Autor |
Wiadomość |
Użytkownik
Dołączył(a): 15 lip 2007 20:25:39 Posty: 215 Lokalizacja: KrakĂłw/ZamoœÌ
|
a ja od dwoch dni na hot-dogach i zupkach w proszku. ech życie studenta
_________________ http://toolsweb.pl/
|
15 paź 2007 17:53:16 |
|
|
Użytkownik
Dołączył(a): 11 lip 2007 19:46:01 Posty: 887 Lokalizacja: www.eksiazki.org
|
Hot-dogi? Toż to burżujstwo jest a nie jedzenie studenta! Ja wczoraj schabowego nawet jadłem! (rodzice przyjechali to i obiad normalny był ) A tak to kanapki, zupki w proszku albo chińskie, ewentualnie jakiś makaron czy ryż z sosem jak Kubusiowi się znudzą gorące kubki
|
15 paź 2007 18:04:24 |
|
|
Użytkownik
Dołączył(a): 24 lip 2007 17:58:35 Posty: 551 Lokalizacja: from the city
|
@Obi jak dalej będziesz tak jeść to może zaczniesz świecić w nocy!
Kup sobie taki wiejski gruby kalendarzyk. Na odwrocie każdej strony są krótkie i proste przepisy. Może coś byś się nauczył?
_________________ Lepiej zabić dziecko w kołysce niż hodować niespełnione żądze.
|
16 paź 2007 6:58:14 |
|
|
Użytkownik
|
Ja się ciągle uczę Kanapki robić umiem. Tak samo gorące kubki i zupki chińskie. Ostatnio Gosia nauczyła mnie jak zrobić ryż z sosem słodko-kwaśnym. Poza tym sam popełniłem jajecznicę Wyszła średnia (moja mama robi o niebo lepszą), ale dało się zjeść i jak na studenta to był to frykas I mam obiecane, że w ten weekend może zacznę się uczyć jak się naleśniki robi Tak więc kalendarzyk nie jest mi potrzebny
PS. W nocy świecić na będę. Jestem zbyt chudy i nic nie było by widać
|
16 paź 2007 7:11:06 |
|
|
Pocketbook Killer
Dołączył(a): 13 lip 2007 20:07:55 Posty: 1513 Lokalizacja: Toruń
eCzytnik: Kindle 3 WiFi
|
Wczoraj nasz tłumacz języka japońskiego w mojej firmie poczęstował mnie czymś, co nazwał "japońskim wodorostem". W życiu nie jadłem chyba gorszego świństwa. Był to sprasowany, bardzo płaski paseczek zielonych roślin pachnąc intensywnie rybami i czymś jeszcze. Smakował mniej więcej tak samo jak surowa ryba (chyba, bo nie miałem okazji jeść) - ale było niewiarygodnie wręcz obrzydliwe. Strasznie słone i trąciło rybami właśnie. Dobrze wam radzę - jakby ktoś Was próbował tym poczęstować to mu trzaśnijcie w twarz za próbę otrucia!
_________________ "A co zrobiłeś najodważniejszego w swoim życiu?
Splunął na drogę krwawą flegmą. Wstałem dziś rano, odparł."
//Cormac McCarthy - Droga
|
16 paź 2007 7:11:27 |
|
|
Użytkownik
Dołączył(a): 24 lip 2007 17:58:35 Posty: 551 Lokalizacja: from the city
|
@Kell --obiecuje.
@Obi -- wiemy, że chuhro jesteś, ale aż tak tego podkreślać nie musisz. No, ale kalandarzyk i tak się przyda żebyś mógł sobie zapisać kiegy mam urodziny i imieniny i żebyś mógł mi prezent kupić i wysłać na czas .
_________________ Lepiej zabić dziecko w kołysce niż hodować niespełnione żądze.
|
16 paź 2007 9:33:58 |
|
|
Użytkownik
Dołączył(a): 17 lip 2007 22:08:44 Posty: 67 Lokalizacja: KÂłomnice - ÂŚlÂąsk
|
chosenone-> na początku pobaw się z jajecznicą ( nie śmiać się, ja tak zaczynałem, w wieku 8 lat robiłem takową z grzybkami, porem i boczkiem), później sosy i zupy potem mięsko i na końcu rybki ( w międzyczasie ciasta i warzywa)
ps: jak ten budyń robiłaś że ci nie wyszedł, przecież na opakowaniu jest instrukcja obsługi takowego... znaczy się przypaliłaś, był kluskowaty, za gęsty, zbyt rzadki, nie dobry w smaku ?? napisz coś więcej...
_________________ Kazimierz Przerwa-Tetmajer
[...]Błogosławiona śmierć, gdy się posiada,
czego się pragnie nad wszystko goręcej,
nim twarz przesytu pojawi się blada,
nim się zażąda i znowu, i więcej...[...]
|
16 paź 2007 17:02:16 |
|
|
Konto usuniete
|
Mam pytanie, za nieługo organizuje małe przyjątko Chciałabym upichcić coś dobrego, ale prostego do przygotowania... Może polecilibyście mi coś takiego??
|
16 paź 2007 18:23:48 |
|
|
Użytkownik
|
Zamów pizzę Albo zrób jakieś odlotowe kanapki (przykłady nawet na forum znajdziesz ) Poza tym ciężko mi coś wymyślić Ewentualnie ugotuj makaron (lub ryż) i dodaj do tego gotowy sos (ze słoiczka lub rozrób w proszku) i gotowe Całkiem smaczne (wiem bo ostatnio tak jadam - thx Kuba )
|
16 paź 2007 18:53:57 |
|
|
Konto usuniete
|
Właśnie pomysł z pizzą jest dobry, tyle, że ja praktycznie zawsze zamawiam pizzę, i teraz chciałabym zrobić coś innego A co masz na myśli mówiąc "odlotowe" kanapki??
|
16 paź 2007 19:00:53 |
|
|
Użytkownik
|
O oryginalnym kształcie i wyglądzie. Takie żeby same przyciągały oko gościa i zachęcały do zjedzenia
|
16 paź 2007 19:17:34 |
|
|
Konto usuniete
|
Całkiem niezły pomysł, i nie narobie się przy tym zbyt dużo i będzie oryginalnie. Dzięki Obi
|
16 paź 2007 19:21:05 |
|
|
Użytkownik
Dołączył(a): 15 lip 2007 19:05:04 Posty: 177 Lokalizacja: SĂŞpopol, Olsztyn
|
Alb jeszcze lepiej sama zrób jakąś ciekawą pizzę... Jedyny maly problem z przygotowaniem tego dania to przyrządzenie ciasta, ale jak będziesz postępowala zgodnie z przepisem jakimkolwiek to powinno być ok. A na ciasto to już tylko na co masz ochotę - grzyby, wędlinka, pomidorki, papryka, oliwki, ser....co tylko lubisz Tylko nie zapomnij wysmarować ciasta koncentratem bądź keczupem przed polożeniem skladników
_________________ Myślenie boli tylko za pierwszym razem...
|
17 paź 2007 12:49:04 |
|
|
Użytkownik
Dołączył(a): 16 paź 2007 19:46:05 Posty: 53 Lokalizacja: KoziegÂłowy
|
Ja proponowałbym jakieś zakąski na wykałaczkach (ser, papryka, wędlinka, pieczarki), albo jak byś chciała naprawdę podbić serca, np. moje to proponowałbym sałatkę warzywną.
_________________ Żyj i pozwól żyć innym !!!
Lubię być głaskany przez kobiety (z włosem a nie pod włos !!!), a jak się zbytnio rozochocę to kąsać zaczynam :-}
|
17 paź 2007 13:37:51 |
|
|
Użytkownik
Dołączył(a): 20 sie 2007 20:00:35 Posty: 163 Lokalizacja: Czechy Brno
|
zależy też jakie to przyjątko ma być. Jeśli cos typu oglądanie grupowe filmów to swietne wiadomo do filmu jest popcorn w polewie czekoladowej. Pewnie dla was coś dziwnego ale polecam niezły smak posolony popcorn polany czekoladą. Jeśli mona popijawa no to sałatki z kurczaka i ananasa świetna bądź sałatka z szynka i ananasem tez dobra. Pizzę lepiej nie za często wystepuja na przyjątkach i w pewnym momencie saje się nudna. A'la zapiekanki z kanapek: szynka, ser, czosnek, papryka, oliwki lub druga wersja kanapek: tuńczyk, ser, kukurydza- też zapiekane do tego koreczki w rózny sposób winogrona ser lub oliwki ser ------------------ Dodano: Sro Paź 17, 2007 2:10 pm ------------------ + zapomniaalm o drinach- świetny na chłodne wieczory 20ml soku malinowego, 40ml wódki wyborowej,4 goździki, szczypta cynamonu,plaster cytryny i pomarańczy to wszytko wlewamy w podanej kolejności do kubka i zalewamy wrzącą wodą dla mnie spoksik kto dom nie cprzychodzi o taki drin prosi bo wie ze robie najlepszy nie żebym się przechwalała Ale to robie
17 paź 2007 15:10:49 |
|
|