Re: Onyx Boox i62 HD "Angel Glow"
Witam!
Jako nowy użytkownik zarówno tego forum jak i nowego produktu jakim jest i62HD AG mam kilka spostrzeżeń z którymi chciałbym się podzielić.
Może firma ArtaTech coś doradzi lub zmieni.
Po pierwsze miałem kiedyś do czynienia z czytnikami sony PRS 650 i PocketBook 603 i wydaje mi się że kontrast był w nich lepszy.
Jak na razie czytam tylko wieczorami przy sztucznym oświetleniu i niestety bez podświetlenia raczej byłoby ciężko a jak pamiętam z tamtymi czytnikami dawałem radę.
Czy może ktoś to sprawdzić?
Teraz kilka moich wniosków typowo użytkowych.
Przeczytałem i62 dwie książki jedną w formacie doc. druga rtf.
Z doc-kiem mam problem zmiany ustawień z pozycji czytania książki tzn mogę zmienić jedynie wielkość czcionki ale już nie ją samą. Ogólnie opcje menu są wtedy mocno ograniczone.
Co do podświetlenia to również dołączam się do głosów z prośbą o możliwość jeszcze większej jego minimalizacji, ale dużo bardziej irytuje mnie to, że nie zapamiętuje ostatnich ustawień, czyli w momencie gdy wyłączy się po uśpieniu trzeba ponownie minimalizować oświetlenie. Mało tego nie można tego zrobić z pozycji książki tylko trzeba wychodzić do menu głównego.
Ogólnie z wyłączaniem wiążą się kolejne niedogodności ,
czytnik nie zapamiętuje ostatnich ustawień czytanej książki ani strony ani zmian czcionki.
Dla mnie jest to problem gdyż często muszę przerywać czytanie ( na kilka kilkanaście minut) potem ponownie wszystko muszę ustawiać
I na koniec mniej istotna kwestia: w moim urządzeniu instrukcja jest tylko po angielsku.
pozdr.