|
Vortal •
Zarejestruj •
FAQ
• Zaloguj
|
|
|
Teraz jest 21 lis 2024 20:55:41
|
Autor |
Wiadomość |
Użytkownik
|
Napiszę krótko i brutalnie. Proszę aby się na mnie nikt nie obrażał, ani nie dawał upomnień.
Jeśli książka była zła to ten film jest zwyczajnie .... wart. Autora gniota ukrzyżować, a reżysera filmu powiesić za .... .
To by było na tyle. Dziękuje za uwagę i pozdrawiam.
Edit by Mori: Skoro nie potrafisz uargumentować, nie oczekuj, że nie dostaniesz ostrzeżenia. +1
|
05 lis 2008 17:38:34 |
|
|
Użytkownik
|
Ksiązki nie czytałem, a po obejrzeniu filmu mam mieszane uczucia. Ni to romans, ni psychologia coś brakło. Najlepszy w tym filmie by "zwiastun".
_________________ Nam nie ustać, krzyczeć i mówić przypada
Wzrastać, tworzyć szalenie wypada
Nam nie ugiąć się i walczyć prawdziwie
Wysiłek podjąć zuchwale i życzliwie
|
12 lis 2008 11:01:57 |
|
|
Użytkownik
|
Moim zdaniem nie da się w filmie odtworzyć myśli i uczuć bohaterów (generalnie), oddać atmosfery rodzącego się pomiędzy nimi uczucia i przedstawić ich samotności (w sieci). Inaczej mówiąc, niemożliwe jest dobre przedstawienie, w konwencji filmu, emocji. A wartość książki A. Wiśniewskiego polega właśnie na tym, że przedstawia i opisuje emocje. Dlatego uważam, że film od samego początku skazany był na porażkę. Nie dorasta pierwowzorowi literackiemu do pięt...
|
16 gru 2008 15:05:08 |
|
|
Użytkownik
Dołączył(a): 15 gru 2008 1:51:56 Posty: 28 Lokalizacja: WrocÂław
|
Niestety nie miałem okazji czytać ani książki, ani widzieć filmu, ale czytałem inne pozycje Wiśniewskiego i nabrałem naprawdę ochoty na film i książkę S@motność w sieci, może nie koniecznie w tej kolejności...
_________________ -=> DJ M@fi0z0® <=-
"Es gibt so viele die Menschen, du aber ein, meine Liebe, Nur will dir sagen können, dass du einzig bist, wen ich lieben kann" (własne) Für dich... für immer dein...
|
16 gru 2008 23:10:11 |
|
|
paula66
|
Niestety oglądałam.
Żałuję i więcej to się nie powtórzy Tak naprawdę nie wiadomo co się dzieje- jedyne logiczne fragmenty filmu to te, w których nastąpiło spotkanie głównych postaci. Nie przekazuje uczuć zawartych w książce.
|
20 gru 2008 19:59:26 |
|
|
Użytkownik
|
Cóż według mnie S@motność w sieci, jest kolejnym średnim polskim filmem, który nie ma większych szans na zostanie zapamiętanym.
Nie wydaje mi się, również, aby to był film dla mnie.
|
21 gru 2008 23:04:20 |
|
|