To dobrze, że wstał:)
Moja rada na przyszłość jest taka - poczytaj sobie najpierw i to najlepiej 3 razy (to nie sarkazm, sama tak robiłam:)) każdy wątek o modyfikacjach. Ja miałam czytnik z miesiąc zanim odważyłam się cokolwiek w nim zmieniać, bo niestety, skryptów używa się na własną odpowiedzialność i trzeba się liczyć z utratą gwarancji jeśli coś namieszasz... Dlatego lepiej poczekać, zaznajomić się z tematem a potem grzebać.
Druga rzecz - Onyx jest prądożerny, stąd też mogły wyniknąć problemy z USB. U mnie sprawdza się wyłącznie kabel USB z takim specjalnym filtrem na kablu (charakterystyczny cylinder):
http://pritv.pl/user/images//zdjecia/za ... iniusb.jpgInne kable, a zwłaszcza przedłużacze USB zrywały mi połączenia (nawet firmowy kabel dołączony do czytnika stroił fochy). Dopiero ten filtrowany kabelek sprawdza się w 100%. Nie wiem czy to zasługa owego filtra, czy to, że kabel jest dobrej jakości (mam go z odtwarzacza mp3 firmy iRiver). Po prostu tylko ten działa bez zarzutu, a kabli USB mam pierdyliard w domu i wszystkie mi nawalały.
Po trzecie - może usunąłeś albo źle zainstalowałeś jakąś czcionkę i coś się posypało w ustawieniach. Zorientuj się jaki jest zestaw dedykowanych fontów do Twojego czytnika i czy wszystkie siedzą na miejscu. Jedne czcionki można usuwać bez problemów a inne służą do obsługi programów, może tutaj coś jest nie tak.
No nic, dobrze że czytnik ożył, skontaktuj się z serwisem najlepiej, może coś doradzą. Pozdrawiam.