|
|
Teraz jest 26 lis 2024 12:31:30
|
Jakiej przeglądarki używasz?
Jakiej przeglądarki używasz?
Autor |
Wiadomość |
Konto usuniete
|
Ja mam problem z wyświetlaniem filmików flash ale FF i tak dla mnie jest najlepszy , wole już to niż mikrosyf
|
13 sie 2007 16:11:07 |
|
|
Użytkownik
Dołączył(a): 11 lip 2007 19:46:01 Posty: 887 Lokalizacja: www.eksiazki.org
|
A jakie konkretnie problemy? Ja nigdy nie miałem żadnych. Może nie masz zainstalowanego najnowszego flasha?
|
13 sie 2007 16:12:37 |
|
|
Konto usuniete
|
ja jade na operze choc w 9.21 'strona szybkiego wybierania' troche mnie denerwuje. poza tym ze nieraz ma problemy z pewnymi stronami to najlepsza przegladarka pod sloncem.
|
13 sie 2007 16:32:05 |
|
|
Konto usuniete
|
Wracając do tych zakładek w FF. Kasowały mi się, bo często resetowałam PC, bo mi się zawieszał. W ogóle to nigdy nie wpadłam na to, żeby je eksportować ^^', nigdy nie widziałam tej opcji, ale na szczęście już ją widzę.
A co do Opery, to zainstalowałam i całkiem nieźle się prezentuje, szczególnie ciekawe są te 'gesty', które ponoć działają po zainstalowaniu odpowiedniego rozszerzenia, także w FF.
Zobaczy się jeszcze, na razie pozostaję przy Firefoxie.
Dzięki
|
13 sie 2007 20:45:14 |
|
|
Admin
Dołączył(a): 11 lip 2007 19:38:54 Posty: 3266 Lokalizacja: Kraków
eCzytnik: eClicto, iPad, K3 WiFi, K4
|
Jak przeszkadza, Fire, możesz wyłączyć. Jest opcja po prawej na dole - 'Ukryj stronę szybkiego wybierania'.
13 sie 2007 21:04:22 |
|
|
Użytkownik
Dołączył(a): 11 lip 2007 19:46:01 Posty: 887 Lokalizacja: www.eksiazki.org
|
@Lamba-da - owszem jest specjalna wtyczka do FF która wprowadza gesty do liska. Osobiście nigdy jej nie instalowałem, ponieważ nie mam pojęcia co dają te gesty Ktoś mnie oświeci?
|
14 sie 2007 10:17:14 |
|
|
Konto usuniete
|
Po zainstalowaniu najnowszego Flasha w trakcie oglądania filmików FF albo sie wiesza lub w najlepszym wypadku muszę ładować film od nowa. Dlatego jak chce coś obejrzeć to po prostu to ściągam z Youtube a potem przeglądam FLVPlayerem.
|
14 sie 2007 13:18:06 |
|
|
Konto usuniete
|
yep, to wiem ale za to nie ma wtedy listy top10
|
14 sie 2007 16:17:32 |
|
|
Użytkownik
|
lisek, jest pewna, przy sciagnieciu paru wtyczek mozna sprawic ze smiga sie z zamknietymi oczami, zawsze ja polecam :)
|
01 mar 2008 2:49:47 |
|
|
Użytkownik
|
Ja zazwyczaj używam konquerora, czasem też linksa i firefoksa.
Dlaczego konqueror - jest szybki (szybszy niż opera ale wolniejszy niż links), dobrze wyświetla strony (jako pierwsza przeglądarka przeszedł test acid2), ma wbudowaną całą masę rzeczy które w firefoksie trzeba instalować jako dodatki (np adblock, gest myszy, słownik), ma też kilka rzeczy niedostępnych gdzie indziej jak wczytywanie pluginów tylko na żądanie (można tym sposobem zlikwidować wszelkie flsze itp - jednocześnie można załadować jednym kliknięciem tylko ten który jest potrzebny), bardzo przydatny mechanizm dcop pozwalający kontrolować przeglądarkę poprzez inne programy lub skrypty/makra (szczególnie fajne jeśli się potrafi programować), dobrze się tez obsługuje ta przeglądarką samą klawiaturą bez myszki.
|
01 mar 2008 3:21:42 |
|
|
Konto usuniete
|
a ja lece w dualu ff i opera ... opera potrzebna mi jest w grach na skrypcie vallheru do odswiezania stron ;] a ff... otwieram to co nie dziala w operze ;]
|
01 mar 2008 8:45:26 |
|
|
Użytkownik
Dołączył(a): 13 lip 2007 13:39:17 Posty: 318 Lokalizacja: GdaĂąsk
|
Mi tam wszystko dziala w operze nie wiem co za problemy macie
Strona startowa - jak dla mnie genialne rozwiazanie, mozna sobie wprowadzic skroty do witryn ktore czesto sie odwiedza nie trzeba miec rozwinietej zakladki ulubione, znacznie przyspiesza prace.
@Obi - Gesty myszy to cos co ulatwia latanie po necie, np klikniecie kombinacji prawy lewy - cofniecie strony, lewy prawy - nastepna strona, nacisniecie prawego przycisku myszy i pociagniecie w dół otwarcie nowej zakladki i takie pierdolki, do ktorych czlowiek sie przyzwyczaja i nie potrafi inaczej dzialac na innej przegladarce
01 mar 2008 12:17:49 |
|
|
Konto usuniete
|
Oczywistość, że Firefox'a używam.
IE owszem, służy do przeglądania internetu z Twojego komputera. No ale też na odwrót ;D
|
01 mar 2008 12:36:06 |
|
|
Użytkownik
|
Dla mnie tylko i wyłącznie Lisek. Z operą miałam ostatnio styczność gdzieś w okolicach wersji 8.0 i nie bardzo przypadła mi do gustu, teraz może byłoby inaczej, ale siła przyzwyczajenia jest chyba za duża Dlaczego lisek? Krótko - zestaw adblock + noscript + gesty myszy (których w operze kiedyś nie było) - bez tych trzech nie potrafię funkcjonować. No i Imacros się czasem przydaje *podgwizduje pod nosem*. A o tym, że lisek robi backup zakładek przekonałam się niedawno, jak mój kochany ojciec przypadkiem zresetował mi kompa w momencie gdy system się zamykał i właśnie zapisywał ustawienia...i całe szczęście, bo jakby te 200+ zakładek poszło na zieloną trawkę to trochę byłabym zła.
Wydaje mi się, że wszystko (albo prawie wszystko) co ma opera lisek też może mieć (łącznie z odświeżaniem, jest od tego plugin), choć przyznaję, że może działać przez to wolniej. Jeśli potrzebuję szybkości (na przykład przy niektórych przeglądarkowych gierkach gdzie jest dużo klikania a przez to częste odświeżanie stron) używam przeglądarki K-Meleon (silnik zbliżony albo i ten sam co FF)
|
01 mar 2008 12:36:11 |
|
|
Konto usuniete
|
Używam Opery przede wszystkim za bezpieczeństwo jakie oferuje. Wymaga przyzwyczajenia się do niej ale jak ktoś ją raz pozna to nawet foxik jest przy niej jakiś niemrawy.
No i ten szpan jak przychodzą goście a człowiek włączy sterowanie głosem he he!
|
01 mar 2008 12:43:19 |
|
|