Teraz jest 26 gru 2024 16:45:56

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 796 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 ... 54  Następna strona
Onyx T68 
Autor Wiadomość
Użytkownik

eCzytnik: Kindle 3, T68 Lynx
Post Re: Onyx T68
Cytuj:
Miłosz ArtaTech napisał(a):
Nowy soft pojawił sie dosłownie kilkadziesiąt minut temu

Witam
Miałem do dzisiaj oprogramowanie z 5 sierpnia 2014 r.
Czułość dotyku się chyba trochę poprawiła. Jeśli chodzi o precyzję to jednak tak sobie to wygląda. Nie zauważyłem specjalnej poprawy. Jak już tu wcześniej pisałem - przyzwyczaiłem się.
Potwierdzam, że na plus zmieniła się obsługa WiFi.
W stosunku do poprzedniego oprogramowania pojawił się Szkicownik Onyx, zniknął CoolReader, a jest teraz Onyx Neo Reader.
Niestety zauważyłem (może tylko u mnie. Podejrzewając jakiś błąd przy aktualizacji, dwa razy wgrywałem nowy update i czyściłem kartę), że nie działa syntezator mowy IVONA. Do aktualizacji działał chociaż rzadko z niego korzystałem. Jest cisza, chociaż podświetlają się czytane linie nic nie słychać. Przy OReaderze próba odczytu i zmiany głośności kończą się zatrzymaniem aplikacji.

Na razie tyle, testuję dalej. Jak jest u was z tą IVONĄ?
Pozdrawiam

27 paź 2014 21:26:03
Użytkownik

eCzytnik: Kindle Paperwhite 3
Zniknął Cool Reader, pojawił się Onyx Neo Reader, pierwsze wrażenia to taki szybki Onyx Reader (pięknie formatuje tekst). A pro pos, ktoś wie jak zmusić go do pracy na całym ekranie, zostaje górny pasek statusu?

27 paź 2014 22:22:33
Użytkownik

eCzytnik: inkBOOK Onyx
W menu -> Ustawienia -> System - można go wyłączyć, ale razem z z dolnym paskiem statusu - to taki bug, bo w nowszej wersji (w chińskim firmware) można włączać/wyłączać oba paski niezależnie.

Niestety Onyx Neo Reader jeszcze nie obsługuje czytania na głos, chodź ma taką ikonkę - wywala się przy próbie czytania.
OReader czyta tylko jeden akapit i daje sobie spokój :/
A FBReader czyta, razem ze starym Onyx Readerem, tylko w tych dwóch systemowych programach IVONA działa poprawnie.

Ostatnio edytowano 27 paź 2014 23:03:58 przez airs, łącznie edytowano 1 raz

27 paź 2014 22:40:10
Zobacz profil WWW
Użytkownik

Po trzech próbach aktualizacji udało się.
Wrażenia:
- ONReader też wywarł na mnie bardzo pozytywne pierwsze wrażenie.
- Nie działa Android Market :( Aplikacja uruchamia się i natychmiastowo zamyka bez komunikatu.
- Test pisania na klawiaturze zaliczony pozytywnie, zobaczymy jak dotyk będzie się sprawował dalej.

Moje propozycje do dalszych poprawek:
- Ikonka oświetlenia w górnym pasku
- Więcej poziomów oświetlenia
- Możliwość edycji widgetów na dolnym pasku głównego ekranu
- możliwość działań na plikach książek widocznych na głownym ekranie(np usunięcie, ukrycie na rzeczonym głownym ekranie)

27 paź 2014 22:41:46
Użytkownik

heavelock napisał(a):
- Nie działa Android Market :( Aplikacja uruchamia się i natychmiastowo zamyka bez komunikatu.
U mnie Sklep Play działa bez zarzutu, ale robiłem czyszczenie całego czytnika przy aktualizacji.
Może spróbuj usunąć dane/ustawienia aplikacji, albo usunąć konto google z czytnika i założyć je ponownie...

27 paź 2014 23:11:17
Zobacz profil WWW
Użytkownik

Cytuj:
U mnie Sklep Play działa bez zarzutu, ale robiłem czyszczenie całego czytnika przy aktualizacji.

Witam ponownie
Airs, czyściłeś czytnik przed aktualizacją. Możesz sprawdzić i napisać jak zachowuje się syntezator mowy po aktualizacji?
Pozdrawiam

27 paź 2014 23:39:59
Użytkownik

Pisałem dwa posty wyżej o tym:
airs napisał(a):
Niestety Onyx Neo Reader jeszcze nie obsługuje czytania na głos, chodź ma taką ikonkę - wywala się przy próbie czytania.
A FBReader czyta, razem ze starym Onyx Readerem, tylko w tych dwóch systemowych programach IVONA działa poprawnie.
Mogę tylko dodać, że IVONA jak wcześniej się wywrócił Neo Reader, zaczynała potem czytać "z" jak 'ze", czy "w" jak "wu" w zdaniach, zamiast normalnie i pomagało na to dopiero ponowne uruchomienie czytnika.

28 paź 2014 9:14:35
Zobacz profil WWW
Użytkownik

eCzytnik: i62e; T68 Lynx; InkPad 3
Post Re: Odp: Onyx T68
airs napisał(a):
heavelock napisał(a):
Może spróbuj usunąć dane/ustawienia aplikacji, albo usunąć konto google z czytnika i założyć je ponownie...

Jak usunąć konto Google po aktualizacji? U mnie ten sam problem z Google Play. Usunąłem dane sklepu w menedżerze aplikacji ale to nic nie dało.

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka

28 paź 2014 14:36:58
Użytkownik

eCzytnik: Kindle 3, Nook ST, T68 Lynx
Przywróć do ustawień fabrycznych. Powinno zadziałać.

28 paź 2014 15:49:25
Użytkownik

eCzytnik: i62e; T68 Lynx; InkPad 3
Dzięki ale tego akurat chciałbym uniknąć. Przywracając ustawienia fabryczne stracę dane różnych aplikacji.

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka

28 paź 2014 16:02:50
Użytkownik

Pisałem dwa posty wyżej o tym:

airs napisał(a):

Mogę tylko dodać, że IVONA jak wcześniej się wywrócił Neo Reader, zaczynała potem czytać "z" jak 'ze", czy "w" jak "wu" w zdaniach, zamiast normalnie i pomagało na to dopiero ponowne uruchomienie czytnika.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Witam
Mam problem, będę wdzięczny za sugestie.
Na nowym sofcie nie działa IVONA a na sierpniowym działała.
Aby wyeliminować wszelkie błędy z poprzedniego oprogramowania przywróciłem dziś ustawienia fabryczne. Dodatkowo usunąłem wszystkie dane z pamięci wewnętrznej. Po ponownym pobraniu aktualizacji plik update.zip umieściłem na karcie zewnętrznej. Ponownie zainstalowałem aktualizację bez żadnych problemów.

Podczas próby uruchomienia "Czytaj na głos" w Onyx Reader, FB Reader oraz Onyx Neo Reader pojawia się komunikat "Nie znaleziono plików Głos TTS".
Próba uruchomienia funkcji w OReader powoduje, że podświetlają się fragmenty, które powinny być czytane przełączają się tak jak to było w poprzednim sofcie jednak nie słychać żadnego dźwięku. Próba zmiany głośności powoduje zatrzymanie aplikacji.

Dodam, że wczoraj mając te efekty próbowałem zainstalować paczkę TTS4 ze strony dystrybutora (chociaż chyba one nie są do T68 ale nie ma tam dedykowanych do Rysia) i niestety nie przyniosło to żadnego efektu.

Czy już tylko serwis czy może coś pomijam?
Pozdrawiam

28 paź 2014 18:53:11
Użytkownik

rychbar napisał(a):
próbowałem zainstalować paczkę TTS4 ze strony dystrybutora
Ta paczka jest dla starszych Onyxów z systemem Linux.
W pamięci czytnika powinien być katalog "ivona" w którym muszą się znaleźć poprawne pliki głosów rozłożone w podkatalogach (np. polski w podkatalogu "pol"), ale te głosy są inne dla Linuxa, inne dla Androida 2.3 a inne dla 4.0.
Jesli nie zrobiłeś kopii tych plików przed sformatowaniem pamięci wewnętrznej (formatuje się również automatycznie w momencie przywracania ustawień fabrycznych), to pozostają dwie opcje:
- albo zgłosisz problem do serwisu i oni Ci przyślą linka do pobrania tych głosów,
- albo jakaś dobra dusza, która ma T68 z głosami, wystawi Ci je do pobrania przez sieć.

28 paź 2014 22:32:08
Zobacz profil WWW
Użytkownik

Dzięki za informacje. Tak czułem, że coś zepsułem ;) . Jutro kontaktuję się z serwisem.
Pozdrawiam

28 paź 2014 23:12:17
Użytkownik

eCzytnik: Onyx T68
Po aktualizacji przestał działać u mnie Sklep Google Play, nie da się uruchomić. W "Zarządzaniu aplikacjami" w zakładce "Pracują" pokazuję że niby aplikacja jest uruchomiona ale nie ma do niej dostępu.
W Onyx Neo Reader przetłumaczona tylko część tekstów w ustawieniach, do tego opisy w ustawieniach zaczynają się raz z dużej raz z małej litery i wspomniany wcześniej problem z wyłączaniem obu pasków statusu, górnego i dolnego na raz. Ogólnie sama aplikacja do czytanie jest niezła, tylko ciekawe kto przepuścił taką niedoróbkę w ustawieniach, tak jakby nikt tego nie sprawdził przed puszczeniem do aktualizacji albo nie chciało się komuś tego zgłosić/poprawić. Ktoś miał tu chyba rację pisząc wcześniej że robią z nas klientów testerów.

01 lis 2014 19:21:13
Użytkownik

Sklep Google Play został zaktualizowany przez firmę Google i na razie nie znam innej metody na przywrócenie jego działania, oprócz resetu czytnika, czyli przywrócenia ustawień fabrycznych. Ta funkcja wyczyści dotychczasowe ustawienia i będzie trzeba od nowa się zalogować do konta google. Przywrócenie ustawień fabrycznych czyści też wszystkie pozostałe doinstalowane aplikacje i dane z czytnika, więc przed jej zastosowaniem trzeba sobie zrobić kopię wszystkich ważnych plików. które się ma w pamięci czytnika (ebooki, pliki głosów ivony, słowniki itd.)
Jeśli istnieje jakiś inny sposób przywrócenia funkcjonalności sklepu, to trzeba pytać serwisu.

Onyx Neo Reader jest w starszej wersji z sierpnia b.r., być może w następnej aktualizacji będzie nowsza, bardziej dopracowana wersja, która już istnieje i można ją znaleźć w oprogramowaniu dostępnym na forum mobileread.com

01 lis 2014 21:19:10
Zobacz profil WWW
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 796 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 ... 54  Następna strona