|
|
Teraz jest 22 lis 2024 23:28:33
|
Start "Chmury Danych" dla czytników Onyx Boox
Autor |
Wiadomość |
Użytkownik
eCzytnik: Onyx Boox i62
|
Re: Start "Chmury Danych" dla czytników Onyx Boox
Da się obejść wpisywanie email. W przeglądarce trzeba wpisać adres https://accounts.google.com/ServiceLogi ... ola.com.plWażna jest wielkość liter. jas@fasola.com.pl trzeba podmienić na swój email. Po zalogowaniu wyłączamy przeglądarkę i włączamy chmura danych. Pojawi się prośba o potwierdzenie dostępu dla aplikacji cloud sync.
|
30 sie 2012 0:15:22 |
|
|
Użytkownik
eCzytnik: Boox i62, Lbook 3 , Boox M92
|
Dzięki workaround faktycznie działa , ale to nie zmienia faktu że w obecnej wersji jest dużo błędów. W okienku storino np nie jestem w stanie zaakceptować regulaminu przy rejestracji konta ( z poziomu aplikacji )
|
30 sie 2012 0:48:59 |
|
|
Użytkownik
eCzytnik: Onyx Boox M92
|
Odp: Start "Chmury Danych" dla czytników Onyx Boox
Panie Robercie Mój problem z M92 polega na tym że po wstępnym info o aktualizacji i wyrażeniu na nią zgody oraz jak pisałem ręcznym restarcie, wejście do aplikacji chmury daje jedynie komunikat że serwis jeszcze nie działa, brak jakichkolwiek pytań o chasła, konta, itp. To w końcu dla M92 chmura już działa czy też nie?
Wysyłane z mojego GT-I9000 za pomocą Tapatalk 2
|
30 sie 2012 0:51:08 |
|
|
Użytkownik
|
Może program weryfikuje datę na urządzeniu, a ta jest źle ustawiona?
Problemy, których doświadczyłem to: 1. Przy próbie zalogowania się do Google Drive jak wciskam pole użytkownika nie wyskakuje klawiatura. Klawiatura pojawia się tylko dla hasła. 2. Przy ustawieniu czytnika w trybie poziomym, po właczeniu aplikacji, tryb się nie przestawia i obcina dużą część aplikacji. 3. Obsługa wifi przez chmurę jest inna niż przez przeglądarkę. Gdy używam przeglądarki, czytnik łączy się z moją siecią wifi (zabezpieczona wpa2 i nie nadaje ssid), gdy używam chmury, nie potrafi się połączyć. Muszę właczyć najpierw przeglądarkę a potem z niej wyjść i nie zamykać sesji wifi. Wtedy mogę włączyć chmurę.
|
30 sie 2012 10:35:10 |
|
|
Użytkownik
eCzytnik: OnyxBoox X60
|
Dziwne. W moim X60, który przecież jest z WiFi nie ma takiej ikonki. Wiem, wiem. Niepotrzebny sarkazm...
_________________ Dusiołek
|
30 sie 2012 19:23:27 |
|
|
Robert ArtaTech
|
@czesiek777: Dla modelu M92 chmura jeszcze nie jest uruchomiona (robi się tylko aktualizacja programu pobierającego). Można powtórnie zainstalować to samo oprogramowanie (czasem jest to pomocne przy niektórych błędach/problemach). Podczas instalacji oprogramowania nie są modyfikowane (naruszane) pliki w pamięci czytnika dostępnej dla użytkownika ani na karcie SD, jednak (jak w zawsze w nosnikach elektronicznych) warto posiadać kopię bezpieczeństwa (backup). Okno wyboru rodzaju usługi (i innych opcji, jak ustawienia ścieżek, wylogowywanie itd.) jest dostępne w "menu" które jest dostępne jak zwykle po przytrzymaniu palca na ekranie lub z ikonki w lewym dolnym rogu. Nazywa się "Switch Cloud" (jeszcze po angielsku). Działa też na "białej" wersji, proszę opisać, w którym momencie jest problem? Która usługa? Ad.1: Z tym polem sprawdzimy w jakiej sytuacji nie chce zaskoczyć klawiatura. Ważne jest to, że włączenie usługi Google Drive wymaga zalogowania również w ich usłudze (google accounts) przez przeglądarkę na czytniku i zaakceptowanie uprawnienia dla aplikacji. Ad.2: Aplikacja do chmury jest przewidziana do pracy w pozycji pionowej czytnika - błąd poprawimy. Ad.3: Aplikacja ma wbudowaną procedurę włączania WiFi. Wydaje mi się, że programiści od producenta nie przekazali nam wszystkich "tajników" tej procedury. W testach działała, ale widzę że nie zawsze, zreprodukowaliśmy teraz już ten błąd. Na razie, w wypadku kłopotów, możliwe jest obejście za pomocą połączenia przeglądarką i wyjście z niej bez rozłączania WiFi.
|
30 sie 2012 19:49:27 |
|
|
Użytkownik
|
Ad 4. Przy rejestracji nowego użytkownika w storino nie działa zaznaczenie akceptacji regulaminu.
Chmura po skonfigurowaniu oczywiście działa - główne problemy to skonfigurowanie usługi. Nawiasem mówiac - czy jest możliwe dołaczenie DROPBOX-a do wyboru?
|
31 sie 2012 16:01:21 |
|
|
Użytkownik
|
Problem jest w przeglądarce, nie w samej aplikacji chmury. Żeby zalogować się, musiałem podać url z &Email=... na wejściu. Podejrzewam, że któraś z opcji pola email (np spellcheck lub inny JS od google) powoduje, że nie wyskakuje klawiatura. Co do pkt. 3 to super, że błąd udało się zreplikować i mogę liczyć na jego naprawę .
|
02 wrz 2012 9:32:36 |
|
|
Użytkownik
|
Odpowiem za p. Roberta - nie jest to możliwe, ponieważ Dropbox nie udostępnia kodu/API niezbędnego dla napisania klienta działającego na urządzeniach z procesorami ARM. Proszono ich o to, ale tego nie zrobili.
|
03 wrz 2012 23:51:07 |
|
|
Użytkownik
|
Nie bardzo wiem o co chodzi: https://www.dropbox.com/developers1. True cross-platform support for Windows, Mac, Linux, iOS, Android, BlackBerry, and the web 2. "SDKs for iOS, OS X, Android, Python, Ruby, and Java" Python , java to są interpretery i z tego co wiem są dostępne na ARM.
|
04 wrz 2012 22:17:37 |
|
|
Admin
Dołączył(a): 13 cze 2008 14:47:02 Posty: 2836 Lokalizacja: Gdańsk
eCzytnik: kindle
|
Z tego co widzę jest też REST API, a więc nie powinno być żadnych przeszkód, no chyba, że onyksy nie mają wsparcia SSL
_________________ Porównywarka cen ebooków
|
05 wrz 2012 10:37:41 |
|
|
Użytkownik
eCzytnik: Onyx Boox i62 Espresso, HP SLATE 2
|
A mi się nie udało Księgarnia poszła od "kopa" z Chmurą kiszka. Próborałem dostać się na GoogleDrive - i nawet sposób z wpisaniem długiego linku a EMailem nie pomógł. Dodam, że wpisywałem mój adres EMail. Tak w ogóle - czy Boox'y obsługują klawiaturę na USB? Jeśli tak to chyba podłączę* jakąś i w ten sposób wpiszę login i hasło w Google. *Trzeba będzie "przelutować" końcówkę na mini USB - lub znaleść przejściówkę.
_________________ HP SLATE 2 - Viliv S10 Blade - GigaByte M912M - Boox i62 Espresso
|
05 wrz 2012 20:57:20 |
|
|
Użytkownik
|
| | | | johh napisał(a): Nie bardzo wiem o co chodzi: https://www.dropbox.com/developers1. True cross-platform support for Windows, Mac, Linux, iOS, Android, BlackBerry, and the web 2. "SDKs for iOS, OS X, Android, Python, Ruby, and Java" Python , java to są interpretery i z tego co wiem są dostępne na ARM. | | | | |
To znaczy da się napisać klienta od zera, ale nie będzie to to samo co prawdziwy dropbox. Poczytajcie: http://www.raspberrypi.org/phpBB3/viewt ... =30&t=7391Ale jak ktoś sie chce pobawić i koniecznie potrzebuje dropboxa, może użyć tego: http://www.andreafabrizi.it/?dropbox_uploader
|
06 wrz 2012 10:54:36 |
|
|
Admin
Dołączył(a): 13 cze 2008 14:47:02 Posty: 2836 Lokalizacja: Gdańsk
eCzytnik: kindle
|
Ale na czytniku nie ma różnicy, czy masz możliwość wysłania delty czy nie. Pliki z książkami mają z regły w okolicach 1 megabajta. Poza tym jak je już raz ściągniesz, to czytnik ich nie modyfikuje. Byłby sens częściej przesyłać pliki z zakładkami i aktualnie czytanym miejscem, ale to już w ogóle są kilobajty.
_________________ Porównywarka cen ebooków
|
06 wrz 2012 11:25:28 |
|
|
Użytkownik
|
W sumie... to masz chyba rację.
|
06 wrz 2012 15:04:41 |
|