Heh, to trochę nie tak było
Rozważałem zakup internetowy, ale uznałem że nie chce mi się dręczyć tych ludzi ze sklepu o wysyłkę za granicę, płacić za wysyłkę i robienie międzynarodowych przelewów.
Jeden ze sklepów tej sieci jest we Lwowie, więc nie tak daleko od naszej granicy. No więc sprawdziłem ile kosztowałby przejazd do Lwowa - już tam kiedyś byłem i bardzo mi się podobało, więc w zasadzie można byłoby zrobić sobie miłą wycieczkę
. Ale ponieważ mieszkam w Gdańsku uznałem że jednak odległość jest zbyt spora (kilkanaście godzin w pociągu w jedną stronę) żeby opłacało się robić weekendowy wyjazd.
I w tym momencie przypomniałem sobie o moim starym koledze z Rzeszowa. Jak można sprawdzić na mapie Rzeszów jest już znacznie bliżej Ukrainy niż Gdańsk
Okazało się że kolega ma koleżankę Ukrainkę która studiuje w Rzeszowie. No i ta koleżanka akurat jechała do domu do Lwowa i mogła mi czytnik przywieźć
. Później kolega nadał mi przesyłkę konduktorską którą już sobie sam odebrałem z pociągu "Małopolska"
A kupiłem białego V3ext, bo był (i jest dalej) najtańszy. Wyniosło mnie to wtedy koło 800zł łacznie z przesyłką z Rzeszowa i bonusem dla koleżanki. A było to w czasach kiedy u Romualda sprzęt kosztował ponad 1200zł.
Dzisiaj jest to już mniej opłacałne, bo przeliczając 1794 грн na złotówki dostajemy koło 1000zł.
A co było w pudełku to już sobie można przeczytać w
jednym z moich poprzednich postów.
------------------ Dodano: Dzisiaj o 13:33:22 ------------------
Nowy update od jinke:
http://www.jinke.com.cn/Compagesql/Engl ... update.asp
V3update hanlin V2.01EN 2008-11-21 2008-11-21
Description:
1. Add pdb parser
2. Update chm parser
3. Update pdf parser
4. Update epub parser and epub parser support catalog operation.
5.Support pdb files which use "REAd" as create id
6.Update makeup effection of mobi files.
7.Support readable pdb files recognize automatically.