Autor |
Wiadomość |
Użytkownik
Dołączył(a): 06 lut 2014 14:12:15 Posty: 124 Lokalizacja: www.MOBO.pl
eCzytnik: inkBOOK Onyx, inkBOOK Lumos
|
Re: BOOX C65 - wrażenia starego czytnikomaniaka
Kupiłem Onyxa C65 AG i niestety też mam ten problem z górą urządzenia, że jest jakby szpara między obudową i ekranem u góry i to trzeszczy i klika jak się delikatnie naciśnie :/ Nie wpływa to oczywiście na użytkowanie, ale jest to irytujące.
Druga sprawa - czy jest jakiś dostęp do podręcznego menu w trakcie czytania książki, żeby regulować jasność podświetlenia?
|
06 lut 2014 14:15:50 |
|
|
Użytkownik
eCzytnik: Onyx C65 AG
|
kliknij na górną belkę (godzina), tam jest regulacja.
|
06 lut 2014 15:15:55 |
|
|
Użytkownik
eCzytnik: w trakcie wybierania
|
mimo wszystko wolałabym czytnik z tego względu, że bardzo dużo czytam publikacji itd. - wzrok już dawno mi się posypał od standardowych ekranów i myślę że dla zdrowia będzie lepiej jak zainwestuję w czytnik a nie w tablet.. Czy któryś z użytkowników w takim razie może powiedzieć jak to jest z tym zaznaczaniem i pisaniem po dokumentach w tym modelu? Dziękuję za dotychczasowe odpowiedzi
|
07 lut 2014 0:01:20 |
|
|
Użytkownik
eCzytnik: Onyx boox 60, Onyx C65 After Glow
|
witam. Mam pytania odnośnie czytnika c65 a mianowicie gdzie mam wrzucić dodatkowe fonty ponieważ folderu z fontami nie widzę i drugie pytanie odnośnie sortowania książek otóż w onyxie 60 miałam książki umieszczone w folderach z nazwiskami autorów i tak też mi się wyświetlały, w c65 mimo tego że w ten sam sposób zostały na kartę skopiowane wyświetlają się bez plików mimo wybierania różnego sposobu sortowania. Może to naiwne pytania ale nie umiem sobie z tym poradzić. Dziękuję za każdą sugestię.
|
07 lut 2014 17:03:46 |
|
|
Użytkownik
|
Hej, Ad. 1 Zakładasz w głównej pamięci czytnika katalog - Fonts - i tam wgrywasz fonty.
Ad.2 Ja zamiast "Biblioteka" używam "Pamięć wewnętrzna" i po wyborze "sdcards" (bo ebooki przechowuję na karcie) mam dostęp do wszystkich utworzonych przeze mnie katalogów z autorami.
|
07 lut 2014 19:07:24 |
|
|
Użytkownik
eCzytnik: Onyx boox 60, Onyx C65 After Glow
|
Bardzo wielkie dzięki. Działa , a sama bym nie wpadła na to
|
07 lut 2014 19:21:10 |
|
|
Użytkownik
|
Dostałem właśnie od z artatech w sprawie tego trzeszczenia i szczeliny między ekranem a obudową - wg nich to normalne i ma prawo tak to działać.
Ręce opadają ...
|
10 lut 2014 13:11:42 |
|
|
Użytkownik
eCzytnik: Onyx C65
|
Mnie napisali ze obudowa jest rzeczywiscie źle złożona. Czytnik jest już u nich 7 dni. Ciekawe kiedy odeślą i czy coś poprawią.
Wysłane z mojego ZTE V967S przy użyciu Tapatalka
|
10 lut 2014 13:31:49 |
|
|
Użytkownik
|
A ja mam pytanie, czy mający problem z trzeszczeniem używają "oryginalnego" etui ?
I siebie (ale dopiero po przeczytaniu postów na forum) też zauważyłem ten objaw. Okazało się, że przyczyną jest nadmierne ściskanie góry obudowy czytnika przez etui. Po wyjęciu czytnika z etui objaw jest znacznie mniej "dotkliwy". Może właśnie to tu tkwi przyczyna, co i tak nie zmienia faktu, że jeśli informacje o trzaskach się powtarzają, producent czegoś jednak nie dopracował.
|
10 lut 2014 14:02:22 |
|
|
Użytkownik
|
Ja nie używam etui
|
10 lut 2014 14:03:41 |
|
|
Użytkownik
eCzytnik: Onyx C65
|
Nie miałem żadnego futerału i objaw ten był od razu po wyjęciu z pudełka.
Wysłane z mojego ZTE V967S przy użyciu Tapatalka
|
10 lut 2014 14:04:37 |
|
|
Użytkownik
|
Witam Serdecznie, Wczoraj, m.in. dzięki informacjom z tego wątku, stałem się posiadaczem C65 Afterglow. Jako początkujący użytkownik tej technologii (to mój pierwszy e-czytnik w ogóle, do tego pierwsze urządzenie z Androidem na pokładzie) mam dwa pytania. Są to sprawy dosyć podstawowe, ale nigdzie nie mogę znaleźć odpowiedzi: - Dedykowane etui nie umożliwia automatycznego usypiania urządzenia. Czy tę funkcję należy gdzieś w czytniku uaktywnić? - Ściągnąłem sobie polecane (chyba nawet w tym wątku) Shredder Chess, ale nijak nie potrafię zainstalować pliku .apk. Przeglądarka plików czytnika wydaje się obsługiwać jedynie książki, zdjęcia itp., ale nie aplikacje. Zarządzanie aplikacjami też nie wydaje się być pomocne. Czy coś pominąłem? Czy do tego czytnika istnieje jakaś dokumentacja szersza niż Qucik Start Guide? Nie widzę nic ani na stronie producenta, ani polskiego dystrybutora
|
10 lut 2014 14:21:43 |
|
|
Użytkownik
Dołączył(a): 09 lis 2009 20:20:04 Posty: 1433 Lokalizacja: Kraków
eCzytnik: inkBOOK Onyx
|
Czytając poprzednie posty, muszę się przyznać, że nie przyszło by mi do głowy przejmowanie się takim minimalnym odstępem miedzy powierzchnią ekranu e-ink, a ramka obudowy (u mnie też da się tam wsunąć róg cienkiej karteczki w niektórych miejscach), wręcz przeciwnie, mając świadomość, że urządzenie jest np. dokładnie posklejane martwiłbym się o ew. pęknięcia pojawiające się z czasem lub o niemożność rozebrania go w razie potrzeby po okresie gwarancji... Dopóki czytnik mi w rękach nie skrzypi i nie ma to wpływu na komfort użytkowania, dla mnie jest w porządku. Nie - ta funkcjonalność jest cały czas aktywna - na środku górnej ramki czytnika (może 0,5 cm w lewo od środka) jest miejsce które mozna sprawdzić magnesikiem: po zbliżeniu magnesu, czytnik usypia się - po zabraniu magnesu automatycznie się wybudza. W etui jest wbudowany magnesik w górnej krawędzi w miejscu odpowiadającym czujnikowi w obudowie czytnika - można go wyczuć przykładając metalowy przedmiot (nie aluminiowy ). Dodatkowe magnesiki (do przytrzymania okładki) są na prawej krawędzi czytnika i odpowiednio w etui, ale do wybudzania/usypiania służy ten na górnej ramce. Proces uśpienia trwa jakieś 3-4 sekundy. Jak dostałem nowe, jeszcze sztywne etui to nie za każdym razem działało - przednia okładka musiała się trochę "uleżeć", żeby dokładnie przylegać i teraz już mi działa za każdym razem jak otwieram/zamykam - może w tym tkwi problem ? A zaktualizowało się oprogramowanie w czytniku po zakupie ? W pierwotnym oprogramowaniu w C65 nie było funkcjonalności instalatora - została ona dodana przez dystrybutora, o czym jest zresztą napisane ("otwarto APK installer") na stronie z najnowszym oprogramowaniem. Zaktualizować można automatycznie po połączeniu WiFi albo przez kartę SD ze strony dystrybutora: http://onyx-ereader.pl/pl/boox-c65-storia-akInstalacja dowolnej apki powinna się rozpocząć po wskazaniu jej, tak samo jak otwarcie książki czy obrazka...
_________________ W też
Ostatnio edytowano 10 lut 2014 16:13:18 przez airs, łącznie edytowano 1 raz
|
10 lut 2014 15:59:50 |
|
|
Użytkownik
|
Właśnie chodzi o to, że skrzypi jak się naciśnie w tych miejscach.
|
10 lut 2014 16:10:30 |
|
|
Użytkownik
Dołączył(a): 09 lis 2009 20:20:04 Posty: 1433 Lokalizacja: Kraków
eCzytnik: inkBOOK Onyx
|
Jeśli skrzypi i klika, jak napisałeś wyżej, to ja bym dzwonił do serwisu z interwencją... Może trzeba dosadniej to wyrazić, że wkurza i niepokoi podczas czytania, może nie zrozumieli tekstu i lepiej słownie ?
_________________ W też
|
10 lut 2014 16:23:43 |
|
|