Autor |
Wiadomość |
Khouri
|
Re: Onyx Boox i62 HD "Angel Glow"
Napisz do ArtaTech - jak kupowałam AG, to pytałam o pokrowiec i polecili mi 3 różne do tego modelu (1 dedykowany i 2 pasujące).
|
06 lut 2013 12:54:01 |
|
|
Użytkownik
eCzytnik: Boox
|
Dzięki, napisałem do nich i dostałem bardzo szybko odpowiedź, że będzie niedługo na allegro.
|
06 lut 2013 14:20:26 |
|
|
Użytkownik
eCzytnik: Onyx Boox i62 Espresso, HP SLATE 2
|
Znajomy kupił w Lagarto etui do i62 Espresso i pasowało idealnie wcześniej przetestował etui z mojego i62 Espresso zakupione w Lagarto własnie.
_________________ HP SLATE 2 - Viliv S10 Blade - GigaByte M912M - Boox i62 Espresso
|
06 lut 2013 15:24:36 |
|
|
Użytkownik
|
Właśnie zakupiłem ten czytnik. Chwalony był za równomierne podświetlenie. Ja tego nie widzę. Na załączonym zdjęciu, w górnej części ekranu widać świecącą środkową diodę i cienie między diodami. Czy to jest normalny objaw, czy może jest to uszkodzenie czytnika? http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/391 ... 6f198.html W rzeczywistości wygląda to jeszcze wyraźniej.
|
06 lut 2013 23:43:50 |
|
|
Użytkownik
|
Wyobraź sobie, że w Kindle nie tylko widać diody - ALE - wyraźne smugi światła / cienia które "kładą" się przez cały ekran Niestety dioda LED jest punktowym źródłem światła i nie da się zrobić idealnie równomiernego podświetlenia. Ten tp tak ma - zawsze będą różnice - musisz się przyzwyczaić. Każdy czytnik z podświetleniem ma tą wadę - niestety. Boox ma najbardziej równomierne podświetlenie - ale do idealu jeszcze brakuje.
_________________ HP SLATE 2 - Viliv S10 Blade - GigaByte M912M - Boox i62 Espresso
|
07 lut 2013 20:09:46 |
|
|
SwiatCzytnikow.pl
eCzytnik: kindle, onyx, nook, kobo, pb, ipad
|
Skąd teza że Onyx ma najbardziej równomierne podświetlenie? Jakieś porównania? Testy?
_________________ http://swiatczytnikow.pl (dawniej: Świat Kindle) http://ebooki.swiatczytnikow.pl - (prawie) wszystkie polskie e-booki w jednym miejscu, czyli porównywarka ofert księgarni.
|
07 lut 2013 20:20:08 |
|
|
Użytkownik
|
Osobiste obserwacje wynikające z "macania" i porównania 5 Kindle z 3 Boox'ami i 1 Kobo Do tego porównanie ze sprzętem wystawianym na targach. Poszczególne egzemplaże różną się się od siebie - w przypadku Kindle mamy znaczne różnice, Boox jest w miarę równy. Kobo zaś ma wyraźnie jaśniejszą górną krawędź od dolnej - ale za to Kobo miał bardzo równe podświetlenie - chyba miał jedną diodę i dobry "rozprzaszacz" - niestety nie miał chyba diody w dolnej krawędzi - stąd różnice - ale co do Kobo nie jestem pewien, zbyt krótko miałem je w rękach, nie mogłem przeprowadzić dokładnych oględzin. Osobiście dochodzę do wniosku, że Amazon OLAŁ jakość, podejście ich jest chyba takie : Mamy większą część rynku, więc "bydło" i tak "łyknie" szmelc, więc nie musimy się starać i dbac o jakość. Co więcej osoby, które użytkują Kindle od pierwszego modelu potwierdzają, że nowe modele sa coraz gorszej jakości, w pierwszych modelach nie do pomyślenia była trzeszcząca obudowa i nie równe połaczenia obudowy - obecnie to norma. Z 5 Kindle, które miałem w ręce + dwa "targowe" egzemplarze - KAZDY miał wyraźnei inne podświetlenie - występowały znacznie różnice, w niektórych występowały straszne smugi światło/cienia. Dobrze, ze chociaż soft jest stabilny, bo jak "Chiny" dopracują soft w swoich modelach, to mogą poważnie zagrozić Amazonowi. I chciałbym by tak się stało. Monopol przeżyłem za komuny - i mogę się załozyć, że monopol Amazon'u nie bedzie lepszy niż monopol za komuny. Najlepsze co jest dla Nas , klientów to pełna konkurencja i brak dużej przewagi.
|
08 lut 2013 10:39:35 |
|
|
Khouri
|
Ja też widziałam ze 3 KPW - oświetlenie w onyxie jest bardziej równomierne i mniej widać kontrast smug i świateł niż w kindlu. Przed kupnem oglądałam też dużo filmików porównujących nowe modele czytników ze światłem . Stąd teza.
|
08 lut 2013 11:38:27 |
|
|
Użytkownik
eCzytnik: Forma, Oasis 2
|
A ja porównałem AG z moim czytnikiem i uważam że Frontlight HD ma lepsze oświetelenie. I co teraz z Twoją tezą ??? Bełkotu odnośnie tego, że Kindle rozpadają się w rękach już nie mam siły komentować bo wiadomo że Onyx jest the best ....
|
08 lut 2013 19:30:06 |
|
|
Użytkownik
eCzytnik: Kindle Classic InkBOOK Classic 2
|
Właśnie gdzieżtam Amazonowi do wysokiej jakości produktów Onyx, szczęgólnie pod względem stabilności i przewidywalności oprogramowania. Onyx to jest potęga! Onyx najlepszy jest!
_________________ Recenzje e-czytników PocketBook Touch HD 3 - recenzja czytnika InkBOOK LUMOS - recenzja czytnika
|
08 lut 2013 22:21:24 |
|
|
Użytkownik
eCzytnik: Bebook V5,Boox 60, BOOX i62E,C65AG
|
Nie wiem czy jest najlepszy, no ale skoro Kolega Onyxa nie posiada ... to nie zrozumie co dla zdeklarowanych "onyxowców" znaczy pojawienie sie nowego softu do ich ukochanej zabawki Ta głęboka walka wewnętrzna, ta adrenalinka ... "Tym razem będzie już cegła i koniec... Wstanie po upgradzie czy nie ?" "A może ikona baterii zacznie działać " " OK, zainstaluję !!!! " " Nie, jednak nie !!" "Trochę strach ..." " A co tam ... instaluję, będzie dobrze ... " ...i tak po krótkiej chwili ... " Oooo ... teraz jest sortowanie plików po PESELU autora ... I jest nowa gra - trójwymiarowe bierki na płaskim e-inku ! Genialne ! No jak Oni na to wpadli ? " BRAWO! Onyx znowu pozostawił konkurencję daleko w tyle ... Ergo, Kolego Alcek - Onyxa mieć = BEZCENNE ! f.
_________________ Nie wahaj się ! Kup BOOX'a ! Kształtuj charakter, bo trza być twardy landsknecht, a nie mientka ninja !
|
09 lut 2013 13:23:31 |
|
|
Użytkownik
eCzytnik: Kindle Classic InkBOOK Classic 2
|
I właśnie przez to Onyx jest bardziej hipsterski, dla mainstreamowej trzódki pozostaje przaśny Kindle. Jak dotąd tylko na targach ksiązki miałem możliwość dotknięcie natchnionego geniuszem czytnika Onyx Boox. Z zazdrością czytam wpisy szczęśliwych posiadaczy na forum opisujące kolejne aktualizacje softu, niosące ze sobą prawdziwy nawałnice ficzerów spadająca na Booxa.
_________________ Recenzje e-czytników PocketBook Touch HD 3 - recenzja czytnika InkBOOK LUMOS - recenzja czytnika
|
09 lut 2013 14:24:02 |
|
|
Użytkownik
eCzytnik: Bebook V5,Boox 60, BOOX i62E,C65AG
|
I cóz moge Koledze odpisać ? Chyba tylko : KUP BOOXA - ŁAM BARIERY ... I KONWENANSE !
_________________ Nie wahaj się ! Kup BOOX'a ! Kształtuj charakter, bo trza być twardy landsknecht, a nie mientka ninja !
|
09 lut 2013 17:30:57 |
|
|
Użytkownik
|
Z pośród 5 Kindle każdy miał drobne wady w wykonaniu - do tego nierównomierne podświetlenie - na wielu "testowych" filmach w YT to WYRAŹNIE widać. Więc jak rozumiem mamy podejście jak "fanatycy" Apple - to nic, że kiepskie podświetlenie ALE TO KINDLE. Zawsze jest najlepszy. Onyx ma wady - zwłaszcza softowe - ale sorry - jak Kindle ma gorsze podświetlenie i gorzej spasowaną obudowę to COŚ CHYBA JEST NIE TAK? Prawda? I to w 5 róznych czytnikach kupionych z różnych źródeł i różnym czasie. Pech? MOŻE. Ale fakt kiepskiego podświetlenia pozostaje - więc proszę bez osobistych wycieczek. Chyba, że Twierdzicie, że setki ludzi na YouTube oraz masa recenzentów CELOWO kiepsko ocenia Kindle - bo w to jakoś nie wierzę. No i BRAK mozliwości wyłączenia podświetlenia : Jestem DE BEŚCIAK - w moim IDEALNYM Kindle światla nie można wylączyć - taki mam super sprzęt.
|
10 lut 2013 11:26:40 |
|
|
Użytkownik
eCzytnik: Forma, Oasis 2
|
Jestem DE BEŚCIAK - po włączeniu AG na najmniejszym poziomie oświetlenia oświetlam nim całą piwnicę ....
|
10 lut 2013 13:21:36 |
|
|