Teraz jest 22 lis 2024 22:04:30

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 742 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 50  Następna strona
Witam wszystkich starych użytkowników oraz tych nowych! 
Autor Wiadomość
Post Salve tutti czyli witam wszystkich
Z niekoniecznie slonecznej Ferrary , co jest zrozumiale o tej porze roku , pozdrawiam Was i chyle czolo przed chwalebna idea nakarmienia mego czytelniczego glodu . Choc wole mily szelest papieru to pokochalam mego laptopa i Was oczywiscie , za mozliwosc delektowania sie moja ukochana fantasy . Na imie mam Wioletta , wiekowo jestem tzw. ryczaca czterdziestka choc wcale tego nie czuje . Jak to mowia : duch mlody telepie sie we mnie uparcie . Swego czasu bylam wielka fanka Gwiezdnych Wojen ostatnio przerzucilam sie na cykl o Harrym Potterze . Niestety rozwoj akcji jakos mi nie lezy i az boje sie czytac ostatni tom . A wszystko to zapewne dlatego , ze jestem zagorzala snaperka czyli uwielbiam Wrednego Nietoperza . Nie ma to jak facet z duza dawka CIS-U . Cale ostatnie dwa dni ( a raczej wolne godziny ) czytalam swietny cykl o Bastardzie Rycerskim autorstwa Robin Hobb i tu spotkala mnie przykra niespodzianka : okazalo sie , ze nie moge zciagnac dwoch ostatnich tomow Zlotoskorego Blazna bo ... No , wlasnie - pobralam pliki ktore nie istnieja . Czy jest na to jakas rada? Z informatyki dosc " cienka " jestem wiec sie nie znam . Ratujcie spragniona ciagu dalszego bo w szalonej Italii tylko czytanie pozwala mi zachowac zdrowe zmysly . Serio !

21 lis 2007 21:29:58
Hmmmm ja nie mam żadnych problemów z tymi plikami. Normalnie się oba tomy ściągnęły i otwierają.

------------------ Dodano: Sro Lis 21, 2007 9:18 pm ------------------
Na wszelki wypadek dodałem alternatywny link na innym serwerze.

21 lis 2007 22:18:30
Dobra, co tu dużo gadać, krótko i na temat. Jestem lipa33, a moje imię to Ania. Interesuję się historią, skokami narciarskimi i czytaniem książek. Moja ulubiona książka, a właściwie seria książek to ,,Harry Potter i...", a ulubione filmy to ,,Star Wars..." i ,,Siła strchów". Mieszkam w Łodzi, a miejsce, gdzie zawsze pragnę wracać to Kraków. I dodajmy, że na forum jestem kompletnie nowa, nie byłam zarejestrowana w starszej edycji.

23 lis 2007 22:22:08
Witamy serdecznie i mamy nadzieję że zagościsz u nas na stałe :)

23 lis 2007 22:39:32
Użytkownik

Właśnie znalazłam to forum szukając książek Nory Roberts i po prostu się zakochałam ;)

No ale miałam mówić o sobie, chociaż tego nie lubię. Moje "piękne" imię to Agnieszka, urodzona w październiku 1988, szczęśliwa studentka pedagogiki wczesnoszkolnej, mama jednego pieska i dwóch kotków - oczywiście nie fizycznie :P
Uwielbiam czytać, szczególnie "Harry'ego Pottera", "Wiedźmina" i wszystkie książki Nory Roberts i Joanny Chmielewskiej... Oczywiście nie wzgardzę innymi dobrymi książkami...

Jak tylko zorientuję się co i jak z e-bookami, bo dopiero zaczynam z nimi przygodę, postaram się coś dodać :) Jeśli można :P

Pozdrawiam WSZYSTKICH :*

PS. Przepraszam, za ton mojej wypowiedzi... ale jestem tak podekscytowana, że znalazłam e-booki Nory, że masakra :D

25 lis 2007 18:58:51
Użytkownik

Czy mi się zdaje, czy Zbieg dopiero co dodał te książki? xD Szybko je znalazłaś ;) Dodawać książki może każdy. Tylko mała prośba - zanim to zrobisz przejrzyj w newsach 2 poradniki które napisał Mori, żebyśmy później nie musieli poprawiać :P

PS. Witam rówieśniczkę ;)

25 lis 2007 19:07:46
Zobacz profil WWW
No więc może i ja się przedstawie. Jestem tego rocznym maturzystą. A będę kończył wielce popularne II LO w OsW. Zainteresowania? Szerokie głównie: książki (zwłaszcza wydawnictwa Fabryka Słów), sport (ten aktywny czyli kibicowanie i czytanie gazet sportowych). Zamiast na nauke marnuję takżę czas na gre plemiona gdzie można mnie znaleźć pod tym samym nickiem.

05 gru 2007 0:06:15
Hey jestem Daniel, stundent Informatyki i Ekonometrii z Wrocławia. Jestem milosnikiem Fantazy i SF , zwlaszcza militarnej odmiany tych gatunków. Jako ze spedzam duzo czasu przed kompem lubie sobie poczytac czasem co nieco na lapciu na zajeciach . Mam duzy zbior ebookow (okolo 1gb) i zauwazylem ze paru mloich ulubionych autorow nie ma w sewisie. Postanowilem to zmienic ku chwale serwisu ;p pozdrawiam wszytkich

07 gru 2007 22:37:10
Użytkownik

Jestem Ewa, mam 23 latka i studiuję sobie ochronę środowiska. Na ten serwis natknęłam się przypadkiem (ściślej: szukałam pewnego e-booka na 4shared, a osoba, która go wrzuciła zamieściła też adres tej strony, po nitce do kłębka i jestem). Przez ostatnie dwa tygodnie tylko go przeglądałam, obserwowałam zmiany, nawet nic nie ściągałam, perspektywa, że tyle ciekawych pozycji jest na wyciągnięcie ręki była wystarczająca :) (zresztą ostatnio utonęłam pod ogromem twórczości Margit Sandemo, sanim się spod niej wykopię to chwilka minie).
Impulsem do działania był dla mnie wrzut Kellhusa "Wizje alternatywne" - zauważyłam bowiem, że książki dorzucił, ale nie spiął ich z niczym (antologie) przez co byłyby nieco...trudno dostępne. Podejrzewam, że po prostu nie znam za dobrze struktury wikipedii, ale w swej naiwności zachciało mi się poprawiać po Adminie. Mam nadzieję, że niczego nie skopałam, ale nawet jeśli, to przynajmniej dorzucę parę książek (u mojego ulubionego Feista tak pusto, nadrobić trzeba!) i może kopa nie zarobię :)

Co czytam - głównie fantasy we wszystkich odmianach - Feist, Pratchett, Robin Hobb (polecam!), ostatnio Sandemo (tego wszystkim nie polecam, dla niektórych dawka Harlequina będzie zbyt niestrawna :P)

09 gru 2007 11:14:43
Pocketbook Killer

eCzytnik: Kindle 3 WiFi
Ja te wizje to miałem zrobić po powrocie do domu, wieczorem. No ale miło, że mnie ktoś uzupełnił i nawet umiał zrozumiał wskazówki, z czym takie ogromne problemy mają coponiektórzy.

Witamy i zachęcamy do wzmożonej aktywności ;)

//Cormac McCarthy - Droga

09 gru 2007 11:18:21
Użytkownik

Przynajmniej miałam na czym poćwiczyć :) (no i postanowiłam ruszyć cztery litery i się zabrać do roboty, co samo w sobie jakimś plusem jest :P) Ja się najlepiej uczę na przykładach (znaczy otworzyłam do edycji już istniejące podobne strony i próbowałam zrozumieć z czym to się je) - przepraszam za nadgorliwość w takim przypadku, zerknij proszę czy chociaż zrobiłam to dobrze :) no i może tutaj przy okazji też.
Z góry dziękuję.

09 gru 2007 11:35:15
Pocketbook Killer

eCzytnik: Kindle 3 WiFi

//Cormac McCarthy - Droga

09 gru 2007 12:05:25
Użytkownik

Siemano Jestem Michał, mam 21 lat, uczę się na Akademi Morskiej w Gdyni kierunek Komputerowe Systemy Sterowania. Jestem fanem współczesnej kultury wizualnej - czyli bardziej uściśniając Filmy, Książki SF, fantazy, kryminały, Anime i Manga. Dotarłem tu ogólnie rozglądając sie po necie za czymś ciekawym,
i zainteresował mnie ten portal. Wcześniej zajmowałem się tłumaczeniem epów. anime z ang na pl oraz robieniem hardsubów. Należałem do paru grup fansuberskich zarówno polskich jak i zagranicznych. Po za tym uwielbiam wszystkie odmiany literatury które są nietypowe. Np. Książka Demony dobrego Dextera, czy anime i manga Gantz. Poza tym znam bardzo dobrze angielski - dlatego szukam i czytam książki które mi się podobają w dostępnej wersji nie będąc ograniczony jezykiem polskim. Dzieki temu mam wielką bibljoteke ebooków angielskich które nigdy nie zostały przetłumaczone na polski (pomimo że czasami wielokrotnie są lepsze od tych co zostały przetłumaczone). Zamierzam pododawać trochę książek ale będe to robił raczej losowo gdyż mam ich za dużo zeby móc je wszystkie kiedykolwiek przeczytać. Pozdrawiam

15 gru 2007 11:55:03
Użytkownik

Przybywam tu z nieistniejącego, niestety ;( forum audioksiazki, bo słyszałem, że daliście tutaj miejsce dla tego typu publikacji.
Z e-booków też korzystam. A że raczej nie należę do pijawek, to także dam coś od siebie.
Pozdrawiam wszystkich z tego forum, a także wszystkich, którzy przeszli tutaj z audioksiazek.
Piotr

16 gru 2007 14:13:54
Zobacz profil WWW
Witam mam na imię marcin i tak jak poprzednik:) przybywam po audioksiazki:). Niestety na razie czytanie na kompie mnie męczy, ale codziennie przed snem lubię posłuchać dobrej muzy lub ciekawej ksiązki.
Acha jestem rocznik 1968, mam troje dzieci i obecnie przebywam na wychowawczym(czyli jestem kogutem domowym- piorę, sprzątam i gotuję)

08 sty 2008 18:24:11
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 742 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 50  Następna strona