Re: Spolszczenie Kindle Paperwhite 1 z firmware 5.4.4-5.4.4.
Nie testowałem osobiście tej wersji spolszczenia, bo nie posiadam starszego modelu Paperwhite. Jednak wielu posiadaczy PW1 potwierdziło mi prawidłowe działanie na 5.4.4.1 i 5.4.4.2, więc raczej nie ma szansy, żeby błąd był w pliku spolszczenia.
Podejrzewam raczej jakąś pomyłkę w doborze wersji firmware i spolszczenia (identyczne objawy jak te które opisałeś miałem po zainstalowaniu spolszczenia dla fw 5.4.3 na oprogramowaniu 5.4.3.1), albo niewłaściwą kolejność instalacji.
Prawidłowa kolejność jest następująca:1. Odinstalowanie nakładek na spolszczenie (jeśli były zainstalowane). Punkt nie jest wymagany ale zalecam go aby nie pozostawiać na czytniku śmieci w postaci zbackupowanych plików JAR
2. Odinstalowanie spolszczenia (jeśli było zainstalowane).
PUNKT WYMAGANY!!! 3. Aktualizacja oprogramowania do wersji 5.4.4.2 + ewentualnie instalacja jailbreak (jesli nie był on zainstalowany wczesniej.)
4. Instalacja
spolszczenia dla wersji 5.4.4.1-5.4.4.2Czy miałeś na czytniku zainstalowane spolszczenie w wersji dla fw 5.4.4?
Jeśli tak, to czy było ono odinstalowane? I kiedy?
Jaką dokładnie wersję firmware masz zainstalowaną na czytniku? (Menu -> Settings, Menu -> Device Info, wartość wyświetlana w polu Firmware Version)
Czy po odinstalowaniu spolszczenia prawidłowo działa oprogramowanie dla języka English (United Kingdom)? Mam na myśli możliwość zmiany tekstu w stopce na inny niż lokacja.