|
Vortal •
Zarejestruj •
FAQ
• Zaloguj
|
|
|
Teraz jest 23 lis 2024 1:41:30
|
cholerne prawo, czyli czytnik do pdfów
Autor |
Wiadomość |
Użytkownik
eCzytnik: nook
|
Re: cholerne prawo, czyli czytnik do pdfów
Możesz spróbować na starszym tablecie PC, waga poniżej kilograma i jest to normalny komputer, klawiatura odpinana, używam TC1000 Compaq z rysikiem (wzmacniany ekran nie zawiera warstwy dotykowej dla paluszków tylko dla specjalnego rysika, za to nawet używane mają ekran w rewelacyjnym stanie), dobre będą również Fujitsu ze zwykłym dotykiem. Wydatek nawet z nową baterią (oryginalnie trzymającą 5 godzin) to i tak mniej niż duży czytnik lub nowy tablet PC. Do innych formatów nadaje się cegła w stylu HTC - ponad 4", na mobipockecie czy Ubook przeszukuje się całkiem dobrze. Wada wszystkich - oczka bolą, chociaż na palmtopie duuużo mniej (praktycznie wcale), nie mam porównania z czytnikiem. W zasadzie zostałbym z palmtopem z dużym ekranem gdyby nie słaby obraz w słońcu i ciut za mały ekran. Można też spróbować jakiegoś Archosa 7" itp z Androidem, zaletą jest oprogramowanie znanych księgarni i opensource.
|
04 lis 2010 12:30:11 |
|
|
Użytkownik
Dołączył(a): 09 lis 2009 20:20:04 Posty: 1433 Lokalizacja: Kraków
eCzytnik: inkBOOK Onyx
|
Kindle 3 nie ma trybu reflow dla PDF-ów. Myślę, że dla takich tekstów o jakich piszesz, Onyx BOOX 60/60S spokojnie da radę - ma bardzo dobry tryb reflow i jest szybki, również czyta na głos po polsku co może dać odpocząć oczom. Mi na nim PDF-y w trybie reflow czyta się bardzo dobrze
_________________ W też
|
04 lis 2010 19:29:27 |
|
|
Użytkownik
|
Potwierdzam, tryb reflow ma rewelacyjny, ostatnio często z niego korzystam. Zdarzają się PDF-y, których nie daje radę reflować (albo gubi w nich znaki niektóre), ale większość bez problemu powiększa.
04 lis 2010 20:40:10 |
|
|