a ja w 1999 roku zakochałem sie w muzyce techno w utworze Love Commite - You Can't stop us ... pierwszy raz uslyszalem go kiedy kuzyn zagral go na organach a potem wkrecił mi iż wgrał go do kompa i na e-jay'u go przerobił - puszczajac mi oryginał .... jak głupi uwierzyłem
potem wmawiał że wysłął go na love parade na jakis konkurs
i zebym sie nie zdziwł jak gdzies usłysze
jednak jak uslyszałem to przestałem mu wierzyc - tydzien pozniej
HH zacząłem słuchać w gimnazjum kiedy to uległem wplywom klasy gdzie wszyscy prawie sluchali ... pamietam Kaliber 44, ale i tak HH zacząłęm cenić dzieki utworom PFK - Priorytety i PFK - Jestem Bogiem, wtedy byłem juz słuchaczem 2 gatunkow muzycznych
po pół roku przeprowadziłem sie i na nowym osiedlu wzmocniło mi sie zamiłowanie do techna - dzieki kumplom od ktorych miałem sporo nowego "towaru"
Manieczki - teraz jest to najbardziej wieśniacka muzyka jaka mi sie wydaje te okrzyki "jazzdaaaa...! "
ale kiedys naprawde mi to sie podobało ;]
Disco Polo - muzyka ktora pamietam juz od dzieciństwa ... urodzony na lubelszczyźnie w wieku 2 lat przeprowadzilem sie z rodzicami na warmie i mazury, mieliśmy Malucha pomarańczowego (1 samochod ktory pamietam , wczesniej był duży fiat ale znam go tylko ze zdjec i opowiesci ;] ) i tym maluchem jeździło sie przez całą polske a w radiu taśmy z Disco polo ;D takie Hard Corowe były, ale dzieki temu znam słowa bardzo wielu utworów ;] Szkoda tylko że nie znałem znaczenia tych słów i z siostrą śpiewaliśmy coś w stylu "Chodz, chodz chodz, usiądz na kolanka, chodz chodz chodz, pokaze Ci bananka, chodz chodz chodz, wiem ze tego chcesz, chodz chodz chodz, pokaze Ci co to sex"
wtedy serio myslalem ze to o bananie piosenka
:D
Dance, disco, pop - gatunki ktore same jakoś tak sie pojawiły jedne sie podobały inne nie, dzieki radiu, "dyskotekom" czy innym źródłom
Trance, Progressiv (techno
), Tribal - muzyka ktora "gra" mój kuzynek i od niego wzieło sie moje zamiłowanie do tej muzyczki
dla niektorych to zwykly lomot, mi tam jednak sie podoba
Rock, Nu-metal, i inne - tu szczerze to nie liczne utwory, i to tak od 2 lat, kiedys bylem zamkniety i nie tolerowalem tej muzyki teraz sie otworzylem i wszystko zalezy od utworu, nie szufladkuje wykonawcow, tylko oceniam kazda piosenke, a zaczelo sie od utworu z lat 80tych bodaj - Europa - Final Countdown wtedy zobaczylem ze inna muzyka moze mi sie tez podobac