Autor |
Wiadomość |
Użytkownik
eCzytnik: Onyx Boox AfterGlow 2
|
Re: Onyx C65 Afterglow - aktualizacja systemu?
Czytając informację dotyczącą aktualizacji Build f482e42 dla Afterglow 2 na stronie Onyx'a --> Wsparcie możemy przeczytać 5 "wyczerpujących" informacji na temat tej "poprawki": - poprawiono zaznaczanie tekstu - może i prawda, ekran w tej chwili lepiej reaguje na dotyk, szczególnie w partii górnej (zakładki) i dolnej - poprawiono tłumaczenia - nie wiem o jakie tłumaczenia chodzi?? bo jeżeli o słowniki to jest to nieprawda. Doskonale do tej pory funkcjonujące słowniki w formacie StarDict w ogóle teraz nie działają. Myślę właśnie co z tym zrobić --> ColorDict trzeba sobie zainstalować. - poprawiono zarządzanie energią - bzdura. Mam wrażenie, że w tej chwili bateria jeszcze krócej trzyma niż przed aktualizacją. Po całkowitym naładowaniu baterii w pierwszych 10 min. czytania zużywa się ok 10% energii. Straszna porażka z tą baterią lub zarządzaniem energią. Dystrybutor miałby nauczkę jeśliby wszyscy klienci, którzy zakupili ten czytnik zwrócili go podając jako powód niezgodność produktu ze specyfikacją - 8 tygodni czytania na jednym ładowaniu w instrukcji i informacji handlowej (chyba na ogniwie atomowym). - zaktualizowano aplikacje Midiapolis Drive i News - nie wiem, nie używam. Jeśli tak to marginalne znaczenie dla funkcjonalności. - zaktualizowano aplikacje Booxsource (sklep) - prawda, sklep jest i działa. Oprócz tego aplikacje wyciągnięte są na pierwszą stronę. Historia czytania jak nie działała tak i nie działa. Nie wiadomo po co za każdym razem po wyłączeniu się ekranu włącza się podświetlenie po wybudzeniu. Wydaje mi się, że jest to incydent z serii "zamienił stryjek siekierkę na kijek", ponieważ nie potrafię zobaczyć tutaj sensu wydawania takiej aktualizacji a skopanie obsługi słowników StarDict na pewno nie ułatwiła życia wielu użytkownikom.
|
09 lut 2015 17:18:40 |
|
|
Użytkownik
eCzytnik: aftreglow2
|
Re: Onyx BOOX C67 AfterGlow 2
To może dodam kilka słów od siebie Jak pisałam w pierwszym na tym forum poście mam AG2 od grudnia i tylko na początku kilka razy go włączałam i wyłączałam. Od momentu zakupu etui w pierwszym tygodniu stycznia ani razu go nie wyłączyłam, cały czas jest tylko w uśpieniu. Tak porządnie ładowałam go jakieś trzy razy, a przeczytałam 5 książek (ok. 2000 stron). Plus oczywiście podczytawanie, oglądanie, sprawdzanie jak się czyta różne formaty, etc. Czyli jestem zadowolona, moje oczekiwania czytnik spełnia.
|
10 lut 2015 22:15:57 |
|
|
Użytkownik
eCzytnik: Onyx Boox AfterGlow 2
|
Ciekawa informacja. Czyli przeczytałaś jakieś 1,5 książki na jednym ładowaniu. Ciekawe jak szybko czytasz, ponieważ niektórzy potrafią 200 stron machnąć w jeden dzień i przy takim tempie czytania te 5 książek przeczytanych na 3 ładowaniach nie jest wcale imponującym osiągnięciem. Po wybudzeniu czytasz z włączonym podświetleniem, czy wyłączasz?
|
11 lut 2015 11:26:33 |
|
|
Użytkownik
eCzytnik: aftreglow2
|
czytam szybko, nawet bardzo, czytnik jest uzupełnieniem czytania tradycyjnego (jestem z zawodu "czytaczem"). Czytam z podświetleniem na trzy kreski.
|
11 lut 2015 12:08:23 |
|
|
Użytkownik
eCzytnik: Onyx Boox C67ML AG2
|
Do C67ML International pojawił się software 1.7. Może u nas niedługo poprawki i nowe funkcjonalności też zagoszczą? Chociaż nie widzę na liście tych najgorszych braków, żeby były poprawione. http://www.onyx-international.com/index ... 7-20150212
|
13 lut 2015 16:44:08 |
|
|
Użytkownik
eCzytnik: na papierze
|
Cóż... ja oddałem swojego c67, jako towar niezgodny z umową (w Euro AGD). Niestety, chciałem być miły i zaznaczyłem opcję, ze zgadzam się na naprawę (choć wolałbym wymianę bądź zwrot pieniędzy). Po 2 tygodniach od przyjęcia reklamacji dostałem maila, że nie uwzględniono mojego "wolałbym", lecz będą naprawiać. Ok. Zadzwoniłem jednak, aby dowiedzieć się, ile naprawa będzie trwała. W Euro AGD dano mi numer do serwisu. Po zadzwonieniu tam powiedziano mi szczerze, że naprawa będzie polegała tylko i wyłącznie na wgraniu nowego softu. Ale tego softu jeszcze nie ma, więc odeślą do sklepu, jako nienaprawiony bądź mogą trzymać. Ad calendas graecas... Jeśli wróci, będę musiał znowu złożyć reklamację i teraz już nie zgodzić się na naprawę. A wówczas może łaskawie oddadzą pieniądze. Zatem będzie to trwała m.in. 1,5 miesiąca.
Panowie z Artatech... kpicie sobie?! Oddaliście niesprawdzonego bubla do sprzedaży, więc może tak chociaż jakiś ukłon w stronę reklamujących klientów? Przyspieszenie sprawy? Przecież nikt już nawet nie spojrzy w kierunku onyxów po takiej wtopie.
|
14 lut 2015 20:01:09 |
|
|
Użytkownik
|
Napisałam meila w sprawie niedziałającego FBReader'a. Nie jestem pewna czy zostałam dobrze zrozumiana ale taką oto wiadomość otrzymałam:
Witam, jeśli chodzi o przeglądarkę plików to proponujemy używanie naszej firmowej za którą odpowiadamy a jest nią OnyxReader. W zasadzie większość książek można w niej spokojnie otworzyć. Co do sklepu Google Play to można przywrócić jego działanie wykonując w ustawieniach czytnika w polityce prywatności- powrót do ustawień fabrycznych i na koniec "resetuj telefon". Proszę wcześniej skopiować na komputer swoje książki i folder IVONA z pamięci wewnętrznej czytnika. Pozdrawiam
Karolina Arta Tech Team
Pani Karolina chyba źle zrozumiała sytuację z Google Play. Mi chodziło o to że nie można zaktualizować FBReader'a przez Google Play a nie że sklep nie działa. Jednak rozwiązanie "przywrócić do ustawień fabrycznych" nie jest dla mnie rozwiązaniem. Mam wybierać? Albo działający FBReader albo "coś" co naprawiła aktualizacja?
|
14 lut 2015 20:12:11 |
|
|
Użytkownik
|
To całkiem prawdopodobne. Za odpowiedzi pani Karoliny ArtaTech już przepraszał na innym forum. Myślę, że chcą cię zbyć takimi odpowiedziami. Co z tego, że polecają OnyxReadera? W czytniku jest kilka preinstalowanych programów i za każdy z nich dostawca jest odpowiedzialny. Gdyby nie brali odpowiedzialności, to by nie preinstalowali. Wtedy mogłabyś sobie z Google Play ściągnąć i męczyć się sama.
|
14 lut 2015 21:20:57 |
|
|
Użytkownik
eCzytnik: BOOX i62,Obsidian,Prime,Inkpad 3
|
OMG, odebrałem dzisiaj. Start, ok . Pokazała się informacja o update. Zaakceptowałem. Po update wybieram język i pojawia się ten mcośtam drive. wybieram dalej, czytnik zawieszony. Założyłem konto.... logowanie ....czytnik zawieszony... Wyłączyłem wifi, poszło. QRWA MAĆ... Dlaczego w jednym akapicie, ba w jednym zdaniu mam różne czcionki( Quo Vadis - było na czytniku )? Dlaczego w porównaniu do starego I62 zmiana strony trwa wieczność? Że o podświetleniu nie wspomnę.... Podsumowując : pierwsze wrażenie robi się tylko raz...To nie jest czytnik ... to jest jakiś wyciągacz kasy. EDIT Dlaczego po ładowaniu przez 3h (ładowarka 5V 1A od Artatech) i przeczytaniu 30 stron, uśpieniu czytnika o północy ,o 10 rano nie chce się wybudzić? Dopiero podłączenie ładowarki pomogło. EDIT2 Bulku, pewnie masz rację. Miałem jechać oddać ale powoli się oswajam. Problem z czcionką ustąpił po ustawieniu na pełne odświeżanie po każdej stronie. Legimi działa. Podświetlenie dalej mi się nie podoba. A bateria.... Poczekam aż skończe pierwszą książkę.. EDIT3 eee, po 3 ładowaniach. Na jednym ok. 1000 stron. Podświetlenie na ok. 30% i to tylko mniej więcej na połowie czytania. Bateria to pomyłka. BTW, bez zainstalowanej karty.
Ostatnio edytowano 12 mar 2015 23:07:33 przez markwa, łącznie edytowano 2 razy
|
22 lut 2015 11:03:40 |
|
|
Użytkownik
|
Hipoteza (nie denerwuj się jeśli nietrafna)... czytnik miał ustawione,że ma się wyłączyć po zadanym czasie bycia w uśpieniu, więc zrobił to w nocy. Rano próbowałeś go włączyć, ale nie trzymałeś klawisza wystarczająco długo (u mnie przynajmniej trzeba go na nowym sofcie trzymać prawie dwukrotnie dłużej... jakieś 7 sek, żeby się włączył). Poddając się podłączyłeś, co oczywiście przy okazji włącza czytnik (nie wiadomo po co).
|
22 lut 2015 18:42:39 |
|
|
ArtaTech.pl
eCzytnik: Onyx Boox
|
W temacie FB Readera. Wersja zainstalowana na urządzeniu jest wszyta w oprogramowania i aktualizowana może być jedynie z całym FW. FB Reader z Google Play jest przygotowywany na ekrany LCD i na E Inku sprawuje się tak sobie. Wersja, która znajduje się na czytniku jest przygotowana specjalnie pod E Ink.
Pozdrawiam Miłosz
_________________ www.booxsource.com www.onyx-ereader.pl
|
24 lut 2015 12:57:26 |
|
|
Użytkownik
eCzytnik: OnyxAG2, nookSTG, KoboGHD, Oasis 3
|
Miłosz z Arta Tech w innym temacie napisł tak: Panie Miłoszu napisał Pan, że tylko producent może wprowadzić niektóre poprawki. No ale przecież producent już dawno wypuścił aktualizację czytnika AG2 http://www.onyx-international.com/index.php/zh/2014-10-20-06-34-23/2014-10-20-06-35-06/228-c67ml-v1-7-0-2015-02-12Proszę więc napisać kiedy w/w aktualizacja będzie dostępna do ściągnięcia poprzez WiFi? przecież to już zależy od was.
|
24 lut 2015 14:36:08 |
|
|
ArtaTech.pl
|
@PrzemSS Nie musimy zwracać się do siebier ''per Pan'' to forum jest W tej chwili jest jeszcze czas chińskiego Nowego Roku, tak więc wieści w sprawie FW będziemy mieć najwcześniej w przyszłym tygodniu. Dam znać jak tylko bedę coś wiedzieć. Równiez na naszym Facebooku z pewnością pojawi się informacja o nowym FW. Pozdrawiam Miłosz
|
25 lut 2015 10:35:09 |
|
|
Użytkownik
eCzytnik: Trekstor 4INK
|
Ja tylko chciałbym zauważyć, że PrzemSS napisał, że producent JUŻ wypuścił łatkę i zapytał kiedy ArtaTech ją udostępni? Przepraszam za upierdliwość w stosunku do Miłosza, ale lubię konkretne odpowiedzi (stąd proszę o nie żywienie urazu w stosunku do mnie)
|
25 lut 2015 11:18:42 |
|
|
ArtaTech.pl
|
@Maskar
Spoko, już wyjaśniam. Onyx International wypuścił nowy FW, owszem, jednak my mamy oddzielny branch oprogramowania i wersja, która była przygotowana dla nas nie przeszła testów pomyślnie.
Jakiekolwiek konkrety będę mogł przedstawić najwcześniej w przyszłym tygodniu.
Pozdrawiam Miłosz
|
26 lut 2015 14:01:43 |
|
|