[rozwiązany] w X61E przycisk reset... zawiesza czytnik
Witam szanownych współforumowiczów. Od dwóch dni jestem (nie)zadowolonym użytkownikiem nowego czytnika X61E w obudowie od X61S
Otóż próbuję dojść do porozumienia z tymże onyxem. Pomiędzy wielokrotnym zawieszaniem się urządzenia, pomiędzy różnymi kombinacjami ustawień aplikacji otwierających ebooki różnych formatów i objętości, pomiędzy upgrade software'u do wersji z bodajże 12.05.2012, a ładowaniem z USB -oraz ładowarki - odkryłem, że główną przyczyną zawieszania się czytnika jest przycisk reset!
Przed upgradem, po... naciśnięcie przycisku reset (w sytuacji gdy dokument powoduje "zawias" a przycisk "power" nie odpowiada) powoduje stan śmierci klinicznej czytnika. Raz trwa to około 18 godzin, raz 10 minut, teraz zamrożony zegar pokazuje godzinę 1640.
Czy ktoś z was spotkał się z takim problemem?
Uprzejmie dziękuję za wszelką pomoc!*
Bartłomiej.
EDIT:
około 2100 z martwych wstał. O co tu może chodzić? Bateria?
EDIT II:
podpięty do ładowarki, restartuje się niezwłocznie. Na baterii - zawiesza się naciskając "restart"
EDIT III:
wciśnięcie i przytrzymanie reset na co najmniej 5 sekund, oraz naciśnięcie "power" powoduje restart urządzenia (bez ładowarki). W czasie zamykania i uruchamiania systemu, świeci się niebieska dioda we wnętrzu obudowy (cokolwiek to oznacza).
*bo już mnie krew zalewa