|
Vortal •
Zarejestruj •
FAQ
• Zaloguj
|
|
|
Teraz jest 21 lis 2024 11:34:37
|
Najbardziej przyszłościowe studia waszym zdaniem....
Autor |
Wiadomość |
SwiatCzytnikow.pl
eCzytnik: kindle, onyx, nook, kobo, pb, ipad
|
Re: Najbardziej przyszłościowe studia waszym zdaniem....
Informatyka to fajna sprawa, pod warunkiem że ktoś chce się sam uczyć, najlepiej w praktyce i na błędach, a nie tylko liczyć na to że go nauczą studia. Jak mówił mi kiedyś znajomy - studia informatyczne (oczywiście na porządnej uczelni, on był po drogiej PJWSTK) są rewelacyjne, bo jest tam czas na robienie tych rzeczy, których w pracy zawodowej nikt nie będzie robił - a to rozszerza horyzonty i zawsze kiedyś może się przydać.
Pedagogika - i ciepła posadka w szkole się skończyła, wchodzi niż, kryzys, system nie przyjmie wielu nowych. Chociaż specjalista od nowych metod nauczania sobie poradzi.
Filologia - znam paru specjalistów "tylko od francuskiego", którzy szukają roboty, bo niczego innego nie umieją.
MOIM zdaniem najlepsze są te studia które uzupełniają to, czym sami chcemy się zajmować, a nie takie w których liczymy że znajdziemy przyszły zawód. No, ale wybierając studia (czy nawet teraz już kierunek liceum) mało kto wie, co by chciał robić.
_________________ http://swiatczytnikow.pl (dawniej: Świat Kindle) http://ebooki.swiatczytnikow.pl - (prawie) wszystkie polskie e-booki w jednym miejscu, czyli porównywarka ofert księgarni.
|
30 mar 2012 13:30:45 |
|
|
Użytkownik
Dołączył(a): 06 lis 2013 12:58:42 Posty: 1 Lokalizacja: Warszawa
eCzytnik: Trekstor
|
1. Filologia np. język Niemiecki - na tłumaczeniach zarabiają krocie; 2. Medycyna - tutaj w każdej dziedzinie brakuje specjalistów jak to połączyć z nauką języka(niemiecki + angielski) - świat jest przed nami.
|
06 lis 2013 13:24:23 |
|
|
Użytkownik
eCzytnik: Kindle
|
Medycyna i prawo to są zawody, które zawsze są 'na topie'. I wydaje mi się, że teraz warto zainwestować w studia informatyczne, programowanie
|
31 sty 2014 11:09:49 |
|
|
Użytkownik
eCzytnik: kindle
|
Po Medycynie bez specjalizacji nie masz nic tak naprawdę.... informatyka - nie każdy się do tego nadaje, to trzeba lubić.
|
19 lut 2014 22:33:52 |
|
|
Użytkownik
eCzytnik: Amazon Kindle
|
Filologia angielska to na pewno dobry wybór.
_________________ I read, therefore, I matter.
|
10 sty 2015 21:25:05 |
|
|
Użytkownik
eCzytnik: Onyx BOOX C67 AfterGlow 2
|
według mnie - każdy kierunek niehumanistyczny, na którego nie zapanowała tymczasowa moda:D prostackie myślenie, ale chyba każdy przyzna mi rację.
_________________ Powiedz mi co czytasz, a powiem Ci kim jesteś
|
26 sty 2015 16:05:59 |
|
|
Użytkownik
eCzytnik: iPad + Kindle PW2
|
Medycyna i wszystko co związane z branżą IT. Do tego zawody typowo techniczne.
|
23 wrz 2015 22:24:22 |
|
|
Użytkownik
eCzytnik: Trekstor 4INK
|
Może coś takiego jak w Japonii? http://kariera.forbes.pl/japonia-rezygn ... 4,1,1.htmlKiepsko to widzę - leżymy i kwiczymy. Cywilizacja dwa kroki w tył...
|
25 wrz 2015 7:32:08 |
|
|