Witam Przypadkiem znalazłem tą stronę http://www.onyx-ereader.pl/boox-m90 Czy ktoś wie kiedy będzie można to kupić i mniej więcej ile będzie kosztować???
Ekran 9,7 cali, dotykowy z rysikiem (rysik) Procesor 800 MHz Pamięć wbudowana 2GB z czego 1,5GB dostępne dla użytkownika Obsługa kart SD/SDHC do 32GB Sieć: WiFi i 3G G-sensor Obsługiwane formaty: te same co seria 60 lub X60 System operacyjny: Linux
Jeśli chodzi o cenę to chyba jednak nie będzie zbyt pięknie. Boox M90 wyposażony jest w szybki procesor (800 mhz) oraz w ekran dotykowy wykonany w nowej technologii (nie jest to dotychczasowy Wacom) - a to wszystko podraża cenę urządzenia. http://www.onyxboox.fr/boutique/onyx-bo ... -boox-m90/ - to pewnie cena z modułem 3G, cena czytnika bez 3G będzie o jakieś 50 euro niższa.
Na podstawie tego, co Chinka mówi to moduł 3G będzie opcją, a to oznacza dwa modele z dwoma cenami.
Kilka rzeczy, które zauważyłem na video: 1. "Text to speech" provided by Ivona"?! Wtf? We wszystkich onyxach tak będzie, na cały świat? 2. Strony przesuwamy małym okienkiem podczerwieni (pewnie jak jest palec i idzie sygnał o zasłonięciu to w sofcie idzie komunikat "zmień stronę" - tylko skąd to-to wie, że ma iść +1, a nie -1?!) 3. Fajny motyw z przejściem do książki gdzie się chce przez ten paseczek postępu czytania na dole - dobre jak chce się przejrzeć szybko książkę. Mógłby być trochę większy tylko. To chyba pierwsze takie rozwiązanie w eczytnikach?
_________________ "A co zrobiłeś najodważniejszego w swoim życiu?
Splunął na drogę krwawą flegmą. Wstałem dziś rano, odparł."
1. "Text to speech" provided by Ivona"?! Wtf? We wszystkich onyxach tak będzie, na cały świat?
Takie coś usłyszałeś na tym video To niezły pomysł - może dla egzemplarzy sprzedawanych na Europę? Słyszałem, że takie plany były, ale IVONA nie zna chińskiego i pomysł przepadł w przypadku wersji 60
Kell napisał(a):
3. Fajny motyw z przejściem do książki gdzie się chce przez ten paseczek postępu czytania na dole - dobre jak chce się przejrzeć szybko książkę. Mógłby być trochę większy tylko. To chyba pierwsze takie rozwiązanie w eczytnikach?
To cały czas funkcjonuje (od początku) w BOOX-ach 60
I jest to świetna wiadomość. Ivona ma znacznie, znacznie lepszy głos angielski niż to co jest teraz w Booxie. Ha, ma chyba lepszy niż ten co jest w Kindle 3.
Kell napisał(a):
2. Strony przesuwamy małym okienkiem podczerwieni (pewnie jak jest palec i idzie sygnał o zasłonięciu to w sofcie idzie komunikat "zmień stronę" - tylko skąd to-to wie, że ma iść +1, a nie -1?!)
Tak samo jak myszka wie, w którą stronę się przesunąć.
A procesor dla PDF jest oczywiście taki potężny, może dzięki temu skany będzie potrafił otwierać w jakiejś bardziej rozsądnej szybkości niż aktualne czytniki.