Teraz jest 25 lis 2024 20:35:40

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 97 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Następna strona
Homosexualizm 
Autor Wiadomość
Pocketbook Killer

eCzytnik: Kindle 3 WiFi
Po pierwsze napewno nauka nigdy nie powiedziała ze homosexualizm jest sprawa genetyczna, nasza sexualność kształtuje sie w późniejszym okresie, w miare dojrzewania, wtedy tez zaczynamy odczuwać pociąg do kogoś. Geny pozanane do tej pory nie maja kompletnie wpływu na to, w ogole genetyka nie ma za wiele wpsolnego z tym jak zachowujemy sie w danej sytucji jak podchodzimy do roznych spraw, tak samo do pociągu płciowego.

Bzdura. Wytłumacz mi zatem dlaczego młody człowiek, który był wychowywany przez naście lat w duchu katolicyzmu i "prawdziwych wartości" staje się w wieku kilkunastu lat gejem? Przecież był wychowywany na heteroseksualnego, prawidłowego samca mającego zapłodnić samicę i przekazac dalej swoje geny. Tylko nie pisz mi, żę to wina rodziców, że źle wychowali. Nie da się wychować heteroseksualisty z homoseksualisty i na odwrót.

Cytuj:
Nikt równiez nie powininem mowic ze jest to choroba psychiczna (choć niewatpliwie mozna to do tego porownać) to jednak rzecz lezy w psychice, wychowaniu, doświadczeniach z przeszłości, zainteresuj sie głebiej tematyka a zauwazysz ze czesc Homo, sprobowało i poczatkowo na przekur innym, rodzicom, znajomym, a potem spodobało im sie i tak pozostali nie wyobrazajac sobie innego życia. Inna grupa to ta o ktorej wyzej napisałem. Istnieja owszem tacy ktorzy od zawsze interesowali sie płcią tą sama.

Mam z tego wnioskować, że wszyscy geje i lezbijki świata to zbuntowane dzieci, które tak naprawdę zostały homoseksualistami bo chcieli się zbuntować przeciw rodzicom? Piszesz poważnie?

Cytuj:
Co do wychowania jestem na nie poniewaz:
2. Ojciec nie zastapi matki tak samo jak matka nie zastapi ojca, a dziecko potrzebuje obojga rodziców, owszem mozna zyc z samym ojcem, samą matka, ale jest to znacznie utrudnione, i dzieci w takich rodzinach dosc czesto cierpią, albo nie maja szans na czerpanie pewnych wzorcow, jednoczesnie pojawia sie problemy w ich przyszlych zwiazkach - naukowo udowodnione iż faceci szukaja kobiet podobnych do swoich matek, a dziewczy, facetow podobnych do swych ojcow. A jaki wzorzec ma miec chłopak wychowany przez 2 tatusiów ?
3. Czy Ty, chciałbyś mieć 2 tatusiów ?
4. Godzi to we wpojone przez rodzine, kulture, otoczenie, religie, we mnie zasady dobrego smaku, moralności

2. Wzorzec jednego z ojców, to chyba oczywiste?
3. Nie umiem odpowiedzieć na to pytanie.
4. Dobry smak i moralność to rzecz cholernie względna i nijak mająca się do czyjejś orientacji seksualnej. To czy ktoś sypia z jakimkolwiek drugim człowiekiem nie powinno w ogóle Ciebie obchodzić.

//Cormac McCarthy - Droga

26 lip 2007 11:20:35
Użytkownik

Cytuj:
Po pierwsze napewno nauka nigdy nie powiedziała ze homosexualizm jest sprawa genetyczna, nasza sexualność kształtuje sie w późniejszym okresie, w miare dojrzewania, wtedy tez zaczynamy odczuwać pociąg do kogoś. Geny pozanane do tej pory nie maja kompletnie wpływu na to, w ogole genetyka nie ma za wiele wpsolnego z tym jak zachowujemy sie w danej sytucji jak podchodzimy do roznych spraw, tak samo do pociągu płciowego.

Bzdura. Wytłumacz mi zatem dlaczego młody człowiek, który był wychowywany przez naście lat w duchu katolicyzmu i "prawdziwych wartości" staje się w wieku kilkunastu lat gejem? Przecież był wychowywany na heteroseksualnego, prawidłowego samca mającego zapłodnić samicę i przekazac dalej swoje geny. Tylko nie pisz mi, żę to wina rodziców, że źle wychowali. Nie da się wychować heteroseksualisty z homoseksualisty i na odwrót.

A dlaczego człowiek wychowywany w podobnym domu staje sie przestepcą? zboczeńcem? mordercą? Na ludzi nie ma wplyw tylko wychowanie w domu, ale rowniez całe otoczen, znajomi, środowisko, dzielnica w jakiej sie wychowują. A dlaczego ktos sie staje gejem / lesbijką nie potrafie Ci odpowiedzieć, kazdy przypadek trzeba rozpatrywać indywidualnie nie mozna zaszufladkować że kazdy w ten sam sposob sie nim stał. Nie ma na to jednej jasnej przyczyny tak jak w przypadku choroby Aids czy coś. Jak by ludzie wiedzieli jak to powstrzymać to zapaewne wiekszość rodziców przestrzegała by zasad ktore uniemozliwoły by zmiane orientacji...

Kellhus napisał(a):
Cytuj:
Nikt równiez nie powininem mowic ze jest to choroba psychiczna (choć niewatpliwie mozna to do tego porownać) to jednak rzecz lezy w psychice, wychowaniu, doświadczeniach z przeszłości, zainteresuj sie głebiej tematyka a zauwazysz ze czesc Homo, sprobowało i poczatkowo na przekur innym, rodzicom, znajomym, a potem spodobało im sie i tak pozostali nie wyobrazajac sobie innego życia. Inna grupa to ta o ktorej wyzej napisałem. Istnieja owszem tacy ktorzy od zawsze interesowali sie płcią tą sama.

Mam z tego wnioskować, że wszyscy geje i lezbijki świata to zbuntowane dzieci, które tak naprawdę zostały homoseksualistami bo chcieli się zbuntować przeciw rodzicom? Piszesz poważnie?

Nie mówie iz wszyscy, ale część. I przekazałem tam to co wyczytałem kiedys w wypowiedziach homosexualistów, zapewne jest jeszcze mnostwo przyczyn dlaczego ktoś staje sie homosexualisą, a tam chciałem powiedziec tylko o 2 najpopularniejszych przypadkach kiedy Heteorosexualista zmienia orientacje

Kellhus napisał(a):
Cytuj:
Co do wychowania jestem na nie poniewaz:
2. Ojciec nie zastapi matki tak samo jak matka nie zastapi ojca, a dziecko potrzebuje obojga rodziców, owszem mozna zyc z samym ojcem, samą matka, ale jest to znacznie utrudnione, i dzieci w takich rodzinach dosc czesto cierpią, albo nie maja szans na czerpanie pewnych wzorcow, jednoczesnie pojawia sie problemy w ich przyszlych zwiazkach - naukowo udowodnione iż faceci szukaja kobiet podobnych do swoich matek, a dziewczy, facetow podobnych do swych ojcow. A jaki wzorzec ma miec chłopak wychowany przez 2 tatusiów ?
3. Czy Ty, chciałbyś mieć 2 tatusiów ?
4. Godzi to we wpojone przez rodzine, kulture, otoczenie, religie, we mnie zasady dobrego smaku, moralności

2. Wzorzec jednego z ojców, to chyba oczywiste?
3. Nie umiem odpowiedzieć na to pytanie.
4. Dobry smak i moralność to rzecz cholernie względna i nijak mająca się do czyjejś orientacji seksualnej. To czy ktoś sypia z jakimkolwiek drugim człowiekiem nie powinno w ogóle Ciebie obchodzić.

2. Czyli uwazasz iz w tym momencie bedzie wychowywany na homosexualiste i bedzie wyuszukiwał sobie za partnera kogos takiego jak jeden z ojców ?
3. No to skoro nie umiesz odpowiedzieć to nie proboj deydować za dzieci ktore moze tego wcale nie chcą Lub tez mowic co dla nich bylo by lepsze, bo niestety w momencie kiedy zgadzasz sie na adopcje przez homosexualistow godzisz sie by takie dziecko było skazane na taki los
4. Wiadomo że to rzecz wzgledna i subiektywna, a to czy ktoś z kimś śpi czy nie, to jego sprawa, mnie tam to nie interesuje, jednak niech nie obnosi się z tym, nie domaga sie adopcji dzieci i zawierania zwiazkow małzenskich. Może niedlugo pozwolimy na małenstwa zoofilom? pojda sobie do urzedu stanu cywilnego i mietek weźmie sobie za partnerka swojego kundelka ? Bo czemu nie ? skoro facet z facetem moze to czemu facet z psem nie moze ?

26 lip 2007 14:19:39
Użytkownik

a ja rzuce haslem popularnym wsrod miejscowego dresiarstwa "zakaz pedałowania", jeszcze ciagle widze te grupki łysych panow z transparentami :D

Obecnie: Nintendo DS jrpg ;)

26 lip 2007 14:37:35
To pewnie dlatego dostałem bejzbolem jak jechałem przez miasto na rowerku:P

27 lip 2007 20:14:04
To dlatego tylu się wycofuje z Tour de France.

27 lip 2007 20:23:15
Użytkownik

Inność sexualna tok samo jak inność fizyczna (np: zniekształcenia ciała) to tylko coś innego - wyznaję zasadę żyj i daj żyć innym - co innego obnoszenie się ze swą innością , wszelkie parady miłości jak każda obsceniczność obraża moją estetykę . Dzieci? jeśli wychowane w miłości będą lepsze niż z rodzin patologicznych gdzie np. pijany ojciec czy matka zapomną o dziecku przed monopolem

29 lip 2007 13:35:25
Użytkownik

Ale skad mamy wiedziec jakie beda dzieci wychowywane przez takich rodzicow ? nie bylo to ani testowane ani udowadniane, co najwyzej psychologowie gdybaja i jedni przeciwni mowia iz jest to negatywne inni bronia że jest to mniejsze zło ... kazdy powinien wyjsc z zalozenia indywidualnie i ocenci to najlepiej stawiajc sie samemu w roli dziecka ktore mialo by miec 2 tatuskow czy 2 mamuski ;P osobiscie wolal bym miec "normalnych" rodzicow ;]

29 lip 2007 13:55:36
Użytkownik

Wychowanie dzieci to problem w "zwyczajnych" rodzinach a co dopiero u "innych" . Lem próbował naświetlić problem w " Powrocie z gwiazd " przedstawiając społeczeństwo z pełną blokadą antykoncepcyjną , przy zajściu w ciążę potrzebne było zezwolenie (aprobuję nie byłoby niechcianych dzieci) i preparat znoszący wspomnianą blokadę. Na dzień dzisiejszy "inne małżeństwa" i tak niechętnie uzyskują zezwolenia od sądu

29 lip 2007 14:28:22
Ja uważam że skoro ktoś jest już homoseksualistą to niech już nim sobie będzie, trudno, nie zmienię jego orientacji. Tylko błagam, po co te napawające obrzydzeniem parady równości?!?! Czy hetero się w ten sposób oboszą tym że kochają w zdrowy sposób?! Co do wychwywania dzieci przez takich ludzi to jestem całkowicie temu przeciwna, przecież to chore! Mako ma dużo racji. Mnie wychowuje sama matka, a tatuś mieszka sobie gdzie indziej. Jest to dla mnie trudna sytuacja, a dla mojego brata jeszcze trudniejsza. Dlatego uważam że rodzice powinni wychowywać dzieci razem i powinien być to związek hetero. Jestem tolerancyjna ale do pewnego stopnia. To tak jakby chciano zalegalizować pedofili. Przecieć to też odmienność. Oni lubią dzieci a homo lubią przedstawicieli tej samej płci. Ale sorry, jest mi niedobrze na samą myśl. Łeee....

31 lip 2007 17:49:56
Użytkownik

Dzieki Anuszka z poparcie :) W gruncie rzeczy moją wypowiedz oparłem własnie na opiniach ludzi takich jak Ty, którzy nie posiadaja obojga rodziców, z roznych powodow ... śmierć, rozwody, a nawet rozłąka po przez prace. I Ci ludzie są bardziej wrażliwi na rózne bodźce, troszke inaczej reaguja na rozne sytuacje, jest to kwestia charakteru owszem, ale widać ze czegoś po prostu w ich życiu brakuje i probują oni tą luke w rózne sposoby zapełniać... (uogólniłem tu ponownie, prosze nie czepiać się indywidualnych przypadków, bo na wszystko mozna znaleźć wyjątek)

01 sie 2007 19:59:41
Użytkownik

ale przeciez wlasnie orientacja seksualna jest ta najbardziej indywidualna sprawa dla czlowieka.. tu mowimy o homoseksualizmie, ale mnie bardziej przeraza zaspokajanie popedu plciowego poprzez przemoc.. podporzadkowanie psychiczne lub fizyczne drugiej osoby.. wtedy przestaje mnie interesowac przedrostek przed slowem "seksualizm" a zaczynam szukac paragrafu na takie amoralne zachowanie.. i wlasnie w takich wypadkach ochrona dziecka przed wychowywaniem przez wynaturzone osoby jest najwazniejsza.. tak naprawde najwazniejszym chyba spostrzezeniem przemawiajacym za zakaem adopcji dzieci przez pary homosexualne jest stwierdzenie, ze w naturze takie osobniki nie wychowuja potomstwa.. ale jednak sa pary lesbijek w ktorych jedna z kobiet rodzi dziecko i wtedy co?.. odebrac dziecko matce?.. jest wiele pytan na ktore powinno sie poszukac odpowiedzi w sobie zanim potepi sie kogos za inna orientacje seksualna.. ale przeciez milosc potrzebuje spokoju, ciszy i odosobnienia..

02 sie 2007 8:42:36
Użytkownik

Hmmm co to za lesbijka ktora rodzi dziecko ? Gdzies ten ojciec tego dziecka musi byc, i jesli ona nie chce byc z ojcem lub inne przyczyny sie zdazyly ze ojca nie ma to w swietle prawa jako matka ma pelne prawo do wychowywania i ja jej oczywiscie nie zabronie tego, nawet nie mam zamiaru. Jednak nie mowimy tu o dzieciach rodzonych w naturalny sposob gdzie istnieje prawdziwe pokrewienstwo matka-> dziecko... problemem sa adopcje ...a jako iz z adopcjami maja problem normalne rodziny to napewno nie zgodze sie by homosexualne pary mialy taka mozliwosc ... starajmy sie stworzyc tym pokrzywdzonym dzieciom prawdziwy dom ...

02 sie 2007 8:49:41
Użytkownik

- Miłość jest silniejsza niż wszystko - z takim transparentem grupa szwedzkich hierarchów duchownych ma wziąć udział w paradzie gejów i lesbijek, która za trzy dni przejdzie ulicami Sztokholmu - podaje dziennik.pl.
Kościół Luterański w Szwecji chce w ten sposób przerwać milczenie na temat osób homoseksualnych, biseksualnych i transseksualnych.

Szwedzki Kościół luterański w Szwecji od tego roku bez problemów udziela błogosławieństwa parom gejowskim i lesbijskim.

Pary takie mogą również adoptować dzieci. Kościelne śluby dla nich są już tylko kwestią czasu.

Według mnie jest to wielka kompromitaja Kościoła. No cóż może nie ide z duchem czasu ale nigdy nie bede tolerował Homosexualistów

07 sie 2007 23:44:10
Zobacz profil WWW
Użytkownik

powiedzialbym jak wszyscy, nie obchodzi mnie to dopoki nie widze - coz taka jest prawda, tylko ze stawiajac sie po drugiej stronie, nie chcialbym nie moc isc ze swoja wybranka za reke przez miasto, czasem jej dac buziaka, slub to i tak pikus, to juz mysle ze tylko durnie sie chca zenic bedac homo, po co im to? przez bozkowie im mowia ze i tak trafia do piekla za penetrowanie sobie anusow to co im da slub, wychowywanie dzieci... to tez glupie bo raczej zbyt im by zniszczylo psychike... ciagle prezentuje poglady ogolu, ale po zastanowieniu stwierdzam ze nie jest to tolerancja w pelnym wydaniu :)

01 mar 2008 2:48:42
Miło mi, po przeczytaniu tego tematu czuję się psychiczna. Jestem biseksualna- I co z tego? Mam znajomych homoseksualistów- I co z tego? Może na leczenie powinno się uznać tych homofobów, którzy uważają homoseksualizm za chorobę. Tak sądzę, że to nie jest zdrowe wyobrażać sobie jak wyglądają łóżkowe sprawy homoseksualistów. Skoro tak bardzo brzydzą, to po co wyobrażać sobie co robią w łóżku? Bo nikt mi nie wmówi, że jeśli przed chwilą wymyślał jakie to "wkładanie facetowi" jest możliwe, tego sobie nie wyobraził. Bo i skąd by wiedział, że obrzydliwe? A może widział na zywo, albo praktykował? Lepiej pomyśleć o samym sobie, a nie szukać powodów do krytyki innych.

Poza tym podkreślam. Gej, a pedofil, to dwa zupełnie inne określenia. Dwie zupełnie inne osoby. Więc głupim jest sądzenie, że homoseksualiści popsuliby dziecięcą psychikę. Homoseksualiści to też ludzie. Raczej nie mówi się dzieciom z kim się uprawia seks. Tylko jakoś niektórzy o tym nie zdołali pomyśleć.

17 mar 2008 22:47:27
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 97 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Następna strona