Teraz jest 13 lis 2024 9:11:14

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 369 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 25  Następna strona
Jak zamawiać Kindle? - VAT, cło, karty płatnicze 
Autor Wiadomość
Użytkownik

Post Re: Mastercard Debit Pekao SA - problemy z płatnością?
Jest również wirtualna karta w mbanku, choć płaci się za nią bodajże 25zł/rok. Do wyboru jest visa (przeliczenie: E->inna waluta) albo mastercard ($->inna waluta).

26 sie 2011 1:10:38
Użytkownik

Post Re: Mastercard Debit Pekao SA - problemy z płatnością?
Trochę wam się pomyliły banki - chodziło mi o Pekao SA, a nie PKO BP (podobna nazwa, ale banki różne).

MasterCard Debit generalnie obsługiwana jest w Amazonie, ale niestety nie ta z Pekao SA - właśnie dostałem potwierdzenie z banku w tej sprawie, więc lipa.

Użyłem opcji szukaj, lecz znalazłem tylko jedną, lakoniczną i nieprecyzyjną informację.

Ostatecznie zdecydowałem się na eKartę dolarową z mBanku. Zgodnie z przelicznikiem Visa za Kindla 3 WiFi z przesyłką wychodzi ok. 455-460 zł. Szału nie ma.

26 sie 2011 14:23:14
Użytkownik

eCzytnik: Kindle 3
Post Jak usunąć kartę debetową z amazona
Witajcie

Zakupiłem Kindle 3 za pomocą karty debetowej. Wszystko fajnie sprawnie. Jednak lada dzień dostanę kindle a ja chciałbym mieć swobodę i bez strachu przeglądać internet bez obaw, że coś weźmie. Jak usunąć dane mojej karty z amazon? Czy da się w ogóle to zrobić i czy nie stracę gwarancji (byłoby to dziwne).

Chętnie bym usunął dane mojej karty z mojego konta na amazonie. Jak najprościej?

04 wrz 2011 23:07:21
Admin

eCzytnik: eClicto, iPad, K3 WiFi, K4
Post Re: Jak usunąć kartę debetową z amazona
Your Account -> Manage Payment Options -> DELETE przy odpowiedniej pozycji -> Confirm.

Karta nijak się ma do gwarancji, więc o to się nie ma co obawiać.

Muad'Dib uczył się prędko, ponieważ najpierw przeszedł szkolenie jak się uczyć. A najpierwszą ze wszystkich otrzymał lekcję podstawowej wiary, że może się nauczyć. Szokuje odkrycie, jak wielu ludzi nie wierzy, że mogą się nauczyć, a o ile więcej uważa, że nauka jest trudna.

04 wrz 2011 23:11:02
Zobacz profil WWW
Użytkownik

eCzytnik: K3W
Ale ma się też nijak do płatności za używanie 3G, nie masz się czego obawiać, IMO lepiej pozostawić na koncie 30 PLN balansu na transakcje internetowe kartą, żeby czasem jaką książkę kupić, czy gazetkę.

04 wrz 2011 23:16:31
Użytkownik

Wielkie dzięki. O to dokładnie mi chodziło. Jutro Kindle dojdzie. Oby cały i zdrowy ;)

04 wrz 2011 23:17:01
SwiatCzytnikow.pl

eCzytnik: kindle, onyx, nook, kobo, pb, ipad
Usuwając kartę odcinasz się choćby od całej masy darmowych książek, które są do ściągnięcia w Amazonie. No, ale Twój wybór. Różne są paranoje :)

04 wrz 2011 23:38:49
Zobacz profil WWW
Użytkownik

Vroo napisał(a):
Usuwając kartę odcinasz się choćby od całej masy darmowych książek, które są do ściągnięcia w Amazonie. No, ale Twój wybór. Różne są paranoje :)

dziwne, ja usunąłem kk, a korzystam z całej masy darmowych książek :)

05 wrz 2011 8:09:12
SwiatCzytnikow.pl

eCzytnik: kindle, onyx, nook, kobo, pb, ipad
W sumie to nie wiem jak to jest. Karta miała ważność do końca sierpnia, i 2 września "kupiłem" dwie darmowe książki.
Przy pierwszej kliknięcie i wszystko OK.
Przy drugiej klikam - i ... pokazuje mi się dialog, że muszę uzupełnić numery karty (choć oczywiście z nowo podanej karty nic nie zeszło)

05 wrz 2011 8:43:44
Zobacz profil WWW
Użytkownik

Gdyby były polskie to może bym się przejął. Angielskie czytam tylko wybrane przez siebie a nie znajdę raczej tam tego;p

05 wrz 2011 17:11:04
Użytkownik

Post Re: Jak zamawiać Kindle 3? - VAT? CŁO? - dla początkujących!
Mori napisał(a):
Ja - bez. Nie chcę sprawiać Amerykanom problemów moimi śmiesznymi ogonkami ;)

I tak chyba zrobię, bo kiedyś przez pomyłkę wpisałem do wysyłki z polskimi znakami dla paczki z Hongkongu i doszła do mnie po ponad miesiącu, bo porobili jakieś krzaczki zamiast polskich liter i Poczta Polska, celnicy itd. musieli się nieźle namęczyć żeby ją dostarczyć, a i ja musiałem się uzbroić w cierpliwość, więc chyba lepiej nie ryzykować ;) .

08 wrz 2011 23:41:26
Użytkownik

eCzytnik: Kindle
Ponieważ na pierwszej stronie tego tematu nie znalazłem odpowiedzi, a nie jestem jej pewien, chciałbym się upewnić:

Moja dziewczyna ma znajomą w USA, która wysyła do Polski ubrania. Czy sprzęt elektroniczny podlega osobnej (wyższej) opłacie celnej (23% wartości produktu?) ? Czy istnieje możliwość np. wysyłki jako "gift" (gdzieś czytałem, że to tylko poniżej 45eur?) ? Jest sens (w kontekście opłat i bezpieczeństwa) prosić tę znajomą o wysyłkę Kindle Toucha?

29 wrz 2011 12:07:43
Użytkownik

eCzytnik: Kindle 4
Kindle touch będzie zapewne także dla reszty świata. Narazie jest tylko pre-order. Po premierze zapewne będzie i dla nas.

29 wrz 2011 12:31:36
Użytkownik

eCzytnik: Kindle Classic
Takie szybkie pytanko, przy wpisywaniu swojego adresu do Amazon, wpisywać polską wersję miasta np Warszawa czy angielską Warsaw, czy to ma w ogóle jakieś znaczenie?

03 paź 2011 19:36:39
Admin

eCzytnik: eClicto, iPad, K3 WiFi, K4
Nie ma znaczenia. Wpisz "Warszawa", bo jeszcze kurierzy w Polsce będą mieli problem.

Muad'Dib uczył się prędko, ponieważ najpierw przeszedł szkolenie jak się uczyć. A najpierwszą ze wszystkich otrzymał lekcję podstawowej wiary, że może się nauczyć. Szokuje odkrycie, jak wielu ludzi nie wierzy, że mogą się nauczyć, a o ile więcej uważa, że nauka jest trudna.

03 paź 2011 19:39:23
Zobacz profil WWW
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 369 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 25  Następna strona