Teraz jest 22 gru 2024 20:09:09

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 153 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 11  Następna strona
ECTACO JetBook 
Autor Wiadomość
Użytkownik

eCzytnik: JetBook
Post Re: ECTACO JetBook
Wielkie dzieki.

To boldly go where no man has gone before

29 mar 2009 21:36:41
Użytkownik

Mam swojego JETBOOK'a :mrgreen: .
Hm no i pierwsze moje wlasne spostrzezenia .
Wyswietlacz zaskakujaco dobry, kontrast wystarczajacy ( nie meczy oczu), szybkosc dzialania slaba w rozumieniu kopiowania plikow ( troszku to trwa jak kopiujemy pliki- nie jest to jednak powazny problem), reakcja na wywolanie funkcji hm tez powolna, no i fatalna jakosc radzenia sobie z PDF ale w przypadku darmowych konwerterow, lepiej jest gdy PDF byl kreowany przez dobry program ( w moim rozumieniu platny).
Gdy zastosowalem JAWS PDF CONWERTER wersja 4.1 to nie wystapily problemy z nakladaniem sie liter lub calych wyrazow, warto konwertowac plik do PDF z ustawieniami 600 DPI. Jedna czytelnosc tekstu jest gorsza niz TXT, specyfika tego medium. TXT bezproblemowo dziala wraz ze wszelkimi dodatkowymi mozliwosciami. Muza slaba ale wystarczajaca do brzeczenia w czasie czytania, wyszukiwanie slwowa powolne, slownik ergonomicznie fatalny, tylko desperat go zastosuje. Sprzet wolny, ale wystarczajacy dla potrzeb czytania ksiazek. Ciut maly wyswietlacz, przy slabym swietle wymaga mocnego oswietlenia. :::?
Obsluga w j.polskim bezproblemowa, realizacja znakow diakrytycznych w TXT bez klopotow.
Moze ta recenzja nie jest pelna ale smialo napisze, ze za te pieniadze jest to sprzet wystarczajacy na ta chwile, poczekam co pokaze konkurencja.

Ostatnio edytowano 01 kwi 2009 22:39:55 przez Olosz, łącznie edytowano 1 raz

01 kwi 2009 0:07:25
Pocketbook Killer

eCzytnik: Kindle 3 WiFi
Cytuj:
Moze ta recenzja nie jest pelna ale smialo napisze, ze za te pieniadze jest to sprzet wystarczajacy na ta chwile, poczekam co pokaze konkurencja.

"Te pieniądze" znaczy ok. 750 zł?

//Cormac McCarthy - Droga

01 kwi 2009 8:47:35
Użytkownik

Co do generowania PDF-ów - używam CutePDF i nie spotkałem się z żadnym problemem (poza tym, że mały procent "wywalał" sie). Próbowałem zmieniać dpi, ale nie zauważyłem praktycznie różnicy - masz jakiś zestaw plików, bym można to było zobaczyć (że 600 dpi itd.)?

A propos szybkości - miał ktoś w łapach Sony PRS i Jetbooka by porównać przewracanie stron w PDF-ie / txt?

(naście książek przeczytałem i z każdą następną bardziej się przyzwyczajam :))

01 kwi 2009 11:27:10
Użytkownik

Cena 735 PLN (koszty wysyłki wynosza 0 PLN) w Merlinie, a co do PDF to przy zastosowaniu JAWS'a i ustawieniu funkcji JAKOŚC DO DRUKOWANIA nie miałem kłopotów z robaczkowaniem czyli nakładaniem sie liter lub całych wyrazów. Mam takie pliki wykonane z RTF.Porgram JAWS posiada tez mozliwośsc ustawienia jakosci pliku wynikowego dla ustawien pliku przygotowanego do druku.
Po ustawieniu 600 DPI nie wystapil problem z nakladaniem sie liter, przy ustawieniu 300 DPI dla pliku wynikowego pojawil mi sie blad na jedenj ze stron. Test realizowalem dla pliku z RTF tej samej ksiazki. Moze to przypadek.
Konwertowalem pliki w programie 4FREEPDF oraz CREATORPDF, które to sa darmowe do zastosowan domowych.
Na 7 plikow wykonanych w CreatorPDF az albo cztery wykazaly robaczkowanie.
Wynik na 4FREEPDF byl inny, wynik 2 do 7.
Metoda nie jest moze miarodajna i nie zastosowalem wszystkich elementow przewidzianych przy empirycznym podejsciu do testow ale dla mnie to wystarczy.
Dodatkowe spostrzeżenia, hm po podłączeniu do PC-ta pojawiają sie katalogi smieci, jest to zrozumiałe ale mi to przeszkadza bo nagle mam kilka katalogów ktore dodal mi WINDOWS. Posiadam Mac'a wiec reazlizuje obsługe na tym kompie. Tu nie ma takich klopotow.

01 kwi 2009 15:54:08
Użytkownik

eCzytnik: Kindle 3
A długo czekałeś na jetbooka z Merlina? Kupuje go sobie na dniach i zastanawiam się gdzie kupić. Prawie wybrałem merlina a wyczytałem, że ostatnio pogorszyła się u nich jakość usług.

01 kwi 2009 16:33:53
Użytkownik

Ja kupiłem w Merlinie - 1 dzień cały czekałem :D

01 kwi 2009 17:04:15
Użytkownik

Jeśli masz w pobliżu media markt lub saturna to zadzwoń do nich czy przypadkiem nie mają jetBooka. Na ogół oferują lepszą cenę niż merlin, a jeśli się zdarzy ostatnia sztuka to można dodatkowo jeszcze trochę utargować.

ps.
Czasami trzeba sporo sił by przez telefon wytłumaczyć pracownikom o co chodzi, ale jak sie uda trafić w odpowiedni dział to jakoś idzie. Na ogół jetBook jest na dziale z translatorami, więc trzeba tam "uderzać" :)

01 kwi 2009 18:44:36
Użytkownik

Ja obdzownilem MM i Saturna, nie mieli na stanie sprzetu.
Towar dotarl do mnie po 2 dniach, kurier dostarczyl mi paczke do firmy. Jedyny mankament to taki, ze wybralem model o kolorze czarnym (jezeli czarny to kolor :lol: ) a dostalem model bialy, nie wymienilem go. Dziala wiec odpuscilem reklamacje :::?.

Ostatnio edytowano 03 kwi 2009 21:54:56 przez Olosz, łącznie edytowano 1 raz

01 kwi 2009 22:38:40
Użytkownik

eCzytnik: Kindle 3
Czy aktualizacja oprogramowania umożliwiająca czytanie .rtf będzie w tym samym miejscu co poprzednia na stronie producenta?
BoyLer Mam w okolicy saturna i media ale w obydwu cena 799zł.

02 kwi 2009 23:37:37
Użytkownik

To masz troszke pecha. Każdy tego typu sklep prowadzi indywidualną politykę cenową, dlatego w jednych może być 799zł, a w innym 599zł. Najlepiej mają sie mieszkańcy śląska, bo tu w promieniu kilkudziesięciu kilometrów jest masa media marktow i saturnow, wiec jest większa szansa na ustrzelenie okazji.
Co do aktualizacji to na razie w temacie cisza, może mają jakieś opóźnienie. Jednak z informacji z innego forum wynika, że na pewno istnieje działająca beta oprogramowania dla jetBooka sprawnie obsługująca rtf'y, mobipocketa i ePub.

03 kwi 2009 0:01:33
Użytkownik

eCzytnik: Nook NST, X61S, PER3162B, Jetbook
Oficjalna odpowiedź w temacie nowego firmware .
Yes, we are going to release an update with the new format support for jetBook in the near future.
As soon as it becomes available, we will publish it and notify all jetBook users

Czyli musimy jeszcze poczekać . :x

03 kwi 2009 13:26:45
Użytkownik

Jak wyknac zmiane oprogramowania w JETBOOK na nowszy.
Bede wdzieczny za opis, dokladny opis.

03 kwi 2009 21:43:50
Użytkownik

Jeśli rozumiesz po angielsku to tutaj jest dobry opis: http://www.ectaco.com/ectaco-posts/list/15212.page
Opis ze strony jetBooka jest do niczego, dlatego radze sie kierowac tym z forum producenta.

Swoja drogą mam nadzieje, że szybko udostępnią ten nowy soft, wyjątkowo mi zależy na obsłudze nowych formatów. Szkoda, że nigdzie nie można pobrać choćby bety, która z opisów jest dobra i stabilna.

03 kwi 2009 21:56:39
Użytkownik

eCzytnik: Nook NST, X61S, PER3162B, Jetbook
BoyLer napisał(a):
Jeśli rozumiesz po angielsku to tutaj jest dobry opis: http://www.ectaco.com/ectaco-posts/list/15212.page
Opis ze strony jetBooka jest do niczego, dlatego radze sie kierowac tym z forum producenta.

Swoja drogą mam nadzieje, że szybko udostępnią ten nowy soft, wyjątkowo mi zależy na obsłudze nowych formatów. Szkoda, że nigdzie nie można pobrać choćby bety, która z opisów jest dobra i stabilna.

Możesz zdradzić gdzie są jakieś informacje na temat bety .

03 kwi 2009 22:04:03
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 153 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 11  Następna strona