Ja nie używałem komiksów w mobi tylko CBZ, jest to format obrazkowy na kindelka(właściwe to format komiksowy który kindle czyta), a zrobiłem to dlatego że mam komiksy w full HD, a jeden nawet w 3x Full HD
, a kindelek raczej nie będzie czytał takiej rozdzielczości.
Więc komiks "Żywe Trupy 1 Dni Stracone" którego np. pierwsza część ma 145plików oznaczających kolejną stronę, wypakowałem użyłem programu Mangle który mi rozdzielczość zmniejszył i spakował ponownie do CBZ,
ale przez to że @JasonOgg wrzucił komiks w mobi sprawdziłem i komiksy w CBZ wyglądają tak samo,
tak to wygląda kris, nie jest za ciekawie ale radę daje,
jak już wspomniałem manga jest o wiele wygodniejsza do czytania, jak chcesz sprawdzić to poszukaj np. Naruto mangę w CBZ na chomiku i sprawdź sobie jak to wygląda, bo to trzeba zobaczyć(jeżeli martwisz się o piractwo to w przypadku mangi po ANG, na wielu forach internetowych ludzie tłumaczą mangę z jap na ang bo nowe zeszyty pojawiają się z dużą rozbieżnością, czasu, a wydawcy nie przejmują się tym za bardzo
)
Jeżeli chciałbyś oglądać obrazki na kindelku to spakuj je do .rar, potem zmień format pliku na .cbz i gotowe, potem wrzuć je do folderu pictures na czytniku i gotowe.
Ty masz Kindle 3 więc w przypadku przeglądania obrazków w CBZ na kindelku zadziałają ci skróty do powiększana(Q) i zmniejszana(w) itd,
jeżeli nie chciałoby Ci się pakować obrazków do CBZ, to w folderze pictires robisz folder i tam po prostu wrzucasz zdjęcia.