Autor |
Wiadomość |
Admin
Dołączył(a): 11 lip 2007 19:38:54 Posty: 3266 Lokalizacja: Kraków
eCzytnik: eClicto, iPad, K3 WiFi, K4
|
Allegro i eCzytniki - komentarze
Zapraszamy do komentowania nowego artykułu na naszym blogu - Allegro i eCzytniki.
21 mar 2010 11:32:49 |
|
|
Użytkownik
eCzytnik: Kobo Sage
|
Re: Allegro i eCzytniki - komentarze
Na razie zauważyłem, że czytniki bywają źle opisane, czasem brakuje nawet tak podstawowego parametru jak przekątna ekranu. Zaleta jest taka, że nareszcie mamy wszystko w jednym miejscu, nie trzeba wpisywać w szukajce każdego modelu, jaki przychodzi na myśl. Można sobie wszystko łatwo porównać, posegregować według ceny.
Mój komentarz, wersja skrócona: "No, nareszcie!".
|
21 mar 2010 21:18:04 |
|
|
Użytkownik
|
No i fajnie. To, że czytniki nie są w kategorii "pozostałe" świadczy o tym, że zainteresowanie nimi ciągle rośnie. Powiem szczerze, że nie spodziewałem się, że to stanie się tak szybko.
_________________ http://eksiazki.az.pl- Ebooki, e-papier i takie tam
|
21 mar 2010 22:18:16 |
|
|
Użytkownik
|
zaraz sprawdziłem na ebay-u i tam nie ma takiej kategorii, a przecież tam ebook reader-ów mają więcej to dobrze świadczy o allegro!
22 mar 2010 0:15:09 |
|
|
Pocketbook Killer
Dołączył(a): 13 lip 2007 20:07:55 Posty: 1513 Lokalizacja: Toruń
eCzytnik: Kindle 3 WiFi
|
Co do sedna sprawy: zastanawiałem się nad kupnem na Allegro u "anonimowego" sprzedawcy - to jest zapewne jakiegoś fana eksiążek ale postanowiłem jednak postawić na sprawdzoną markę jednej z sieci sklepów komputerowych. Oczywiście wyszło nieco drożej ale w zamian mogłem wziąć produkt na raty no i nie boję się, że firma ta zniknie za pół roku z rynku i zostawi mnie samego z potencjalnie psującym się sprzętem. Jest pewna granica cenowa, po przekroczeniu której, kupowanie u sprzedawcy na Allegro ryzyko staje się dla mnie zbyt duże.
_________________ "A co zrobiłeś najodważniejszego w swoim życiu?
Splunął na drogę krwawą flegmą. Wstałem dziś rano, odparł."
//Cormac McCarthy - Droga
|
22 mar 2010 23:18:42 |
|
|
Użytkownik
eCzytnik: Kobo Sage
|
Właśnie - jak bardzo awaryjne są takie czytniki? Są jakieś dane, statystyki? To bardzo ważne - jeśli awaryjność jest spora, w życiu nie kupię nawet najtańszego takiego urządzenia na allegro. Za duże ryzyko.
Swoją drogą jeden ze sklepów oferuje rozszerzenie gwarancji na czytnik z jednego roku do trzech lat za dopłatą jedynych 188zł, więc chyba nie może być tak źle...
|
23 mar 2010 8:28:13 |
|
|
Pocketbook Killer
|
Nie no, kto ma takie dane opublikować? Przecież nie producenci Mozna co najwyżej porozgladać się po forach, zobaczyć jakie urządzenia mają dużo tematów o problemach ze sprzętem. Tylko, że to też jest mylące, bo wtedy wyjdzie, że najczęściej psującym sie urządzeniem jest to, które jest najpopularniejsze. Jedyne? Przy jakiej cenie eczytnika? Za dwa lata samo to urządzenie będzie warte własnie z 200 zł.
|
23 mar 2010 12:45:30 |
|
|
Admin
Dołączył(a): 13 cze 2008 14:47:02 Posty: 2836 Lokalizacja: Gdańsk
eCzytnik: kindle
|
No ja bym polemizował. Mój model od trzech lat kosztuje w zasadzie tyle samo, a uwzględniając to, że sam kupiłem bardzo tanio, to możliwe że nadal byłbym w stanie sprzedać go z zyskiem Chyba że macie na myśli jakiś konkretny, jeszcze dziwniejszy wynalazek
_________________ Porównywarka cen ebooków
|
23 mar 2010 19:22:23 |
|
|
Pocketbook Killer
|
Ty kupiłes swój model w chwili, gdy był on jeszcze (i nadal jest) drogą zabawką za grubszą kasę. W końcu przyjdzie czas, że eczytniki zejdą do poziomu masówki telefonu komórkowego i wtedy własnie tyle on będzie kosztował. Moim zdaniem, niepopartym żadnym dowodem, a jedynie przeczuciem, stanie się to w ciągu najbliższych 2 lat, a może roku.
|
24 mar 2010 11:00:38 |
|
|
Użytkownik
|
Na pewno nie stanie się to w ciągu 2, a nawet 5 lat. Czytnik to nie to samo co komórka. Coraz mniej ludzi lubi czytać. Zwłaszcza wśród młodszych pokoleń. Na postęp w tej gałęzi technologi przyjdzie nam długo poczekać, a zwłaszcza na obniżkę cen czytników.
|
24 mar 2010 21:32:30 |
|
|
Admin
Dołączył(a): 16 lip 2007 13:54:46 Posty: 656 Lokalizacja: Atol Bikini
eCzytnik: PRS-505, eClicto, Kindle 3, HTC LEO
|
Kell masz rację! Czytniki kiedyś stanieją, podobnie jak fony dla mas. Tylko... obawiam się, że podobnie jak w przypadku fonów dla mas, wtedy ich jakość wykonania, żywotność, dopracowanie funkcjonalne itp. niestety istotnie spadnie. Prawda jest taka, że sprzęt "pilotarzowy" (oczywiście z wyłączeniem problemów tzw. wieku dziecięcego) w przeważającej większości przypadków jest duuuuuuużo wyższej jakości niż serie wielkomasowe. Taką przykrą zasadę potwierdzają niestety doświadczenia z KAŻDĄ "elektroniką" użytkową, która ze sfery sprzętu mniej lub więcej wąskotargetowego przechodzi do użytku masowego.
_________________ Pozdrawiam, Chesuli
|
24 mar 2010 21:48:50 |
|
|
Pocketbook Killer
|
Emmm, ches - przecież w przypadku telefonów wszystkie te rzeczy poszły w górę. Może poza jakością wykonania, bo mały telefon łatwiej uszkodzić ale są przecież teraz produkowane fony dla użytkowników ekstremalnych i które są o wiele bardziej wytrzymałe od starych cegłówek. Przecież niedawno w tv puszczali ponoć reklamę Nokii, która spadał na beton i której gwoździe nie straszne. To przecież masówka, a jest z pewnością wytrzymała i o wiele bardziej funkcjonalna od sprzętu "pilotażowego". Moim zdaniem obecne eczytniki są cholernie delikatne - wystarczy przysiąść na jakimś i już masz po ekranie.
|
24 mar 2010 22:43:23 |
|
|
Użytkownik
eCzytnik: kindle DX
|
|
25 mar 2010 17:00:03 |
|
|
Admin
Dołączył(a): 11 lip 2007 19:38:54 Posty: 3266 Lokalizacja: Kraków
eCzytnik: eClicto, iPad, K3 WiFi, K4
|
O, nauczyli się nie kopiować całych newsów od nas. Jupi.
25 mar 2010 17:22:19 |
|
|