Teraz jest 24 lis 2024 0:41:27

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 244 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 17  Następna strona
Onyx Boox i62 HD "Angel Glow" 
Autor Wiadomość
Post Re: Onyx Boox i62 HD "Angel Glow"
Napisz do ArtaTech - jak kupowałam AG, to pytałam o pokrowiec i polecili mi 3 różne do tego modelu (1 dedykowany i 2 pasujące).

06 lut 2013 12:54:01
Użytkownik

eCzytnik: Boox
Dzięki, napisałem do nich i dostałem bardzo szybko odpowiedź, że będzie niedługo na allegro.

06 lut 2013 14:20:26
Użytkownik

eCzytnik: Onyx Boox i62 Espresso, HP SLATE 2
Znajomy kupił w Lagarto etui do i62 Espresso i pasowało idealnie :D wcześniej przetestował etui z mojego i62 Espresso zakupione w Lagarto własnie.

06 lut 2013 15:24:36
Użytkownik

Właśnie zakupiłem ten czytnik. Chwalony był za równomierne podświetlenie. Ja tego nie widzę. Na załączonym zdjęciu, w górnej części ekranu widać świecącą środkową diodę i cienie między diodami. Czy to jest normalny objaw, czy może jest to uszkodzenie czytnika? http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/391 ... 6f198.html W rzeczywistości wygląda to jeszcze wyraźniej.

06 lut 2013 23:43:50
Użytkownik

Wyobraź sobie, że w Kindle nie tylko widać diody - ALE - wyraźne smugi światła / cienia które "kładą" się przez cały ekran :D
Niestety dioda LED jest punktowym źródłem światła i nie da się zrobić idealnie równomiernego podświetlenia.
Ten tp tak ma - zawsze będą różnice - musisz się przyzwyczaić.

Każdy czytnik z podświetleniem ma tą wadę - niestety. Boox ma najbardziej równomierne podświetlenie - ale do idealu jeszcze brakuje.

07 lut 2013 20:09:46
SwiatCzytnikow.pl

eCzytnik: kindle, onyx, nook, kobo, pb, ipad
Skąd teza że Onyx ma najbardziej równomierne podświetlenie? Jakieś porównania? Testy?

07 lut 2013 20:20:08
Zobacz profil WWW
Użytkownik

Osobiste obserwacje wynikające z "macania" i porównania 5 Kindle z 3 Boox'ami i 1 Kobo :D Do tego porównanie ze sprzętem wystawianym na targach.

Poszczególne egzemplaże różną się się od siebie - w przypadku Kindle mamy znaczne różnice, Boox jest w miarę równy. Kobo zaś ma wyraźnie jaśniejszą górną krawędź od dolnej - ale za to Kobo miał bardzo równe podświetlenie - chyba miał jedną diodę i dobry "rozprzaszacz" - niestety nie miał chyba diody w dolnej krawędzi - stąd różnice - ale co do Kobo nie jestem pewien, zbyt krótko miałem je w rękach, nie mogłem przeprowadzić dokładnych oględzin.

Osobiście dochodzę do wniosku, że Amazon OLAŁ jakość, podejście ich jest chyba takie : Mamy większą część rynku, więc "bydło" i tak "łyknie" szmelc, więc nie musimy się starać i dbac o jakość.

Co więcej osoby, które użytkują Kindle od pierwszego modelu potwierdzają, że nowe modele sa coraz gorszej jakości, w pierwszych modelach nie do pomyślenia była trzeszcząca obudowa i nie równe połaczenia obudowy - obecnie to norma.
Z 5 Kindle, które miałem w ręce + dwa "targowe" egzemplarze - KAZDY miał wyraźnei inne podświetlenie - występowały znacznie różnice, w niektórych występowały straszne smugi światło/cienia.

Dobrze, ze chociaż soft jest stabilny, bo jak "Chiny" dopracują soft w swoich modelach, to mogą poważnie zagrozić Amazonowi. I chciałbym by tak się stało.
Monopol przeżyłem za komuny - i mogę się załozyć, że monopol Amazon'u nie bedzie lepszy niż monopol za komuny. :D :D Najlepsze co jest dla Nas , klientów to pełna konkurencja i brak dużej przewagi.

08 lut 2013 10:39:35
Vroo napisał(a):
Skąd teza że Onyx ma najbardziej równomierne podświetlenie? Jakieś porównania? Testy?

Ja też widziałam ze 3 KPW - oświetlenie w onyxie jest bardziej równomierne i mniej widać kontrast smug i świateł niż w kindlu. Przed kupnem oglądałam też dużo filmików porównujących nowe modele czytników ze światłem .
Stąd teza.

08 lut 2013 11:38:27
Użytkownik

eCzytnik: Forma, Oasis 2
Rhavir napisał(a):
Osobiste obserwacje wynikające z "macania" i porównania 5 Kindle z 3 Boox'ami i 1 Kobo :D Do tego porównanie ze sprzętem wystawianym na targach.

A ja porównałem AG z moim czytnikiem i uważam że Frontlight HD ma lepsze oświetelenie. I co teraz z Twoją tezą ???

Bełkotu odnośnie tego, że Kindle rozpadają się w rękach już nie mam siły komentować bo wiadomo że Onyx jest the best ....

08 lut 2013 19:30:06
Użytkownik

eCzytnik: Kindle Classic InkBOOK Classic 2
Właśnie gdzieżtam Amazonowi do wysokiej jakości produktów Onyx, szczęgólnie pod względem stabilności i przewidywalności oprogramowania. Onyx to jest potęga! Onyx najlepszy jest! :lol:

08 lut 2013 22:21:24
Zobacz profil WWW
Użytkownik

eCzytnik: Bebook V5,Boox 60, BOOX i62E,C65AG
Alcek napisał(a):
Właśnie gdzieżtam Amazonowi do wysokiej jakości produktów Onyx, szczęgólnie pod względem stabilności i przewidywalności oprogramowania. Onyx to jest potęga! Onyx najlepszy jest! :lol:

Nie wiem czy jest najlepszy, no ale skoro Kolega Onyxa nie posiada ... to nie zrozumie co dla zdeklarowanych "onyxowców" znaczy pojawienie sie nowego softu do ich ukochanej zabawki :mrgreen:

Ta głęboka walka wewnętrzna, ta adrenalinka ...
"Tym razem będzie już cegła i koniec... Wstanie po upgradzie czy nie ?" :?
"A może ikona baterii zacznie działać " :idea: :!:
" OK, zainstaluję !!!! " :twisted:
" Nie, jednak nie !!" :?
"Trochę strach ..." :roll:
" A co tam ... instaluję, będzie dobrze ... " :lol:

...i tak po krótkiej chwili ...

" Oooo ... teraz jest sortowanie plików po PESELU autora ... :shock: I jest nowa gra - trójwymiarowe bierki na płaskim e-inku ! Genialne ! No jak Oni na to wpadli ? " :o

BRAWO! Onyx znowu pozostawił konkurencję daleko w tyle ... 8)

Ergo, Kolego Alcek - Onyxa mieć = BEZCENNE !

f.

09 lut 2013 13:23:31
Użytkownik

eCzytnik: Kindle Classic InkBOOK Classic 2
I właśnie przez to Onyx jest bardziej hipsterski, dla mainstreamowej trzódki pozostaje przaśny Kindle. Jak dotąd tylko na targach ksiązki miałem możliwość dotknięcie natchnionego geniuszem czytnika Onyx Boox. Z zazdrością czytam wpisy szczęśliwych posiadaczy na forum opisujące kolejne aktualizacje softu, niosące ze sobą prawdziwy nawałnice ficzerów spadająca na Booxa.

09 lut 2013 14:24:02
Zobacz profil WWW
Użytkownik

eCzytnik: Bebook V5,Boox 60, BOOX i62E,C65AG
I cóz moge Koledze odpisać ?
Chyba tylko :

KUP BOOXA - ŁAM BARIERY ... I KONWENANSE !
:mrgreen:

09 lut 2013 17:30:57
Użytkownik

Z pośród 5 Kindle każdy miał drobne wady w wykonaniu - do tego nierównomierne podświetlenie - na wielu "testowych" filmach w YT to WYRAŹNIE widać.

Więc jak rozumiem mamy podejście jak "fanatycy" Apple - to nic, że kiepskie podświetlenie ALE TO KINDLE. Zawsze jest najlepszy.

Onyx ma wady - zwłaszcza softowe - ale sorry - jak Kindle ma gorsze podświetlenie i gorzej spasowaną obudowę to COŚ CHYBA JEST NIE TAK? Prawda?
I to w 5 róznych czytnikach kupionych z różnych źródeł i różnym czasie. Pech? MOŻE.

Ale fakt kiepskiego podświetlenia pozostaje - więc proszę bez osobistych wycieczek. Chyba, że Twierdzicie, że setki ludzi na YouTube oraz masa recenzentów CELOWO kiepsko ocenia Kindle - bo w to jakoś nie wierzę. No i BRAK mozliwości wyłączenia podświetlenia :

Jestem DE BEŚCIAK - w moim IDEALNYM Kindle światla nie można wylączyć - taki mam super sprzęt. :D :D

10 lut 2013 11:26:40
Użytkownik

eCzytnik: Forma, Oasis 2
Jestem DE BEŚCIAK - po włączeniu AG na najmniejszym poziomie oświetlenia oświetlam nim całą piwnicę ....

10 lut 2013 13:21:36
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 244 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 17  Następna strona