Etui Bluecosto z uchwytem [minirecenzja] K4 i KT
Ciężko znaleźć jakiekolwiek opinie na temat tego wynalazku, więc postanowiłem zrobić kilka zdjęć i trochę o nim napisać
Jest to podróba okładki Marware Atlas, które obecnie na Amazon.com kosztuje $29.99.
Cena opisywanej tutaj podróby to 35zł + przesyłka.
Etui jest opisywane przez sprzedawcę jako pasujące do Kindle 4 oraz Kindle Touch.
Główną cechą tego etui jest pseudozamszowy, sztywny uchwyt na palce, kończący się mocnymi gumkami. Trzeba przyznać, że wyściółka całego etui jest miła w dotyku.
Za pomocą uchwytu, po uprzednim spięciu całej okładki gumką, Kindla możemy trzymać w powietrzu dosłownie jednym palcem.
Wyżej wspomniana gumka pełni dwie funkcję: zapina Kindla, gdy kończymy czytać oraz spina Kindla, gdy czytamy korzystając z uchwytu. Na zdjęciu widać rozciągliwość gumki przy podnoszeniu za nią Kindla.
Kindla w miejscu trzymają 4 gumki, które wraz z pseudozamszową wyściółką oraz antypoślizgową, tylną powłoką Kindla sprawiają że - ku mojemu zdziwieniu - Kindla nie da się ruszyć z miejsca. Bardzo pozytywne zaskoczenie.
Jak wszystkie tego typu okładki, to etui także "powiększa" nam trochę Kindla.
Całość jest bardzo kompaktowa i mobilna. Zewnętrzna powłoka to sztuczna skóra, miękka w dotyku; sama okładka jest dość sztywna. O wytrzymałości tego wynalazku jeszcze się przekonam
Na ten moment - mogę polecić.