Teraz jest 22 gru 2024 9:47:13

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 42 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
Etui Bluecosto z uchwytem [minirecenzja] K4 i KT 
Autor Wiadomość
Użytkownik

eCzytnik: Kindle Classic
Post Re: Problem z okładką Bluecosto - Kindle 4
Ja dam jutro jak przyjedzie moja siostra. Jej dałem przetartego, a sobie wziąłem tego, który przysłał mi Amazon w ramach gwarancji.

04 sty 2012 17:22:32
Użytkownik

mam to samo...
moze polecacie inna okladke by nie zniszczyc do konca swojego kindla?(no nie zniszczyc, ale przynajmniej oszpecić)

04 sty 2012 22:20:46
Użytkownik

eCzytnik: Kindle 4NT + bluecosto + plamy ;)
Poprostu czytać. Kindle to tylko medium. I tak trzymacie w etui i nic nie widać. Cenne jest czytanie a nie sam kindle moi drodzy :-)

Sent from my HTC Desire using Tapatalk

05 sty 2012 2:52:55
Użytkownik

eCzytnik: Kindle 3
Zgadzam się z ppclogin, sam mam kindla z okładką bluecosto, i ważne że wygodnie się z niego czyta, stabilnie siedzi i jest (w jakiś sposób) chroniony przed uszkodzeniami mechanicznymi. Nie mam zamiaru go sprzedawać, więc czy będzie miał trochę obtarć z tyłu szczerze mówiąc nie robi mi różnicy, wyciągnąłem go z etui tylko raz ;)

05 sty 2012 12:54:03
Użytkownik

eCzytnik: Kindle 3, 3G WiFi
Tez mam kindla z okładką bluecosto ale jak wsadzilem tak siedzi - panowie czy wy ogladacie ten czytnik z wlasciwej strony ? Wiadomo ze jak sie miesza i wklada tam i z powrotem to sie wyciera - jak chcieliscie miec nowke trzeba bylo zostawic w pudelku :lol: . To troche w formie zartu - nie ma sie czym podniecac - wszystko sie eksploatuje i to jest normalne.

05 sty 2012 14:22:50
Użytkownik

tak, racja. ale gdy coś kupujemy i jest wybór - okładka która rysuje i okładka która nie rysuje to którą wybrać? kindle nie kosztuje 20zł, o sprzęt trzeba dbać :)

05 sty 2012 14:35:34
Użytkownik

eCzytnik: kindle 4 classic
1. to nie jest rysowanie plastiku ale jego brudzenie
2. jeśli dostanie się coś ostrego pomiędzy futerał a kindle, to KAŻDY futerał zarysuje kindle
3. Kindle 4 za 400zeta i do tego okładka za 100-120zeta ? bez przesady, chyba, że funkcjonalność okładki mnie do tego przekona

05 sty 2012 14:47:38
Użytkownik

needlehole napisał(a):
tak, racja. ale gdy coś kupujemy i jest wybór - okładka która rysuje i okładka która nie rysuje to którą wybrać? kindle nie kosztuje 20zł, o sprzęt trzeba dbać :)

I dlatego jeśli już ktoś "utopił" w produkcie bluecosto, to niech się nie przejmuje :) Nie warto o tym myśleć. Czytać! A Ci którzy stoją jeszcze przed wyborem to jeśli chcecie mieć absolutną gwarancję czystych plecków Kindelka to może za około 200zł (po przeliczeniu) kupicie sobie oryginalne etui? Bez przekąsu :) Dajcie znać jak wam się sprawuje. Sam jestem Ciekawy.

05 sty 2012 14:51:53
Użytkownik

To tylko bluecosto albo ori istnieje na rynku?
http://allegro.pl/etui-futeral-amazon-k ... 44510.html
http://allegro.pl/etui-pokrowiec-amazon ... 05348.html
http://allegro.pl/tuff-luv-eco-nique-he ... 83736.html

Ew. można spróbować na plecki nakleic folię i wtedy w bluecosto ;)

05 sty 2012 15:01:58
Użytkownik

needlehole napisał(a):
Ew. można spróbować na plecki nakleic folię i wtedy w bluecosto ;)

No i coco jumbo! Zamykamy temat! :D

05 sty 2012 15:04:47
Użytkownik

needlehole przepraszam za dwuznacznosc ale czy ty tylko wkladasz i wyciagasz :D . Ja kupilem raz , wlozylem i tak siedzi , wszystko pasuje, mozesz nawet szmatke do czyszczenia szkiel optycznych podlozyc tylko po co. Wiem ze 1000 piechota nie chodzi ale czym sie tu podniecac. Patrze na wyswietlacz a nie na tyl - widze ze inni robia innaczej. No i nie mam w planach sprzedawac kindelka wiec to mi ..... a 200 za okladke dawal nie bede bo jeszcze mnie nie pokopalo zeby na etui dac 1/5 ceny.

05 sty 2012 16:13:01
Użytkownik

ja jeszcze nie mam zadnej okładki :) po prostu widzę, że niektórzy mają z tym problemy, więc można podłożyć. A widzisz, niektórzy może będą chcieli odsprzedać ;)

05 sty 2012 16:19:04
Użytkownik

Wiesz im bardziej sie czlowiek cacka i boi tym wieksza mozliwosc uszkodzenia - jak bedziesz mial pecha ty czy ktos inny to mu kindelek spadnie na podloge tak pechowo ze przywali ekranem o jakis kant i ma po wszystkim. Kupujesz cos w miare przyzwoitego, wkladasz i korzystasz - przynajmniej ja tak robie - to poczytam to pochodze po necie - mam opcje 3G wszystko smiga i tak ma byc - sprzedawac nie mam zamiaru tak jak i wiekszosc z nas tutaj - co najwyzej moge dokupic jakis nowszy model za jakis czas. Ja nie zakladam sprzedazy bo to jak z autem - jak wyjedziesz z salonu ( odpakujesz pudelko ) to rzecz traci na wartosci i niby czemu cos za co zaplacilem 269$ mialbym sprzedawac taniej dlatego ze ma ryske z tylu - no co innego na ekranie. Chyba ze ktos jest handlarzem i ma w szafie 3 kindle i liczy na skok dolara. Zeby nie ciagnac tego oftopa - stac cie kup w amazonie - ja wybralem mimo wszystko Allegro - przyszly oba prawie rowno i kindel zaraz wyladowal w etui. A teraz to juz tylko czytam. I ciesze sie ze sie zdecydowalem na 3 G i nie na Allegro z czytnikiem. Bezstresowo i cena taka jak zostala pobrana z karty - przez Amazon.com.

05 sty 2012 16:42:37
Użytkownik

eCzytnik: Kindle 4
ppclogin napisał(a):
A Ci którzy stoją jeszcze przed wyborem to jeśli chcecie mieć absolutną gwarancję czystych plecków Kindelka to może za około 200zł (po przeliczeniu) kupicie sobie oryginalne etui? Bez przekąsu :) Dajcie znać jak wam się sprawuje. Sam jestem Ciekawy.

Ponieważ zmieniałem K3 wifi na K4 to kupiłem sobie przy okazji oryginalną okładkę z lampką. Po jednym dniu z nową okładką i K4 stwierdzam, że mają niestety kilka wad. Okładka waży o 65g więcej niż bluecosto z allegro. Całość (K4 + okładka) waży 311g. Okładka jest śliska i wyciąganie z kieszeni może zakończyć się upuszczeniem, przy czytaniu problemu nie ma bo wewnętrzna część już sliska nie jest. Kolejna to nierówne podświetlenie ekranu, ale tego się spodziewałem. No i wada samego k4 w porównaniu do k3: przyciski do zmiany stron są niewygodne i trudniej się je naciska. Wprawdzie wcześniej miałem w rękach K4 (żona ma) ale w okładce jest to bardziej wyczuwalne. Ale to pewnie kwestia przyzwyczajenia

Czy warto wydać 60$? Ciężko jednoznacznie odpowiedzieć, ja po próbach z różnymi lampkami nie żałuję zakupu.

P.S. Okładka bluecosto na K4 żony też farbuje, jakoś się tym nie przejeła :)

16.01.2012 Oryginalna okładka jest dość delikatna, przebiegający po niej kotek może zostawić niestety rysy na skórze. Na Bluecosto nie było widać :)

Ostatnio edytowano 16 sty 2012 19:32:34 przez kojer, łącznie edytowano 1 raz

11 sty 2012 13:57:39
Użytkownik

eCzytnik: 4 Kundelek w wersji Klasycznej
Dzięki za ten temat :D
Razem z kindelkiem zakupiłem tę nieszczęsną chińską okładkę, ale jako że ostrzegliście mnie o tym problemie to załatwiłem go w bardzo prosty sposób, mianowicie wystarczy zwykłą kartkę np. z zeszytu przyciąć mniej, więcej na wymiar kindelka i wsadzić między okładkę, a czytnik,
sposób prosty i skuteczny, a kindelek czysty.

Ale dla tych co się nie przejmują, to okładka chroni, mimo że czytnik jest u mnie mniej niż 72h to już zaliczył bliskie spotkanie z ziemią, więc okładka, jak i kindelek przetrwali bój i wyszli z tarczą z tej batalii.

12 sty 2012 2:53:13
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 42 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona