|
|
Teraz jest 24 lis 2024 23:56:13
|
inkBOOK Classic 2 oraz inkBOOK Prime zaprezentowane w RFN
Autor |
Wiadomość |
Użytkownik
eCzytnik: i62HD AG, 2x inkBook Onyx, PB 623
|
Re: inkBOOK Classic 2 oraz inkBOOK Prime zaprezentowane w RF
pewnie tak bo przyszedł by jeszcze jakiś niezadowolony klient i zepsuł imprezkę:) na śc jeszcze nic nie napisano więc może wieczorkiem lub pewnie jutro jakieś wieści wypłyną.
|
09 lis 2016 15:47:21 |
|
|
Użytkownik
|
a tweeterze sa zdjątka z tego spotkanie i na jednym ze slajdów prezentacji pisze e-ink Carta HD niestety rozdziałki i ppi nie widać
|
09 lis 2016 15:59:46 |
|
|
Użytkownik
|
są już pierwsze informacje w mediach http://nt.interia.pl/gadzety/news-inkbo ... Id,2303525i też przy danych technicznym pominięto tak istotny fakt jak rozdziałka i ppi. cena detaliczna to około 349 zł dla modelu inkBOOK Classic 2 i 599 zł dla wersji Prime W tekście na interi pisze że oba urządzenia wyposażono w baterię lepszą o 33% niż w classicu:) jak to brzmi dumnie. a w specyfikacji classica jest 1500 mAh Li-ION Polymer co daje w nowym marne 1955 bravo gdzie obsydian miał 2800 mAh Li-ION Polymer Czy ktoś z Artatechu autoryzował te wypociny? ale to mnie powaliło: Tradycjonalistom umożliwiono obsługę czytników przy użyciu fizycznych przycisków z innowacyjnym mechanizmem inkBUTTONS poprawiającym precyzję i komfort użytkowania. Przycisk zmiany stron poprawia precyzję no jacież pierdziu +100 do kreatywności dla speca od marketingu Chwila to może przycisk power w końcu działa jak powinien?:)! piszą że go specjalnie na tył obudowy dali żeby przez przypadek sobie urządzenia nie wyłączyć biorąc pod uwagę ile trzeba było się w inkbookuOnyx namęczyć by urządzenie załapało poprawnie sygnał powerdown to może rzeczywiście ten aspekt poprawili. a fabryczne etui bardzo ładne, tutaj należy się pochwała za pomysł.
|
09 lis 2016 16:30:31 |
|
|
Użytkownik
|
|
09 lis 2016 17:38:57 |
|
|
Użytkownik
eCzytnik: Forma, Oasis 2
|
W dobie 300ppi i możliwości dostosowania temperatury oświetlenia, najnowszy czytnik "made in Poland" proponuje nam korzystanie z przycisków i DRM Gratulacje ...
|
09 lis 2016 17:49:23 |
|
|
Użytkownik
eCzytnik: Nook ST, PB 613
|
Impreza może była zamknięta, ale zaproszone były firmy i media zajmujące się elektroniką. Są już relacje i tak: Źródło i zdjęcia i specyfikacja - http://pclab.pl/news71884.htmledit Coś mi się wątek nie odświeżył i nie widziałem ostatnich postów
|
09 lis 2016 19:13:24 |
|
|
Użytkownik
eCzytnik: Kindle Classic InkBOOK Classic 2
|
Korzystanie z przycisków i DRM oferuje również ostatni czytnik Kindle Oasis za ciężką mamonę. Za użycie ekranu o mniejszej rozdzielczości nie odsądzałbym Arta Techu od czci i wiary, ani tym bardziej za przyciski.
_________________ Recenzje e-czytników PocketBook Touch HD 3 - recenzja czytnika InkBOOK LUMOS - recenzja czytnika
|
09 lis 2016 21:40:45 |
|
|
Użytkownik
|
Nie neguję stosowania przycisków - jeżeli jednak jedną z nowości czytnika ma być możliwość wyłączenia dotyku żeby korzystać z przycisków to chyba coś jest nie tak. Ekran może mieć nawet 100ppi - jeżeli jednak jest nadal na poziomie 212ppi to powiedz czemu nie nazwali tego Obsidian+ i po co w takim razie porównanie do Kindle Voyage...
|
09 lis 2016 22:57:33 |
|
|
Użytkownik
eCzytnik: Kindle, Inkbook, Pocketbook
|
Co konkretnie jest nie tak? Taką funkcję ma Alreader, którego używam na Obsidianie, i uważam ją za bardzo pożyteczną przy czytaniu w suboptymalnych warunkach. Pewnie ze względów marketingowych. Oasis ma 300ppi, dokładnie jak Voyage, a jednak nie nazywa się Voyage+. Dziwne?
_________________ Pocketbook 902 Pro (4Q 2011 – 2015?). Pocketbook Touch Lux 3 (od VII 2015 – VI 2018 (padła pamięć)). Inkbook Obsidian (od II 2016). Kindle Oasis 2 (od XII 2017).
|
10 lis 2016 0:35:10 |
|
|
Użytkownik
|
Jesli dla Ciebie Oasis rozni sie od Voyage tak jak nowy Inkbook od Obsidiana to nie mam juz pytan Chociaz moze jedno. Czemu pompuje sie energie w wielka prezentacje po czym okazuje sie ze : - nowosci to blokada przyciskow i nowa obudowa - do dnia dzisiejszego nie wiadomo na jakim androidzie dziala czytnki a wielkosc baterii musze sobie wyliczyc na kalkulatorze - oficjalna strona nic nie wie ze sa nowe czytniki - o aktualizacji i wsparciu starszych modeli nikt sie nawet nie zajaknal - najwazniejsze ze jest nowe, lepsze (takie jak Voyage)
|
10 lis 2016 8:48:33 |
|
|
Użytkownik
eCzytnik: Kindle, Inkbook, Pocketbook
|
Prawda, głupstwa piszę. Tak wiele tam różnic, że aż trudno wymienić. Nadal nie mam innego pomysłu niż marketing. Ale ja akurat w ogóle się nie martwię, w co Artatech pompuje swoją energię. Nie mam tam udziałów ani nic. Jeśli firma padnie, niewielka strata, nadal będę mógł sobie zamówić Boyue choćby z chińskiego allegro. O ile mi wiadomo, nic sensowniejszego z otwartym androidem nie znajdę. Wniosek jest zatem prosty: chcę czytnik z andkiem, kupuję Boyue. Czy tam Inkbook. Z drugiej strony, gdybym miał z powodu głupiego czytnika przeżywać jakieś wielkie frustracje, to pewnie dałbym sobie spokój i kupił Kindle.
_________________ Pocketbook 902 Pro (4Q 2011 – 2015?). Pocketbook Touch Lux 3 (od VII 2015 – VI 2018 (padła pamięć)). Inkbook Obsidian (od II 2016). Kindle Oasis 2 (od XII 2017).
|
10 lis 2016 10:47:00 |
|
|
SwiatCzytnikow.pl
eCzytnik: kindle, onyx, nook, kobo, pb, ipad
|
Akurat wersję androida (4.2.2) podali. Co do opóźnienia na swojej stronie, zgadzam się - oni w ogóle rzadko ją aktualizują, no i mają kilka - jest artatech.pl, jest my-midia.com, tam wciąż królują starsze modele, odnoszę wrażenie że nad tym nie panują. Co do skuteczności marketingowej prezentacji - chyba się udało, bo większość serwisów przedrukowała notkę prasową z nagłówkami w rodzaju "polskie czytniki lepsze od Kindle" itd.
_________________ http://swiatczytnikow.pl (dawniej: Świat Kindle) http://ebooki.swiatczytnikow.pl - (prawie) wszystkie polskie e-booki w jednym miejscu, czyli porównywarka ofert księgarni.
|
10 lis 2016 11:06:34 |
|
|
Użytkownik
|
to tylko świadczy o jakości merytorycznej tych serwisów. Opiniotwórczość- nie podparta żadnym własnym trudem, żadnym zagłębieniem się w przedmiot tematu. Tylko niektóre "branżowe":) media zadały sobie trud dodania coś od siebie. Ale jak widać nawet one musiały bazować na tych materiałach. Jak widać po naszym i nie tylko naszym rynku wystarczą amazingowe hasła by robić hype, media i tak skopiują wszystko co im się wyśle bo w większości przypadków nie mają pojęcia o czym piszą. Nie ważne jak pisza , ważne ze piszą i w dodatku wszędzie te same słowa. Bo jak wiadomo uświadomiony klient to klient niepożądany, więc im bardziej go ogłupimy tym lepiej.
|
10 lis 2016 12:27:09 |
|
|
Użytkownik
eCzytnik: Nook ST, PB 613
|
puchatek2, Święte słowa - te o mediach. I nie mam tu na myśli tylko tej sytuacji, ale wiele innych, również związanych z moją pracą, gdzie informacje podawane przez media, często nijak się mają do oficjalnych komunikatów ze spółki, a wręcz wprowadzają chaos i zamieszanie. Najgorsze jest to, że nawet jak technicznie w ogóle się nie znają na temacie, to zamiast wziąć od fachowców opis sytuacji to oni go zmieniają po swojemu i wychodzą potworki informacyjne, które w wielu sytuacjach są naprawdę bardzo bardzo szkodliwe. Im bardziej ogłupiony klient tym lepiej to raz, ale dwa to sensacja, sensacja i jeszcze raz sensacja, byle większa ilość odsłon. Kiedyś z pewnym dziennikarzyną, bo nie można go nazwać dziennikarzem dyskutowałem pod jego pewnym artykułem, który był tak zmanipulowany tytułem, że przyciągał sensacyjnym nagłówkiem, a w środku było to coś innego. Chodziło, że nietrzeźwi rowerzyści itd. w tytule, a w artykule było o akcji policji, która wlepiła tego dnia ponad sto mandatów, większość kierowcom i pieszym, w tym również nietrzeźwym, ale tytuł sugerował, że to wszystko rowerzystom. Autor nie widział problemu z manipulacją i wprost oświadczył, że po to tak pisze, że to bardziej sensacyjne i przyciąga czytelników.
|
10 lis 2016 12:51:15 |
|
|
Użytkownik
|
tps4 -każdy klik to kasa z odsłony reklam:) Nie chodzi o treść - chodzi o klik co całkowicie wypacza świat. Pracuję w mediach i nie zdajecie sobie sprawę jaka kasa jest z reklam i jaka jest walka o reklamodawcę. Ale w tej walce nie powinniśmy zapominać o informacji, nie zmanipulowanej, nie przebarwionej, nie nastawionej na wywołanie szumu i zwiększenie ilości odsłon reklam. o wielu rzeczach wypowiadają się osoby które się na nich nie znają a piszą w roli eksperta w temacie, lub się na takiego sami namaszczają. Większość linkowanych tutaj artykułów to czyste kopiuj wklej z ulotek, na prawdę ze świecą szukać takich które podadzą obiektywną opinię o ile opinia może być w ogóle obiektywna:) ale to nie miejsce i czas by o tym dyskutować.
Podsumowując i wracając do tematu, z niecierpliwością czekam aż na portalach aukcyjnych pojawią się pierwsze stłuczone Prime'y by jednego zn ich nabyć i porównać bebechy z Obsydianem, by ocenić jak daleko poszła polska myśl techniczna, jakie zmiany konstrukcyjne wdrożył Polski producent. Obudowę to owszem ładną, nowoczesna, przyciągającą zrobili. Szczególnie na pleckach bo z przodu do szału nie ma. Poczekajmy na "niezależne" recenzję i na stabilizację produktu na rynku, obniżenie ceny - podatku od nowości:) i być może wtedy mój wysłużony OnyxAG znajdzie następcę -aczkolwiek cały czas spoglądam z pożądaniem na Boyue T63/JDRead. Niestety jedna z osób z forum mobileread która zamówiła ten czytnik w paczce otrzymała wersję T62:(
|
10 lis 2016 13:45:57 |
|
|