Teraz jest 23 lis 2024 21:46:50

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 796 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45 ... 54  Następna strona
Onyx T68 
Autor Wiadomość
Użytkownik

eCzytnik: Lynx (T68)
Post Re: Onyx T68
Papachris napisał(a):
Rozumiem, że podłączasz klawiaturę przez bluetooth i piszesz jak na komputerze?:) Jak to się sprawdza w praktyce? Nie przeszkadza "odświeżanie" tekstu?

Tak, właśnie tak. Mam małe dłonie, więc taka klawiatura odpowiada mi o niebo bardziej niż ta w moim laptopie (który ze swoimi 11.6 cala i tak gigantem nie jest). Odświeżanie tekstu jest w ogóle niezauważalne - nie ma żadnego błyskania całej strony, a sama literka zmienia się szybko. Gdyby tylko istniał porządny edytor LaTeX-a na Androida (najlepiej z lokalną kompilacją), to już byłoby bosko.

Vroo napisał(a):
Jakie klawiatury możecie do lynxa polecić? Czy są takie gdzie jeszcze dodatkowo można zrobić z czytnika stojak? Chętnie bym to potestował. :)

Za wielu nie mogę, bo kupiłam jedną i jest ok, więc nie miałam wewnętrznej potrzeby robienia dalszego researchu.
Na żywo wygląda to następująco (przepraszam, zdjęcia robione na szybko aparatem w komórce):
Zdjęcie 1
Zdjęcie 2
Czytnik wchodzi mocno, ale bezpiecznie, klawiatura jest zaczepiana magnetycznie. Szkoda tylko, że to pseudoskórzane coś nie jest najbardziej wytrzymałym materiałem świata i powoli zaczyna się przecierać w różnych miejscach (ale inna sprawa, że przedmioty należące do mnie z zasady mają ciężkie warunki bytowe, więc niszczą się kilka razy szybciej niż u innych ludzi).

Ostatnio edytowano 22 lut 2015 21:38:52 przez MiPr, łącznie edytowano 1 raz

Zdjęcia za duże - zamienione na linki do zdjęć

22 lut 2015 21:38:52
Użytkownik

eCzytnik: Boox I62 Carbon
@Miłosz ArtaTech
Cytuj:
@haress
Niejednokrotnie była tu mowa o tym, że rootowanie czytnika i instalowanie nieautoryzowanych przez ArtaTech wersi FW może spowodować odrzucenie naprawy gwarancyjnej.
Zleciłem programistom sprawdzenie opcji downgrade (czy nie stanie się nic nie pożadanego). Dam znać jak tylko otrzymam taką informację.

I nie jest tak, że coś nas ''nie obchodzi'', po prostu niektóre operacje na FW może przeprowadzić jedynie producent. Nie ma w tym żadnego drugiego dna.

Dziękuję za odpowiedź.
Jeżeli dobrze zrozumiałem to wgranie poprzedniej wersji softu jest jak najbardziej dozwolone i dopuszczalne.

Liczę, że waszym programistom uda się zbadać opcję downgrade.

A tak z czystej ciekawości, czemu wasza polityka nie dopuszcza aby była dostępna niższa wersja oprogramowania oficjalnie ??

23 lut 2015 13:46:38
ArtaTech.pl

eCzytnik: Onyx Boox
Downgrade jest możliwy, jednak nie gwarantujemy, że wszystko będzie działać tak jak powinno.

Niektóre apki mogą wymagać wyższej wersji FW.

Pozdrawiam
Miłosz

26 lut 2015 14:04:21
Użytkownik

eCzytnik: T68
Witam przedstawicieli ArtaTech

Cos wiadomo o nowym Firmware ? Bedzie, nie bedzie? Mozna liczyc, iz w koncu czytnik bedzie dzialac jak nalezy ? Bez indeksowania, bez bledow w dotyku itd ? Czy nadal podtrzymywane sa standardy: "Płać i płacz!" ?!?

pozdrawiam

12 mar 2015 16:30:23
Użytkownik

eCzytnik: onyx t68 Lynx, inkBOOK
Fakt od 10-01-2015 trochę już minęło i nadal cisza :?

12 mar 2015 18:59:02
Użytkownik

eCzytnik: boox lynx
Widocznie w dziale technicznym wsparcia Artatech stwierdzono: "Indeksuje to indeksuje... na ch... drążyć temat?" :)

12 mar 2015 20:00:16
Użytkownik

eCzytnik: onyx t68 Lynx, inkBOOK
Ja powróciłem do poprzedniej wersji FW i nie mam indeksowania.

12 mar 2015 20:56:31
Użytkownik

eCzytnik: Kindle 4
Witam

Czytam ten wątek i już nie wiem czy warto wydawać pieniądze na Lynxa? Fajnie że ma fizyczne przyciski i dostęp do legimi ale jak czytam jakie jest uciążliwe użytkowanie to sam nie wiem...

20 mar 2015 12:19:42
Użytkownik

eCzytnik: KOBO AURA ONE and H2O
mfdoom napisał(a):
Witam

Czytam ten wątek i już nie wiem czy warto wydawać pieniądze na Lynxa? Fajnie że ma fizyczne przyciski i dostęp do legimi ale jak czytam jakie jest uciążliwe użytkowanie to sam nie wiem...

Ogólnie nie polecam Lynxa i nie warto jak dla mnie. Miałem i sprzedałem to ustrojstwo. Teraz jestem szczęśliwym posiadaczem Kobo H2O. Począwszy od ekranu, poprzez prędkość i komfort działania, a kończąc na czasie pracy na baterii, deklasuje Lynxa w każdym z tych aspektów. Zupełnie inny świat.

20 mar 2015 12:31:23
Użytkownik

mfdoom napisał(a):

A czego chcesz od urządzenia, które zamierzasz nabyć? Chcesz czytać wyłącznie książki z legimi, masz już jakąś bibliotekę ebooków (w jakim formacie?), planujesz korzystać z bardziej egzotycznych formatów (np. duże pdf-y ze specyfikacją inżynierską albo djvu ze starodrukami)? Opisz takie rzeczy i wtedy odpowiem, czy warto.

Ja nie żałuję. Nie zauważyłam też żadnej uciążliwości w użytkowaniu - Lynx robi dokladnie to, czego chcę i jak chcę. Ale z góry uprzedzam, że w niewielkiej tylko części korzystam z niego jak typowego czytnika ebookowej beletrystyki - jest dla mnie przede wszystkim narzędziem do pracy historyka literatury.

20 mar 2015 19:07:50
Użytkownik

eCzytnik: Kindle 4
Tzigi napisał(a):
mfdoom napisał(a):

A czego chcesz od urządzenia, które zamierzasz nabyć? Chcesz czytać wyłącznie książki z legimi, masz już jakąś bibliotekę ebooków (w jakim formacie?), planujesz korzystać z bardziej egzotycznych formatów (np. duże pdf-y ze specyfikacją inżynierską albo djvu ze starodrukami)? Opisz takie rzeczy i wtedy odpowiem, czy warto.

Ja nie żałuję. Nie zauważyłam też żadnej uciążliwości w użytkowaniu - Lynx robi dokladnie to, czego chcę i jak chcę. Ale z góry uprzedzam, że w niewielkiej tylko części korzystam z niego jak typowego czytnika ebookowej beletrystyki - jest dla mnie przede wszystkim narzędziem do pracy historyka literatury.

Witam

Nie tylko do legimi ale zamierzam często korzystać z tej aplikacji 32zł miesiecznie za nieograniczony dostęp to dla mnie super oferta. Co do pdf mam zamiar korzystać z dużą ilością grafiki/zdjeć. Jak Lynx radzi sobie z komiksami w formacie cbr/cbz? Do komiksów również mam zamiar z niego korzystać.

21 mar 2015 12:17:23
Użytkownik

mfdoom napisał(a):
Nie tylko do legimi ale zamierzam często korzystać z tej aplikacji 32zł miesiecznie za nieograniczony dostęp to dla mnie super oferta. Co do pdf mam zamiar korzystać z dużą ilością grafiki/zdjeć. Jak Lynx radzi sobie z komiksami w formacie cbr/cbz? Do komiksów również mam zamiar z niego korzystać.

O Legimi nic nie umiem powiedzieć - nigdy nie korzystałam i korzystać nie zamierzam.
Otwieranie dużych pdf-ów zależy od aplikacji, ale jeszcze nie znalazłam takiego, który by czytnik wywalał (znajomość z Lynxem zaczęłam od sprawdzenia pdf-ów, na których mój Kindle Touch wywalał brak pamięci).
Nie czytam często komiksów, ale trochę różnych sprawdziłam i androidowy Challenger Comics Viewer radzi sobie świetnie. Jedyne z czym ma problemy to dzielenie na strony mang zeskanowanych 2:1, gdyż twórca programu nie przewidział opcji czytania od prawej do lewej. Ale poza tym wszystko działa spoko.

21 mar 2015 21:57:36
Użytkownik

eCzytnik: Boox i62, Lbook 3 , Boox M92
Mfdoom - Legimi działa dobrze ( oczywiście wersja dla e-ink nie ta ze sklepu ) .
Przeszedłem na wesję 1,7 z onyx internatial i tak na szybko są dosyć istotne zmiany:
- rozszerzono opcje indeksowania tak że można dodatkowo włączać i wyłączać indesowanie po rozłączenie PC lub podłączeniu karty SD
- wprowadzono możliwość przypisania vol+- do page+- tak że w takich aplikacjach jak kindle działa zmiana stron za pomocą klawiszy pageup/pagedown
- na początku jest teraz wizard konfiguracyjny
- pojawił się manager zarządzania energią i ponoć poprawili zarządzanie energią ( za mało czasu żeby coś stwierdzić )
- podobno poprawili tryb A2 ale nie sprawdzałem
- w launcherze można przypisać aplikacje do dolnego paska skrótów ale jak ją stamtąd usunąć tego nie wiem ;)
- na razie większość interfejsu jest nie przetłumaczona ale mi to nie przeszkadza
- wyglada ze lekko poprawili także animacje przy mianie stron np w kundlu czy google ksiazki - nie jest idealnie ale lepiej niz poprzednio

Ogólnie dla mnie zmiany na plus ( o ile nie będzie jakiś ubocznych błędów oczywiście ).

29 mar 2015 19:10:43
Użytkownik

eCzytnik: onyx boox angel glow
Witam
Ja z kolei jestem zachwycony czytnikiem, działa fenomenalnie płynnie, reaguje na dotyk co przydaje się przy pisaniu na dotykowej klawiaturze (nie byłem zbyt zadowolony z poprzedniego czytnika pod względem reakcji na dotyk) tak że pierwszy raz w życiu używam czytnika do sprawdzania poczty i chodzeniu po internecie. Jak by było naprawdę mało tego to dobrze radzi sobie z instalacją programów z google play. Do tego do czego został stworzony moim zdaniem spełnia i to z górką. Wcześniej miałem onyx boox angel glow i on działał naprawdę dobrze, ale kiedy tego pierwszy raz włączyłem i się nim pobawiłem to powiedziałem łał. Swojego mam dopiero tydzień i długo się wahałem przed kupnem bo naprawdę sporo negatywnych opinii przeczytałem. Trudno mi ocenić czy warto aż tyle kasy dawać ale z pewnością to jeden z lepszych czytników i pewnie trudno dostać coś tej klasy za mniejszą kasę.
Jedno co mnie martwi to to że poprzednik zepsuł mi sie po 3 miesiącach od kończenia gwarancji, i zastanawiam się czy to pech czy polityka producenta bo przyznam się szczerze że za cenę 750 zł czytnik powinien wytrzymać naprawdę sporo lat używania, a tu i książki i czytnik był zapłacony. Także martwi mnie okres samego użytkowania bo nie sądzę żeby żona pozwalał mi co 2 lata kupować czytnik za takie pieniądze. Czy ktoś jeszcze ma takie wrażenia odnośnie psucia zaraz po skończeniu gwarancji ?

30 mar 2015 23:15:27
Użytkownik

eCzytnik: Kindle Paperwhite 3
Ja też jestem zadowolony, szukałem czytnika z dostępem do Legimi i ten się znakomicie sprawdza. Poza tym 6.8 cala naprawdę robi różnicę przy czytaniu, teraz ekran mojego starego kindle wydaje się mały w telefonie. Nie wiem jak otwiera cbr, nie sprawdzałem.

30 mar 2015 23:32:20
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 796 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45 ... 54  Następna strona