|
Vortal •
Zarejestruj •
FAQ
• Zaloguj
|
|
|
Teraz jest 21 lis 2024 23:16:55
|
Problem z tym co czytać?!
Autor |
Wiadomość |
Konto usuniete
|
Ciekawe są też książki Mercedes Lackey. Przynajmniej dla mnie. Pewnie już czytałeś ale mogę polecić "Ziemiomorze" Ursuli K. Le Guin. Klasyka nie bez powodu, bo czyta się naprawdę fajnie(wybaczcie kolokwializmy) i nawet się nie zorientujesz, kiedy cię wciągnie. Polecam też "Endymion Spring" autorstwa Matthew Skeltona. Jest to książka raczej dla młodzieży ale ciekawa
|
17 mar 2008 20:09:17 |
|
|
Użytkownik
|
Jeżeli ktoś nie ma co czytać to z całego serca polecam Marcina Mortkę i jego Raganrok 1940. Znakomicie napisana historia alternatywna, która wciąga jóż od pierwszej strony. Przez obydwa tomw wędrujemy u boku główneg bohatera który mimo woli stał sie agentem angielskiego wywiadu. Znakomicie zawiązana intryga polityczna, zaskakujące zwroty akcji. Naprawde polecam. Wciąga
_________________ "Najdłużej trwa ta robota, której się nie zaczyna" - Tolkien
|
17 mar 2008 22:35:59 |
|
|
Użytkownik
Dołączył(a): 28 lip 2007 2:33:14 Posty: 21 Lokalizacja: Wielkopolskie
|
Ja polecę coś rodzimych autorów. Z ostatniego okresu "Pana lodowego ogrodu" Grzędowicza. Oba tomy. Twórczość Jacka Dukaja np: "W kraju niewiernych", "Inne Pieśni", "Perfekcyjna Niedoskonałość". No i oczywiście już kultowego Sapkowskiego z jego sagą i opowiadaniami o Wiedźminie.
|
17 mar 2008 23:08:08 |
|
|
Konto usuniete
|
podajcie coś lekkiego do poczytania.....???? bardzo, bardzo wciągającego!!!!
|
18 mar 2008 21:35:10 |
|
|
Użytkownik
|
Tak z klasycznej fantastyki mogę ci polecić Asimova. Szczegółnie dwa cykle "roboty" i fundacja". Radzę zacząć od "robotów" ponieważ w "fundacji" są luźne uwagi i powiązania do robotów. Ja naj[ierw przeczytałem fundacje, i dopiero po przeczytaniu robotów głębiej pojąłem niektóre tamtejsze wątki. Fundacja składa się z 10 książk. Roboty dokładnie nie wiem przeczytałem ytrzy książki, ale słyszałem o czwartej.
|
18 mar 2008 22:15:39 |
|
|
Pocketbook Killer
Dołączył(a): 13 lip 2007 20:07:55 Posty: 1513 Lokalizacja: Toruń
eCzytnik: Kindle 3 WiFi
|
Ok, starczy. Wymienione zostały chyba wszystkie najwazniejsze cykle jakie zostały przetlumaczone na język polski, autor temat z pewnością coś sobie wybierze...
_________________ "A co zrobiłeś najodważniejszego w swoim życiu?
Splunął na drogę krwawą flegmą. Wstałem dziś rano, odparł."
//Cormac McCarthy - Droga
|
18 mar 2008 22:44:47 |
|
|