|
|
Teraz jest 21 lis 2024 20:36:31
|
Autor |
Wiadomość |
Użytkownik
Dołączył(a): 10 wrz 2007 12:40:38 Posty: 57 Lokalizacja: z nieznanego miasta
|
Komiksy
Obecnie czytam komiksy z "Star Wars". Kiedyś miałem komiksy "Kaczor Donald" "Tytus Romek i Atomek" oraz inne. Ech to były czasy. Ja ściągam komiksy z Rapidshare, linki biorę z jednej stronki.
_________________ Peace is a lie, there is only passion. Through passion, I gain strength. Through strength, I gain power. Through power, I gain victory. Through victory, my chains are broken. The Force shall free me.
|
28 lut 2008 17:24:26 |
|
|
Konto usuniete
|
Szninkel
czy ktos pamieta komiks o tytule "Szninkel"?-mam nadzieje ze nie przekrecilem tytulu. Byl to dosc gruby czarno-bialy komiks o malym ludzie niewolnikow, gdzie tytulowy bohater doznal objawienia i probowal wyzwolic swoj lud.
|
29 lut 2008 0:09:30 |
|
|
Pocketbook Killer
Dołączył(a): 13 lip 2007 20:07:55 Posty: 1513 Lokalizacja: Toruń
eCzytnik: Kindle 3 WiFi
|
Tak, ja pamiętam. Dla mnie absolutnie niepowtarzalny i genialny komiks. Dodatkowego smaczku dodawały te dość pikantne sceny, gdy Szninkiel został zamieniony w murzyna z wielkim... ekhm. Co ciekawe niedawno znalazłem nawiązanie do tego komiksu w postaciach z książki "Żałując za jutro" S. Uznańskiego.
_________________ "A co zrobiłeś najodważniejszego w swoim życiu?
Splunął na drogę krwawą flegmą. Wstałem dziś rano, odparł."
//Cormac McCarthy - Droga
|
29 lut 2008 0:29:30 |
|
|
Konto usuniete
|
Ja czytalem Kajko i Kokosza. no i oczywiscie Kapitana Klossa
|
29 lut 2008 13:50:11 |
|
|
Konto usuniete
|
Kojko i Kokosz byli też w odcinkach w gazetach codziennych. Jesli dobrze pamietam to w Wieczorze Wybrzeża.
Poza tym czytałem Thorgala i z synem Kaczora Donalda
|
29 lut 2008 13:56:12 |
|
|
Konto usuniete
|
No tu masz racje, te wlasnie sceny gdzie byl zamieniony w murzyna troche mnie zszokowaly( mialem wtedy chyba 13 lat) dlatego wlasnie ten komiks zapadl mi w pamiec. To juz klasyk.
|
01 mar 2008 8:29:01 |
|
|
Konto usuniete
|
Ja czytałem Thorgala, Kapitana Żbika, Tytusa, Kajko i Kokosza, Hansa Klosa czy
Szninkiela lub jak ktoś już wpsominał Antresolka Profesora Nerwosolka jakoś tak to szło:)
Natomiast nie trawie Marvela i wszystkich Spidermanów, X-men itp.
|
01 mar 2008 22:36:42 |
|
|
Konto usuniete
|
Zaczynałem od "Relaxów" - mam jeszcze gdzies numer, gdzie był pierwszy odcinek "Thorgala" - to było dopiero coś!!!
Potem było trochę "Alf", komiksy w "Swiatach Młodych" itd.
Jakoś nie załapałem się na falę komiksów amerykańskich (Marvel, DC), ale wciągnęły mnie mangi, czyli japońszczyzna. I do dnia dzisiejszego chętnie ją czytam, zbieram, i mgę polecić parę tytułow Chociazby Nausicaa, Ghost in the Shell, Akira, Evangelion, Bleach, Death Note i tak dalej... jest tego mnóstwo.
Patrz: http://www.stoptazmo.com/
Pozdrawiam,
T
|
02 mar 2008 0:16:46 |
|
|
Konto usuniete
|
Całkiem niedawno wyszła niezła seria komiksów z cyklu Aldebaran autorstwa niejakiego Leo wydana przez Siedmioróg ( coś o kolonistach odciętych od ziemi na nowej planecie w jakiś czas po kolonizacji) Polecam ze względu na niezłą grafikę oraz dość oryginalną akcję. Drugą serią jest Betelgeza , trzecią ma być Antares - nie wiem czy już wyszła. Dwie pierwsze serie są bardzo dobre.
|
02 mar 2008 11:24:29 |
|
|
Użytkownik
|
Osobiscie wole ksiazki od komiksow, ale lubilem czytac "Thorgala" i "Kajko i Kokosz".
|
02 mar 2008 20:08:22 |
|
|
Konto usuniete
|
i tak najlepszym komiksem jest Tytus, Romek i A'tomek
|
03 mar 2008 0:54:09 |
|
|
Konto usuniete
|
Gladov, mój mąż by cię poparł
Ja osobiście uwielbiam Asterixa i Obelixa.
Z polskich zaś lubię Kajko i Kokosza, odnoszę wrażenie, że te pary dziwnie do siebie pasują (Asterix=Kajko, Obelix=Kokosz)...
Czy to kwestia przypadku?
A może ktoś coś wie na ten temat?
Pozdrawiam - Midraszka
|
03 mar 2008 13:46:05 |
|
|
Konto usuniete
|
Thorgal był i jest niesamowity mam nadzieję że będzie kontynuowany.
|
03 mar 2008 16:52:45 |
|
|
Użytkownik
Dołączył(a): 27 wrz 2007 13:35:51 Posty: 45 Lokalizacja: Luton GB
|
Jesli chodzi o komiks to tylko i wylocznie jego azjatycka wersja mi odpowiada, niech zyje tworczosc wspanialych rysownikow mangi... a panie z Clampa w szczegolnosci!!!! ------------------ Dodano: Dzisiaj o 16:38:18 ------------------ Jesli chodzi o Thorgala to nie mialam z nim wiele do czynienia, tak sobie tylko na niego zerkalam od czasu do czasu w bibliotekach moich kolegow i musze przyznac, ze w sumie nie do pogardzenia ( i w tym momencie zapewne wszyscy fani tego tytulu probuja mnie namierzyc zeby spuscic porzadne lanie w jakiejs ciemnej uliczce), ale zeby tam rewelacja to znowu tak nie bardzo, niezla kreska... momentami.
_________________ Należy każdego dnia posłuchać krótkiej pieśni, przeczytać dobry wiersz, zobaczyć wspaniały obraz i - jeśli to możliwe - wypowiedzieć kilka rozsądnych słów.
|
03 mar 2008 17:38:18 |
|
|
Konto usuniete
|
troszkę się i u mnie komiksów przewaliło
Thorgal, Kloss, Tytus i spółka, parę antologii komiksu radzieckiego gdzieś się pałęta, seria oparta na Danikenie (niestety nie pamiętam tytułu w tym momencie), Drapieżcy czy też nowy Wolverine no i trochę Marvela było też wcześniej. Gdzieś tam się pałęta też manga z boskim Shirowem na pierwszym miejscu (GITS, GITS2 Man/Machine Interface, seria Dominion Tank Police, czy Black Magick M66) i mnóstwo innych których już nie pamiętam.
|
04 mar 2008 13:48:00 |
|
|