Teraz jest 15 lis 2024 6:22:41

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zamknięty. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 433 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 29  Następna strona
eGazeciarz.pl - subskrypcja recept dla Kindle' 
Autor Wiadomość
Użytkownik

eCzytnik: kindle touch
Post Re: eGazeciarz.pl - subskrypcja recept dla Kindle'
Witam
Jestem nowa na forum i od wczoraj mam Kindle Touch. Zarejestrowałam sie na stronie egazeciarz, dostałam na emaila info że mój Kindle nie akceptuje tego. No więc ustawiłam na koncie kindle żeby przyjmowało emaile od egazeciarz , ale nadal nic nie mam. A także nie mogę sie zalogować na stronie egazeciarz pokazuje sie błąd. Będę wdzięczna za pomoc.

06 sty 2012 23:09:59
Użytkownik

eCzytnik: Kindle 3G
witamy na forum. Przeczytaj wszystkie posty w dziale eGazeciarz może dojdziesz jak to poustawiać...

07 sty 2012 0:39:12
Użytkownik

eCzytnik: K3, K4, KT, KPW, M92B, Galaxy Note
@kamcia, dane, które podałaś są poprawne. Zaloguj się za pomocą loginu kamcia. Gazety są wysyłane wg określonego harmonogramu, po wybraniu interesujących Cię pozycji i dni, w które chcesz je otrzymywać.

07 sty 2012 2:19:10
Zobacz profil WWW
Użytkownik

eCzytnik: kindle touch
soxymora dzęki już weszłam na konto. Forum już przestudiowałam, bardzo pomocne:)))
Więc czekam na gazety do wieczora:)

07 sty 2012 15:29:25
Użytkownik

Dodałem :

- The Independent
- ppe.pl
- Optyczne.pl
- Gość Niedzielny

edit:
Tak dla zainteresowanych : już 382 osoby subskrybują 72 różne gazety :D

08 sty 2012 15:50:10
Zobacz profil WWW
Użytkownik

A ja mam pytanko. Zrobiłem sobie kolekcje "Gazety" ale z poziomu Kindle nie mogę gazet tam przenieść (wyłączona jest ta opcja), czy jak przeniosę manualnie przez Calibre, to gazety będą tam lądować?

08 sty 2012 16:01:38
Użytkownik

eCzytnik: Kindle 3, 3G WiFi
needlehole mozesz przeniesc do katalogu głównego a stamtad przeniesc do kolekcji " Gazety " - przed chwila sprawdziłem.

08 sty 2012 16:12:09
Użytkownik

eCzytnik: kundelek
a u mnie coś się zmieniło, gazetki są dodatkowo opisane datą w nawiasach kwadratowych i w środku inaczej działa nawigacja. Skąd ta zmiana?

update: w związku z tym że w nawiasie kwadratowym jest codziennie inna data poprzednie gazetki nie trafiają do recent issues tylko zostają w głównym katalogu. bardzo to zaciemnia obraz, można coś z tym zrobić?

Ostatnio edytowano 09 sty 2012 17:07:34 przez spi630, łącznie edytowano 1 raz

09 sty 2012 10:00:51
Użytkownik

eCzytnik: Kindle K3, Omnia II, Palm m500
A mi to akurat pasuje więc wychodzi że ile ludzi tyle opinii. :D W takim wypadku administrator/dostawca powinien sam podjąć decyzję jak robi, bo w sumie trzeba by robić ankietę ile za a ile przeciw. Czasami nie mam czasu żeby przeczytać coś z danego wydania więc zostawiam w katalogu głównym i nie muszę potem szukać jak przychodzi mi kolejne.

09 sty 2012 11:11:39
Użytkownik

Dokładnie, kiepskie to rozwiązanie :) Jak subskrybuje 7 gazet i codziennie przychodzą... 3 dni ich nie będę usuwał i zrobi się śmietnik :) Wczesniej było lepiej :)

09 sty 2012 13:26:37
Użytkownik

eCzytnik: Kindle 3, 3G WiFi
needlehole no niestety dokladnie masz racje - tak informacje przychodza na bieżaco - przeczytam - kasuje - z tym ze potem jak wszedlem bo nie wiedzialem ze kopie zostaja na Amazonie to kurcze 3 - 4 strony do kasowania.
No ale z drugiej strony nie zeby bylo ze narzekam - przynajmniej jestem na biezaco.

09 sty 2012 14:51:08
1) Niby nie mam dobrego kompa, ale jakieś yt czy wszystkie strony normalnie mi chodzą. Jednak kiedy wchodzę na spis polskich książek przeglądarka dostaje nagłego laga i muszę czekać 2-4/5 minut żeby się ogarnęła :<. Nie wiem, może jestem odosobnionym przypadkiem, ale tak zgłaszam tylko fakt.
2) Pytanie o pismo "Konflikty Zbrojne". Po każdym newsie jest źródło i potem dwa jakby zaczęcia kolejnych tematów, po kilka zdań, ale żadnymi linkami nie są. To tak specjalnie czy np. recepta jest niedorobiona?
3) Jest blog - zafganistanu.pl - gdzie wiadomości są dodawane różnie, bez harmonogramu - czasami przez dwa tygodnie nic nie ma, a kiedy indziej są dwie wiadomości tygodniowo. Pytanie czy można go dodać na zasadzie że dostawałoby się newsa na kindla tylko wtedy kiedy takowy pojawi się na stronie czy trzeba by mieć zasubskrybowanego na każdy dzień i po prostu sprawdzać czy jest coś nowego? Zakładając, że w ogóle można go dodać :D

No, żem się rozpisał :)

09 sty 2012 23:02:58
Użytkownik

eCzytnik: Kindle 4
Klepow napisał(a):
3) Jest blog - zafganistanu.pl - gdzie wiadomości są dodawane różnie, bez harmonogramu - czasami przez dwa tygodnie nic nie ma, a kiedy indziej są dwie wiadomości tygodniowo. Pytanie czy można go dodać na zasadzie że dostawałoby się newsa na kindla tylko wtedy kiedy takowy pojawi się na stronie czy trzeba by mieć zasubskrybowanego na każdy dzień i po prostu sprawdzać czy jest coś nowego? Zakładając, że w ogóle można go dodać :D

Do tego lepsze będzie połączenie Czytnika Google i Klip.me.http://www.klip.me/googlereader/.
mam tak podpięte kilka stron, codziennie przesyła tylko to co nowe.
Wady :
limit 100 wiadomości jednorazowo
brak zdięć

10 sty 2012 0:10:11
Użytkownik

Witam. Czy byłaby możliwość dodania kilku niemieckojęzycznych serwisów? Chodziłoby mi konkretnie o Focus(DE), Zeit Online czy Hannoversche Allgemeine Zeitung.
Btw świetna robota. Codzienna dostawa newsów przed poranną kawą- bomba. Powodzenia w dalszych pracach nad projektem :)

10 sty 2012 2:26:31
Użytkownik

@Klepow,
1. Sprawdź, czy wchodząc o różnych porach powtarza się ten problem. Pewnie trafiłeś na moment, kiedy serwer pobierał nowe gazetki.
2. Prawdopodobnie to kwestia recepty.

@Jarema, będą dziś wieczorem dostępne.

10 sty 2012 7:42:03
Zobacz profil WWW
Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zamknięty. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 433 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 29  Następna strona