Teraz jest 27 lis 2024 10:34:26

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 90 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona
Kindle Paperwhite - rozczarowanie 
Autor Wiadomość
Użytkownik

eCzytnik: był eClicto - jest Kindle 3 :)
Post Re: Kindle Paperwhite - rozczarowanie
Nie wiem czy to tylko moja paranoja, ale post brudera śmierdzi mi kryptoreklamą. Podejrzewam że KPW nie miał w ręku i próbuje sprytnie zareklamować urządzenie od konkurencji. :nono

Ja na KPW czekam z niecierpliwością. Jak tylko wyjdzie wersja international, to odczekam kilka tygodni, aby upewnić się, że kontrola jakości się poprawiła i zamawiam. Na chwilę obecną podobno KPW mają dość duży rozrzut jeżeli chodzi o jakość podświetlenia. Podejrzewam że nie wyrabiają się z zamówieniami i testują urządzenia po łebkach.

Przy premierze k4 Touch stwierdziłem, że wprowadzone zmiany jeszcze nie przemawiają do mnie, żeby zmienić K3 na nowszy model. Ale podświetlenie, oraz lepsza rozdzielczość są wystarczająco rewoucyjnymi usprawnieniami, aby pokusić się o nowy zakup. :)

26 paź 2012 15:02:14
Użytkownik

eCzytnik: 4 Kundelek w wersji Klasycznej
Chciałbym się zapytać was czy ekran w KPW odbija światło bardziej niż poprzednie wersje, jako że ma jeszcze warstwę dotykową na ekranie, oraz czy w razie problemów z moim KC, mógłbym poprosić konsultanta o wymianę go na wersję Paperwhite?

Oczywiście pytam się profilaktycznie, bo nie mam zamiaru uszkodzić mojego czytnika ;)

26 paź 2012 20:06:32
Użytkownik

eCzytnik: Kindle Paperwhite
Devasto napisał(a):
Ja na KPW czekam z niecierpliwością. Jak tylko wyjdzie wersja international, to odczekam kilka tygodni, aby upewnić się, że kontrola jakości się poprawiła i zamawiam. Na chwilę obecną podobno KPW mają dość duży rozrzut jeżeli chodzi o jakość podświetlenia. Podejrzewam że nie wyrabiają się z zamówieniami i testują urządzenia po łebkach.

No właśnie to mnie zastanawia. Niektórzy mówią, że na dole widać cienie a np. na filmiku porównującym KPW i Kobo Glo, ekran Kindle'a wygląda świetnie i żadnych smug nie widać.

Sam w zasadzie jestem niemal zdecydowany na Paperwhite i ciągle się waham czy brać z allegro czy poczekać na wersję międzynarodową amazona.

26 paź 2012 20:55:07
Zobacz profil WWW
Użytkownik

Post Re: Odp: Kindle Paperwhite - rozczarowanie
Co do podświetlenia to minimalnie widać te cienie na samym dole. Ale mnie to zupełnie nie przeszkadza. Na tych filmikach jak się przypatrzysz to tez to zobaczysz, po prostu kamera słabiej to wychwytuje.
Co do oczekiwania :-) ja kupiłem na Allegro i nie żałuję. Jest to wersja SO ale za 21 USD wykupiłem wyłączenie reklam. Myślę że na wersję International możesz poczekać jeszcze ze 3-4 miesiące. Twój wybór.

Wysyłane z mojego GT-N7000 za pomocą Tapatalk 2

26 paź 2012 21:09:33
Użytkownik

W zasadzie kupienie SO i potem wyłączanie reklam wychodzi niemal na jedno z kupnem wersji bez reklam.
Tak naprawdę martwi mnie jedynie gwarancja. Bo kupując od amazona ma się tę pewność, że nie będzie z nią problemu.

A tak odbiegając od tematu. Jaką masz okładkę do swojego KPW?

26 paź 2012 21:27:05
Zobacz profil WWW
Użytkownik

Postanowiłem zaszaleć i zamówiłem oryginalną z Amazona w kolorze Ink blue :)
Niestety jeszcze czekam na przesyłkę więc więcej wypowiedzieć się nie mogę. Ale liczę że będzie dobra jakościowo, bardzo dopasowana i z funkcją odblokowania czytnika ze stanu uśpienia.

26 paź 2012 23:05:09
Użytkownik

eCzytnik: PW2, H2O, Inkpad 3, One, Forma
oryginalna jest dobrze spasowana, ma funkcję odblokowania i jakość ok.

27 paź 2012 13:35:04
Użytkownik

eCzytnik: Kobo Aura ONE
mam Paperwhite i nie jest aż tak źle, podświetlenie w dolnej części na wysokość 1-2 cm nie jest może idealnie równe i widać źródła światła, ale nie jest też źle. W 90% ekranu podświetlenie jest równe, cienie widać tylko w dolnym 1 cm ekranu, głównie poniżej tekstu i trochę w ostatniej linijce tekstu.
Da się z tym żyć i nie ma co dramatyzować, jak książka jest ciekawa to przestaje się to zauważać.
Póki co Kindle nie ma żadnej realnej konkurencji, jeśli porównywać podświetlenie ekranu.

W ramach eksperymentu testowałem światełko z Onyxa - tam minimalne natężenie światła jest na poziomie 15-16 z Paperwhite, i to jest dopiero problem, bo jest o wiele za jasno. Minimalne podświetlenie w Kindlu jest tak słabe że oprócz używania w całkowitych ciemnościach w ogóle go nie widać a bateria trzyma długo.

03 gru 2012 16:42:48
Użytkownik

eCzytnik: Kindle PW
Jestem nowy ale musiałem dać swoje 3 grosze...
mam PW i nie mam się do czego przyczepić. Spełnił moje oczekiwania w 100%
Podświetlenie- jeżeli ktoś nie przesadza z intensywnością to nie widać a tym bardziej nie przeszkadza nierównomierne podświetlenie. Ono jest równomierne do momentu jak ktoś nie próbuje zrobić z niego ekran LCD...
w dużym oświetleniu nie trzeba dawać dużo światła bo po co a jak tasz min to i tak nie widać że świeci a jak widać to znaczy że masz za małe oświetlenie i przydałoby się je wspomóc...
w małym oświetlenie nie można wyłączyć całkiem bo nic nie przeczytasz.
Nie rozumiem więc po co komuś wyłączenie całkowite oświetlenia skoro w każdym przypadku albo go nie widać albo jest potrzebne.

10 gru 2012 9:34:04
Użytkownik

eCzytnik: K3, K4, K4T, K Fire, Sony PRS-T1
bruder napisał(a):
Nie mogli przecież zrobić od razu idealnego produktu. Muszą coś sobie zostawić do poprawy w przyszłości. I myślę, że zaczekam do zakupu nowszej wersji w przyszłym roku. I pewien jestem, że poprawa równomierności podświetlenia będzie głównym "ficzerem" nowego Kindla.

Dziwi mnie fakt ze tego w paperwhite nie ma skoro duzo wczesniej wyszedl NooK ktory ma ten sam "problem", niestet albo wloza duzo diod = bateria mniej wytrzyma, albo nie podswietla rownomiernie ekranu.

10 gru 2012 21:51:35
Zobacz profil ICQ
Użytkownik

Zamówiłem Paperwhite poprzez rodzinę w UK.
Poprosiłem jednak o rozpakowanie i włączenie, żeby sprawdzili to nierównomierne podświetlenie.
No i niestety jest ono widoczne, zastanawiam się jedynie czy w stopniu kwalifikującym sprzęt do zwrotu/wymiany czy też to i tak coś najlepszego co mogło mnie spotkać ?
W moim jest to widoczne tak:
Obrazek

I co myślicie ?

13 gru 2012 12:52:15
Użytkownik

eCzytnik: Kindle Classic
Ja to bym zamiast używać czytnika jako latarki i robić w ciemności zdjęcie, zobaczył jak to wygląda w normalnych warunkach :P

13 gru 2012 21:06:35
Użytkownik

ellox napisał(a):
Ja to bym zamiast używać czytnika jako latarki i robić w ciemności zdjęcie, zobaczył jak to wygląda w normalnych warunkach :P

Jak poproszę to zrobią mi zdjęcie przy dowolnych ustawieniach.
Jaką proponujesz jasność żeby ustawili ?

13 gru 2012 21:31:46
Użytkownik

ja czytam w nocy przy 4 ...

w zasadzie to nie wiem po ... zrobili do 24 ;D

13 gru 2012 22:59:29
Użytkownik

Foksi napisał(a):
Nie rozumiem więc po co komuś wyłączenie całkowite oświetlenia skoro w każdym przypadku albo go nie widać albo jest potrzebne.

...żeby mniej baterie zużywać ?

13 gru 2012 23:57:05
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 90 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona