Hey, jestem nowy z tematem czytników.
Szukam jakiegoś fajnego artykułu porównującego wymienione urządzenia. Chcę kupić coś na czym będę w stanie czytać pdf(nie koniecznie tekst za scany również). WIem że najlepszy będzie wtedy duży ekran.
Czytałem że Onyx lepie radzi sobie z pdf'mi które były robione w gorszych warunkach(kiepskie scany itd.) - Wynika to z większej ilości otwartych formatów ??
Widząc tematy o wadliwości poprzedniego modelu(M90) jestem ciekaw(i trochę przerażony) czy były to częste problemy przeszkadzające w pracy( i czy jest to wynik bugów w sofcie, czy słabo skonfigurowany hardware). Są jakieś informacje na temat poprawy tego problemu w nowej wersji ?
Ojciec ma Kindle Fire i szczerze dość mi zaimponował, całkiem fajna sprawa wrzucając androida, szkoda że nakładka bardzo ogranicza możliwości zielonego robocika. Mając telefon na Androidzie wiem że jest dużo własnych nakładek(custom romów-systemów). Tu też jest taka możliwość?
Druga sprawa to czy Amazon nie ogranicza wybranie e-booków tylko do swojego jakiegoś formatu, co ogranicza czytanie zwykłych pdf'ów ?
Szukam czytnika który nie będzie ograniczał mnie czasowo(szybko i sprawnie będzie mi wyświetlał pdf, worda, idt.), jego czas pracy na baterii będzie znacznie dłuższy od telefonu
NO i pytanie o te przeglądarkę (Onyx)? Czy ona naprawdę jest funkcjonalna, czy tylko ładny nic nie praktyczny dodatek wypisany na pudełku?