Autor |
Wiadomość |
Użytkownik
eCzytnik: PW2, H2O, Inkpad 3, One, Forma
|
Re: inkBOOK od Onyx Europe
Panie Adamie czytnik jest dostępny w Rzeszowie tylko chodzi mi o " wystawienie " go na jakiejś wyspie bo jakby nie patrzył jest to towar niszowy i ja przy swoich czytnikach które mam w domu chciałbym rozwiać swoje wątpliwości organoleptycznie. Czytanie dla mnie jest przyjemnoscią jak dobra kawa czy lampka dobrego wina a trunki te inaczej smakują w filizance czy kieliszku niż w plastikowym kubku
|
17 lip 2015 8:43:11 |
|
|
Użytkownik
Dołączył(a): 06 lut 2014 14:12:15 Posty: 124 Lokalizacja: www.MOBO.pl
eCzytnik: inkBOOK Onyx, inkBOOK Lumos
|
Moje restarty mają miejsce przy czytaniu książki. Dzieje się to nagle, samoczynnie, nagle ekran rozjaśnia się do maksymalnego poziomu i następuje restart. Czasem na ułamek sekundy przy wciśnięciu guzika "następna strona" następuje też mignięcie światła na większą moc.
Co do aktualizacji - pobierał przez wifi za każdym razem do innej wartości % paczkę instalacyjną i zawieszał się. Dopiero jak go restartowałem i tak za kilkunastym razem pobrał wreszcie do 100%, zrestartował i zaktualizował. Dwie pierwsze kreski poziomu doświetlania nadal bez zmian - na I nic się nie dzieje, na II miga światełko, które ledwo i tak widać.
Nic nie instalowałem - nie potrzebuję żadnych innych aplikacji - czytnik ma mi służyć do tylko i wyłącznie czytania książek.
I nie - nie wciskałem guzika power nawet nieświadomie. Jednorazowo też miałem sytuację, że czytnik w ogóle nie chciał się włączyć - wcisnąłem POWER, kółeczko latało i nagle przestało i urządzenie nie reagowało.
Generalnie żałuję, że pozbyłem się swojego C65AG - ten się nigdy nie resetował, bardzo rzadko łapał zawiechy i nie było problemów z doświetlaniem.
Ostatnio edytowano 17 lip 2015 9:07:29 przez SanDiego, łącznie edytowano 1 raz
|
17 lip 2015 9:02:02 |
|
|
ArtaTech.pl
Dołączył(a): 30 wrz 2014 11:08:57 Posty: 88 Lokalizacja: Wrocław
eCzytnik: inkBOOK
|
Proszę skontaktuj się z naszym serwisem pod adresem serwis(at)artatech.pl lub telefonicznie 71 750 90 98 (8:00 - 16:00). Jak najbardziej sugeruję podanie tych wszystkich symptomów.
_________________ inkBOOKS - sklep z ebookami, audiobookami, e-prasą oraz czytnikami e-booków inkBOOK
|
17 lip 2015 9:07:20 |
|
|
Użytkownik
eCzytnik: Trekstor 4INK
|
Tutaj jeszcze niewyjaśniona sprawa czeka na odpowiedź: onyx-boox-f162/onyx-t68-t14487-705.htmlJednak jak widać sprawy trudne i niewygodne są pomijane. Co odpowiada polecany serwis to już zdążyliśmy się tutaj kilkukrotnie przekonać :-/.
|
17 lip 2015 9:35:04 |
|
|
Użytkownik
|
Witajcie!
Mam problem z Onyx inkbook'iem... Wczoraj rozpakowany i od razu zaktualizowany z poziomu ustawień. Niestety po aktualizacji zostały usunięte wszystkie preinstalowane książki (Open - Agassiego itp)
Z serwisu otrzymałem maila, żeby przywrócić czytnik do ustawień fabrycznych ale niestety nic to nie dało...
Jak mogę odzyskać te książki?
Pozdro,
Tomek
|
17 lip 2015 10:57:26 |
|
|
ArtaTech.pl
|
Tomek, darmowe fragmenty, które były wgrane na inkBOOK Onyx, możesz pobrać z tego odsyłacza: https://drive.midiapolis.com/public.php ... e208379e94Sytuacja, o której wspominasz jest badana przez Serwis. Po aktualizacji nie powinno usuwać plików. P.S: Nazwa czytnika to inkBOOK Onyx. Producentem nie jest Onyx International.
_________________ inkBOOKS - sklep z ebookami, audiobookami, e-prasą oraz czytnikami e-booków inkBOOK
|
17 lip 2015 11:20:46 |
|
|
Użytkownik
|
Dzięki za odpowiedź, Już zgrane. Faktycznie zbadajcie to bo można się sparzyć taką aktualizacją... P.S Odpowiedź telefoniczna serwisu typu "u nas działa w porządku i trzeba było sobie zrobić backup" trochę mnie wkurzyła
|
17 lip 2015 11:30:17 |
|
|
ArtaTech.pl
|
Cieszę się, że odzyskałeś darmowe fragmenty. Takich odpowiedzi, zwłaszcza w takim tonie, nigdy Serwis nie daje. Do każdej sytuacji podchodzimy indywidualnie, a w tym momencie testujemy kolejne urządzenia z różnymi wersjami oprogramowania by odnaleźć i zreplikować rzekomy błąd. Badamy sytuację dalej by być w 100% pewni. Stay tuned!
|
17 lip 2015 12:25:21 |
|
|
Użytkownik
eCzytnik: Trekstor 4INK
|
Czyli, że tomekfsx pisze nieprawdę. Wstydź się kolego!
|
17 lip 2015 12:53:00 |
|
|
Użytkownik
eCzytnik: inkBook
|
To może wszyscy którzy maja różne zwiechy i restarty czytnika niech napiszą czy mieli włączone WiFi czy nie. Bo u mnie to włączone WiFi dużo miesza (juz samo włączenie WiFi jest czasem problemem)
|
17 lip 2015 13:10:51 |
|
|
Użytkownik
eCzytnik: PB Touch Lux 3, Kindle PW3, iPad
|
Mam rozwiązanie dla wszystkich z problemami: Oddać onyxa i kupić normalny czytnik (proponuję Kindle).
|
17 lip 2015 13:31:19 |
|
|
Użytkownik
eCzytnik: inkBook
|
Brak Legimi więc pomysł odpada. Lepszym pomysłem jest wypuszczenie aktualizacji naprawiającej chorobę wieku dziecięcego
|
17 lip 2015 13:35:16 |
|
|
Użytkownik
eCzytnik: T68 Lynx, PB Touch Lux3
|
Niestety taki Lynx po pół roku wsparcia zaprzestał być wspierany, a choroby wieku dziecięcego się nie wyzbył...
_________________ Conieco o programownaiu
|
17 lip 2015 13:47:24 |
|
|
SwiatCzytnikow.pl
eCzytnik: kindle, onyx, nook, kobo, pb, ipad
|
Trudno mi coś przewidywać, ale zaletą InkBooka jest to że jego producentem *nie jest* Onyx - po prostu wybrano innego dostawcę, dlatego ewentualne aktualizacje mogą postępować szybciej.
_________________ http://swiatczytnikow.pl (dawniej: Świat Kindle) http://ebooki.swiatczytnikow.pl - (prawie) wszystkie polskie e-booki w jednym miejscu, czyli porównywarka ofert księgarni.
|
17 lip 2015 14:30:13 |
|
|
Użytkownik
Dołączył(a): 09 lis 2009 20:20:04 Posty: 1433 Lokalizacja: Kraków
eCzytnik: inkBOOK Onyx
|
Przeczytałem ostatnie trzy strony wątku (nie było mnie kilka dni) i mam takie wnioski:
Czytnik nie może się regularnie restartować ani wieszać! To nie jest cecha inkBOOK-a. Jeśli tak się komuś zdarza, oznacza to wadę egzemplarza i należy go natychmiast oddać serwisowi. Może się zdarzyć jednorazowy przypadkowy restart w przypadkowej, pechowej sytuacji, ale to wszystko.
WiFi w inkBOOK-u nie sprawia żadnych problemów, działa tak samo jak w pierwszym lepszym smartfonie czy tablecie. Jeśli w jakimś egzemplarzu jest inaczej - do serwisu.
Światełko w najniższych poziomach jasności (8-10%, 2-ga kreska) wykazuje zmiany jasności związane ze stanem zasilania (zarządzaniem energią) całego urządzenia. Zmiana prędkości procesora, wejście/wyjście ze stanu głębokiego uśpienia, aktywacja/deaktywacja transferu przez WiFi. Praktycznie przydatny poziom podświetlenia zaczyna się od 12% jasności (3-cia kreska) i na tym poziomie, lub wyższym migotanie nie występuje. To jest cecha konstrukcyjna tego urządzenia i ten typ tak ma. Programiści powinni zmienić zakres regulacji jasności, wykorzystując "kreski" do dokładniejszego jej ustawienia, nie zezwalając na włączanie nieużytecznych poziomów (np. pierwsza kreska, poziomy 1%-7%, nic nie dają).
Aktualizacje niestety nie sprawdzają wersji posiadanego oprogramowania i można robić je w kółko, po kadym sprawdzeniu, mimo, że ma się najnowszą wersję. To jest sprawa do poprawy. Aktualizacja nie kasuje wszystkich książek. Program aktualizacyjny, po wykonaniu zadania, czyści pozostałości z głównego katalogu pamięci wewnętrznej i jeśli ktoś tam wgrał książki to mogą zostać skasowane i to jest problem do sprawdzenia i poprawy.
Klawisze fizyczne mają przypisane swoje funkcje i nie ma dostępnych opcji umożliwiających zmianę tych funkcji. Jeśli ktoś chce, może uzyskać prawo roota w systemie i po ingerencji w sam system urządzenia może zmieniać przypisanie klawiszy tak jak w każdym urządzeniu z Androidem.
_________________ W też
|
17 lip 2015 17:05:01 |
|
|