|
|
Teraz jest 23 lis 2024 14:09:09
|
Autor |
Wiadomość |
Użytkownik
|
Re: Onyx T68
Na szczęście zmieszczę się w 10 dniowym terminie zwrotu. Mam Lynx'a od paru dni. Dałem mu szansę i niestety jej nie wykorzystał. Nie wymagam wiele. Wystarczyłoby, żeby działało to co jest zainstalowane. Ponieważ jest już "nowy, poprawiony" soft więc szybko spróbowałem uaktualnić mój czytnik, więc wrażeń z poprzednie softu nie mam. Po trzeciej próbie udało się, soft uaktualniony i co? Zamiast poprawek i usprawnień zepsuto to co jeszcze działało.
1. Sklep Play nie działa. W czytniku którego główną zaletą miał być Android. W tym momencie już można by go skreślić. Ale niestety wyczytałem tu, że ktoś zresetował ustawienia czytnika i to pomogło. U mnie też pomogło. Jeśli przy każdym uaktualnieniu softu miałbym go czyścić i potem ponownie ustawiać hasła, parametry itp to ja dziękuję. 2. Ivona nie działa - nawet czasami bez komunikatu błędu. Dziękuję za taką poprawkę. 3. Dodane aplikacje Midiapolis Drive nie działają. Kończą się zawsze tak samo - "Aplikacja Dysk nie reaguje". Czy ktoś (mam na myśli producenta oczywiście) to testował? 4. Precyzja panelu. Nie wiem jak było poprzednio, jeśli teraz jest poprawione, to poprzednio musiało być fatalnie. 5. Obsługa Wi-Fi może się poprawiła. Ja natomiast już raz musiałem restartować router, bo jakoś czytnik nie mógł się połączyć, chociaż pozostałym urządzeniom w domu to nie przeszkadzało, ani nigdy się nie zdarzało. 6. Restartowanie przy niskim poziomie baterii - dalej występuje. Na szczęście w okolicach 10%. Rozładowuje się w oczach, ale może to wina włączonego Wi-Fi. 7. Reflow jest tylko tak częściowo. Przy próbie zmiany wielkości czcionki niestety zapomniał języka polskiego (polskich znaków). 8. Wczytanie dodatkowych czcionek (same czcionki od airs'a super) są widoczne tylko w Oreader 9. Fbreader najczęściej nie potrafi nic przeczytać
Faktycznie największą zaletą Lynx'a są jego parametry na papierze. Ja niestety lubię jak w sprzęcie który mam wszystko działa, nawet jak z tego korzystam sporadycznie lub wcale. Lista nie jest dłuższa tylko dlatego, że straciłem cierpliwość, a drobiazgów które już wcześniej zostały tu na forum opisane się nie czepiam. Jak dla mnie wystarczy.
|
03 lis 2014 2:37:18 |
|
|
Użytkownik
|
Czyli nie warto "kontaktować się z serwisem" w przypadku zażółcenia ekranu... Myślałem, że ja też nie mam plików IVONY, ale sprawdziłem i coś tam gaworzy, więc wrzucam folder "pol" z katalogu IVONA. https://www.dropbox.com/s/aqt95naqs0y9aeb/pol.7z?dl=0Oczywiście sam syntezator nie działa jak powinien, bo przeczyta tylko jedno zdanie i koniec Nawet nie chce mi się rozglądać się za ustawieniami syntezatora, bo dzisiaj pierwszy raz wpiąłem słuchawki do czytnika 0_o Zastanawiam się czasem nad zmianą Rysia na Aurę H20, ale chyba za dużo PDFów czytam żeby Aura sobie poradziła... Zbytnio przyzwyczaiłem się do Moon+ i jego blokady przesuwania ekranu. Z innych nienaprawionych bugów w aktualizacji to oczywiście występuje wciąż problem z renderowaniem po zmianie orientacji - czarny ekran i dopiero kliknięcie w przycisk menu powoduje wyrenderowanie strony. Resetu czytnika dalej nie zrobiłem i dosadnie powiedziawszy w dupie mam takie zabawy. Kpiną jest robienie oprogramowania w ten sposób. Gdy poprzednio "aktualizowałem", a właściwie deaktualizowałem czytnik(po zakupie miałem wersję sierpniową, wgrałem czerwcową) też taki kwiatek wyskoczył. BTW: Vroo chyba wyrzucił Lynxa za okno z irytacji, bo do tej pory suplementów do testu nie opublikował:P
|
03 lis 2014 17:34:06 |
|
|
Użytkownik
eCzytnik: Kindle Classic InkBOOK Classic 2
|
Moim zdaniem warto w sprawie zażółcenia kontaktować się z serwisem. Jak jedna osoba to zgłosiła, to mogą ją spuścić po brzytwie, jak zrobi to więcej osób to może da im to coś do myślenia.
Onyx po raz kolejny pokazał, że jest producentem znakomitych gadżetów do kszałtowania charakteru, w szczególności takich cech jak cierpliwość, opanowanie i równowaga ducha.
_________________ Recenzje e-czytników PocketBook Touch HD 3 - recenzja czytnika InkBOOK LUMOS - recenzja czytnika
|
03 lis 2014 20:38:25 |
|
|
Użytkownik
Dołączył(a): 09 lis 2009 20:20:04 Posty: 1433 Lokalizacja: Kraków
eCzytnik: inkBOOK Onyx
|
Alcek, kup sobie w końcu jakiegoś Onyxa, bo najwyraźniej z zazdrości piszesz gdzie popadnie te uszczypliwości. Classica Ci nie polecam, ale AfterGlow lub Storia (bez światełka) czy Nawet T68 Lynx, będą bardzo dobre
_________________ W też
|
03 lis 2014 21:42:32 |
|
|
Użytkownik
eCzytnik: Pocketbook Inkpad 3
|
Czy Wy myslicie, ze Artatech (Onyx) przyzna sie do spierdzielenia Lynxa? Polemizowałem z nimi , ale dałem sobie spokój.."bo Oni nie widzieli" ze cos jest nie tak . C65 AG jest udanym czytnikem ale Lynx do bani..Trzeba poczekac na kolejną odslonę Onyxa i liczyć, że poprawią to co spierdzielili..
|
03 lis 2014 22:46:19 |
|
|
Użytkownik
|
@Airs Chyba Artatech uważa Cię trochę za swojego rzecznika, bo u nas na problemy z aktualizacją nie raczyli się osobiście odezwać, ale tutaj p. Adam się odzywa. http://the-digital-reader.com/2014/11/0 ... ogle-play/"We are investigating your problem, but factory reset should work." Przygotowanie najnowszej aktualizacji zajęło pół roku, ciekawe ile zajmie następna.
|
04 lis 2014 0:37:14 |
|
|
Użytkownik
eCzytnik: Lynx T68
|
U mnie nie zadziałało. Przy próbie ściągania czegokolwiek ze sklepu błąd RPC:S-7:AEC-7
Kto ma taki problem niech wypróbuje taką procedurę: 1. Ustawienia > Rozszerzenie > Aplikacje > Zarządzaj aplikacjami >Wszystkie 2. Dla 'Usługi google play' i 'Google services framework' kliknąć 'Wyczyść dane' 3. Ustawienia > Rozszerzenie > Ustawienia konta > klik na nazwę konta >menu '3 pionowe kropki' (prawy górny róg) i usuń konto 4. Restart 5. Można ponownie dodać konto google i powinno działać.
|
04 lis 2014 1:24:15 |
|
|
Użytkownik
eCzytnik: Boox T68, I62
|
Dzięki havelock, wrzuciłem i działa. Na FBReaderze normalnie czyta, nie tylko jeden akapit, przynajmniej u mnie. Jednocześnie jestem pozytywnie zaskoczony, bo dostałem od serwisu pełny pakiet głosów w trzech językach. Gdyby ktoś potrzebował, to służę uprzejmie, może to mnie zmobilizuje do odgracenia dropboxa Tak obserwuję sobie dyskusję na temat f**kup'ów związanych z T68, owszem, trzeba przyznać że soft jest grubo niedopracowany, ale z drugiej strony... to czytnik o olbrzymim potencjale i mam nadzieję że pewnego dnia Onyx z Arta-Tech dopracują go na tyle że wynagrodzi to problemy. Z drugiej strony, wybraliśmy taki czytnik zapewne dlatego, żeby móc troszkę w nim "podziałać", a nie tylko mieć coś co odczyta limitowany zasób formatów, a to jest cena. Jestem tu świeży i znalazłem się tu...z powodu kłopotów z czytnikiem, jednak jakoś optymistycznie patrzę na "ryśka". Co do Dystrybutora, to faktycznie, nie ma tu jego zbyt dużej obecności, a już dużo by dało pojawienie się i choćby post typu: "kochani klienci, walczymy z tematem". Nie wiem czy AIRS ma coś wspólnego z firmą Arta-Tech, ale powinni go zatrudnić, dzięki jego wyjaśnieniom i pomocy, ogrom wiedzy trafił do potrzebującego odbiorcy. Przypuszczam że A-Tech działa, trzeba wziąć pod uwagę że mają do czynienia z chińczykami, a dobrze wiem z doświadczenia jak z nimi trudno, jednak to co teraz wg mnie powinni zrobić, to wypuścić porządnie wydaną instrukcję wraz z tipsami (np. utrata IVONY w trakcie resetu fabrycznego etc.) a następnie naprawdę porządny soft, z odblokowaniem wielu przydatnych funkcji. Niejako oni są developerem polskiej wersji softu, więc gdyby zadali sobie trochę trudu, i opracowali nawet "przewodnik" po rekomendowanych i sprawdzonych dla czytnika programów i porządnym FAQ, to chyba by zyskali sporo w oczach użytkowników. Myślę że ktoś z Arta-Tech czyta to forum, więc zadam pytanie, co w najbliższej przyszłości jest planowane, kiedy można się spodziewać usprawnionej wersji firmware ?
|
04 lis 2014 2:13:49 |
|
|
Użytkownik
eCzytnik: Boox T68, I62
|
Lucjanos, czy możesz bliżej o tych trybach ? Jakie tryby miałeś na myśli ? Bardzo mnie to zaciekawiło
|
04 lis 2014 2:16:53 |
|
|
Użytkownik
eCzytnik: Forma, Oasis 2
|
To muszę Cię zmartwić - bo jak historia pokazuje za rok będą trzy, cztery nowe czytniki Onyxa a na ten model producent położy lagę. Usprawnionej względem czego ? bo każda kolejna naprawia i psuje na zmianę różne rzeczy więc trudno powiedzieć co to znaczy "usprawniona"
|
04 lis 2014 10:20:55 |
|
|
Użytkownik
eCzytnik: PW2, H2O, Inkpad 3, One, Forma
|
Oprócz PR - bełkotu jak narazie nie dostaliśmy konstruktywnych wiadomości od dystrybutora. Jedyna odpowiedź - my tego nie produkujemy, będzie coś nowego ale nie powiemy bo nie ale poza tym to produkt jest idealny tylko klienci do dupy bo się czepiają. Ot taka martyrologia firmy z Wrocławia
|
04 lis 2014 13:22:26 |
|
|
Użytkownik
Dołączył(a): 13 wrz 2014 11:23:28 Posty: 39 Lokalizacja: Oświęcim
eCzytnik: Kindle 7 Touch
|
Wyeliminować klienta, nie będzie narzekań! P.S. A w normalnym świecie eliminuje się słabego producenta/dystrybutora. Nie do pomyślenia
_________________ In omnibus requiem quaesivi, et nusquam inveni in angulo cum libro
|
04 lis 2014 13:33:10 |
|
|
Użytkownik
eCzytnik: Pocketbook Inkpad 3
|
|
04 lis 2014 14:02:16 |
|
|
Użytkownik
eCzytnik: Forma, Oasis 2
|
|
07 lis 2014 22:25:32 |
|
|
Użytkownik
eCzytnik: Onyx AfterGlow, Kindle PW2
|
Popieram Kolegę. Właśnie się zastanawiałem nad następnym czytnikiem (dla córki) i na pewno nie będzie to Onyx, bo z takim podejściem producenta to jakieś nieporozumienie. Osobiście jestem bardzo zadowolony z AfterGlow v.1.0, lecz nie mam pojęcia po co modele 2, 3, x, kiedy w tym pierwszym wystarczy zmienić firmware. Bo niby co w tych modelach będzie innego? Rozdzielczość ekranu x2? Wg mnie, ta Firma to jakaś pomyłka i mam nadzieję, że się ogarną albo rynek sam to zweryfikuje.
|
08 lis 2014 1:30:13 |
|
|