|
|
Teraz jest 23 lis 2024 10:45:45
|
inkBOOK Onyx od Arta Tech Onyx Europe
Autor |
Wiadomość |
Użytkownik
eCzytnik: inkBook
|
Re: inkBOOK od Onyx Europe
No właśnie. A używasz Legimi na czytniku? Mi na przykład nie wiesza się przy włączeniu...
|
20 lip 2015 19:58:48 |
|
|
Użytkownik
Dołączył(a): 06 lut 2014 14:12:15 Posty: 124 Lokalizacja: www.MOBO.pl
eCzytnik: inkBOOK Onyx, inkBOOK Lumos
|
Nie korzystam z Legimi - nie potrzebuję
|
20 lip 2015 20:14:54 |
|
|
Użytkownik
|
Może to jest rozwiązanie problemu... Dam sobie tydzień na nadrobienie zaległości książkowych bez Legimi i zobaczymy czy czytnik będzie się normalnie zachowywał
|
20 lip 2015 20:20:34 |
|
|
Użytkownik
eCzytnik: i62HD AG, 2x inkBook Onyx, PB 623
|
Oglądałem wczoraj ten czytnik. Miłe w dotyku tworzywo. Nie ślizga się. Trochę poklikałem. Na tyle na ile mogłem w trakcie chwili zapoznać się z urządzeniem to sprawia pozytywne wrażenie. Podświetlenie w badanym egzemplarzu przy poziomie 3,4 było wystarczające. 1,2 prawie nie do zauważenia. Oglądałem w sklepie przy "solidnym" oświetleniu sufitowym. Nie wiem jakie były by wrażenia z czytania po ciemku. Trochę mi brakuje menu kontekstowego przy czytaniu (domyślnie odpalał się Acrobat) w porównaniu do np domyślnego czytnika w i62hdAG. Trochę męczyłem się z poszukiwaniem opcji regulacji oświetlenia z poziomu Acrobata. Jednakże urządzenie wygląda na warte zainteresowania się bliżej i zbadania w bardziej sprzyjających warunkach i przy użyciu Legimi i allreadera, jak zachowuje się bateria. Czy ktoś z posiadaczy używał wbudowanego klienta poczty? jak sie zachowuje, Airs może jakaś mikro recenzja? Fajny napis na tyle obudowy - manufactured by artatech onyx europe. Gdzie ta fabryka we Wrocławiu jest:)? powinno być raczej branded for artatech onyx europe by boyue. tak wiem złośliwy jestem. Osobiście czekam na boyue t63 by porównać z inkbookiem oraz t62+ i być może wymienić swój aktualny czytnik na nowy.
|
21 lip 2015 10:54:47 |
|
|
Użytkownik
Dołączył(a): 06 lut 2014 14:12:15 Posty: 124 Lokalizacja: www.MOBO.pl
eCzytnik: inkBOOK Onyx, inkBOOK Lumos
|
W ciągu 200 stron książki 2x się zawiesił. Musiałem go guzikiem restartować.
Później włączam wifi - głupieje i oczywiście też dostaje zawiechy.
BTW "super" jest to wifi - wciskam połącz z siecią, co robi czytnik? Pokazuje komunikat wyłączanie wifi
|
21 lip 2015 23:08:18 |
|
|
Użytkownik
Dołączył(a): 09 lis 2009 20:20:04 Posty: 1433 Lokalizacja: Kraków
eCzytnik: inkBOOK Onyx
|
Odnosząc się do wcześniejszej uwagi na mój temat, mogę potwierdzić, że pierwszy czytnik Onyx miałem od listopada 2009 roku, a z dystrybutorem współpracowałem przez około rok (2012), jeszcze za czasów modeli opartych na Linuxie. Nie ma co się męczyć z wadliwym egzemplarzem. Zadzwoń do serwisu, umów kuriera i będziesz miał sprawny czytnik. Moje posty z początku tego wątku (pierwsze 3 strony) można potraktować jako taką recenzję: post118631.html#p118631post118653.html#p118653post118680.html#p118680post118741.html#p118741Też się nie męcz z wadliwym egzemplarzem. Wystarczy opisać serwisowi to samo co tu na forum i naprawią albo wymienią. Takich problemów nie rozwiąże aktualizacja ani ograniczanie aplikacji. Instalowałem wiele programów dla przetestowania i żadnej zwiechy/restartu nie zaliczyłem, może raz Używam obcego launchera, doinstalowałem i używam, oprócz FBReadera, kilku programów do czytania i wszystko śmiga. Tak ma być w normalnym, sprawnym egzemplarzu.
_________________ W też
|
22 lip 2015 0:20:47 |
|
|
Użytkownik
|
A używasz Legimi? Bo ja odkąd odinstalowałem Legimi, nie mam na razie żadnych problemów z czytnikiem i WiFi.
|
22 lip 2015 0:40:28 |
|
|
Użytkownik
eCzytnik: i62HD AG, 2x inkBook Onyx, PB 623
|
airs: w sprawie mikro recenzji chodziło mi o samego klienta poczty, bo jakoś nie przyuważyłem byś o nim pisał na początku wątku.
|
22 lip 2015 12:55:54 |
|
|
Użytkownik
eCzytnik: Forma, Oasis 2
|
Może nie wypowiadaj się za serwis bo jak wiemy ma on generalnie postawę "u nas jest ok", jak można przeczytać w różnych wątkach. Na mobileread użytkownik inbooka opisuje jak przesłał do serwisu zdjęcia ekranu, który wg niego kwalifikuje się do wymiany. Zgadnij jaka jest odpowiedź serwisu ????
|
22 lip 2015 13:17:53 |
|
|
Użytkownik
eCzytnik: Kindle Oasis 2, Pocketbook Inkpad 3
|
A co on może Ci więcej poradzić? Najlepiej z góry przyjąć że stwierdzą że jest ok i nic nie zrobią. Są trzy opcje jeśli można to oddać czytnik do sklepu gdzie kupiłeś (lub sprzedać jak pierwsze nie wchodzi w grę), zgłosić do serwisu, lub dalej narzekać że się resetuje.
|
22 lip 2015 13:58:17 |
|
|
Użytkownik
Dołączył(a): 09 lis 2009 20:20:04 Posty: 1433 Lokalizacja: Kraków
eCzytnik: inkBOOK Onyx
|
Legimi (wersję na tablety), używałem przez ok. tydzień, w ramach bezpłatnego, próbnego okresu, żeby sprawdzić, czy da się z niego korzystać na czytniku i wszystko było w porządku - żadnych zawieszeń ani restartów. Jako klienta poczty używam programu K9mail, do którego mam zaufanie i spisuje się bardzo dobrze. Może nie stwarzajmy alternatywnej rzeczywistości Jeśli urządzenie się restartuje albo zawiesza, to znaczy że jest jakieś uszkodzenie w obrębie płyty głównej albo zasilania. I żaden serwis nie będzie twierdził inaczej, bo poszedł by z torbami. Miałem bliski kontakt z serwisem elektroniki i wiem mniej więcej, co ludzie potrafią wymyślić i jakie cuda wyprawiać z urządzeniami. Jednak ewidentne wady egzemplarza są wadami. Zwłaszcza jak się dokładnie opisze problem i okoliczności jego występowania. Jeśli coś się zdarza powtarzalnie i można to wygenerować konkretnymi czynnościami, to naprawa czy wymiana nie jest żadnym problemem. Również często serwis wątpliwe rzeczy rozwiązuje na korzyść użytkownika. Co do przykładu z krzywo obsadzonym ekranem (z mobileread.com), to chętnie bym się upewnił, czy ten gość napisał serwisowi co dokładnie mu przeszkadza, bo patrząc na zdjęcia, trzeba się długo zastanawiać, o co może chodzić... Lekkie przesunięcie nie jest widoczne w normalnym użytkowaniu, najwyżej w dolnej krawędzi i sprawa nie kwalifikuje się w/g mnie do wymiany, a do ewentualnego poprawienia osadzenia ekranu w obudowie. Z tym, że nie wiem jakie są normy producenta w tym względzie, o ile dziesiątych milimetra może być ekran przesunięty w obudowie.
_________________ W też
|
22 lip 2015 16:18:43 |
|
|
Użytkownik
eCzytnik: Forma, Oasis 2
|
Nie do końca o to mi chodziło. Z jednej strony jest serwis, z drugiej użytkownik. Wina za wyczynianie cudów jest tu i tu, wystarczy poczytać co serwisy potrafią zrobić (np. porysować telefon przy okazji naprawy), a użytkownicy też nie lepsi (połamią, zaleją i udają że samo się popsuło). Jednakże jeśli mam dajmy na to czytnik, w którym jest np. wypalony jeden pixel i krzywy ekran to generalnie decyduje podejście do klienta bo serwis może napisać : - ekran jest odchylony 2 mm czyli w normie a piksele wypalone mogą być trzy, obciążamy Cię niezasadną reklamacją - wymieniamy czytnik na taki bez żadnych wad, życzymy miłego korzystania z usług naszej firmy
Chciałbym aby w końcu kiedyś traktowano nas klientów, tak jak w tym drugim przypadku.
|
23 lip 2015 7:48:04 |
|
|
Użytkownik
eCzytnik: PB Touch Lux 3, Kindle PW3, iPad
|
grucha44 możesz być traktowany jak w drugim przypadku. Kupuj produkty Apple oraz Amazon...
|
23 lip 2015 8:31:53 |
|
|
Użytkownik
eCzytnik: PW2, H2O, Inkpad 3, One, Forma
|
Ja czekam na recenzje świata czytników. Użyszkodnikiem ma być moja żona a 20 lat po ślubie nie chce ryzykować trwałych uszkodzeń ciała
|
23 lip 2015 12:15:14 |
|
|
SwiatCzytnikow.pl
eCzytnik: kindle, onyx, nook, kobo, pb, ipad
|
Po Kindle i Kobo żona ma pewnie wygórowane wymagania ale sądzę, że nie powinna narzekać.
_________________ http://swiatczytnikow.pl (dawniej: Świat Kindle) http://ebooki.swiatczytnikow.pl - (prawie) wszystkie polskie e-booki w jednym miejscu, czyli porównywarka ofert księgarni.
|
23 lip 2015 17:20:12 |
|
|