Teraz jest 15 lis 2024 6:16:14

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zamknięty. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 433 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 29  Następna strona
eGazeciarz.pl - subskrypcja recept dla Kindle' 
Autor Wiadomość
Użytkownik

eCzytnik: K3 3G, KT
Post Re: eGazeciarz.pl - subskrypcja recept dla Kindle'
muchas gracias soxymora
kolejne pytanie - jak to się dzieje, że niektóre pozycję mogę kasować z pozycji kindle a niektóre nie (chodzi mi o subskrypcje z egazeciarza) - miałem wspomnianego dilberta z dwóch dni - oba mogłem wykasować z poziomu kindle; reszty nie potrafię..
to wspomniany wcześniej przez ciebie problem z subskrypcjami na amazon ?

11 sty 2012 11:10:27
Użytkownik

eCzytnik: Kindle Oasis 3
Witam
Czy jest możliwość przygotowania i rozsyłania serwisu http://altdevblogaday.com/ ?

11 sty 2012 11:25:01
Użytkownik

eCzytnik: Kindle 3 WiFi
soxymora napisał(a):
@kris68, zmień adres czytnika na free.kindle.com wnionskując po mailu, który otrzymałeś od Amazon.

tak sobie pomyślałem ... że można by dodać guzik 'TEST' i wtedy po zarejestrowaniu na eG...pl od razu można by sprawdzić czy wysyła na kindle
bo teraz to jest chyba tak że kiedy wpiszesz mail'a to czekasz do następnego dnia by się dowiedzieć czy usługa działa

śmiech TO zdrowie
meczyki.TV

11 sty 2012 15:10:40
Zobacz profil ICQ WWW
T4ng10r napisał(a):
Witam
Czy jest możliwość przygotowania i rozsyłania serwisu http://altdevblogaday.com/ ?

Myślę żebyś wykorzystał sposób podany przez JasonOgg strone czy dwie wcześniej, chyba powinno starczyć :)

@soxymora
Informuję że dzisiaj dostałem "pustego" Computerworld.pl
Dlaczego "pustego"? Otóż w gazetce była jedna strona z linkami do artykułów, z tym że link dany po kliknięciu "follow link" nie reagował, znaczy się nie włączała się przeglądarka tylko dalej zostawał obraz gazety.

11 sty 2012 19:12:34
Użytkownik

eCzytnik: K3, K4, KT, KPW, M92B, Galaxy Note
Update : naprawiłem receptę dla Wprost i dożuciłem kilka programów TV.

12 sty 2012 18:25:52
Zobacz profil WWW
Użytkownik

soxymora napisał(a):
Update : naprawiłem receptę dla Wprost i dożuciłem kilka programów TV.

nie znalazłem odpowiedzi na takie pytanie: na ilu dni jest ustawione pobieranie newsów ? i czy wszystkie tak samo
tzn jeśli ustawię raz na tydzień to czy pobierze mi wszystkie z 7dni [max 100szt] czy tylko 1D do tyłu? - można dodać w opisie ... obok nazwy

śmiech TO zdrowie
meczyki.TV

12 sty 2012 18:44:58
Zobacz profil ICQ WWW
Użytkownik

soxymora napisał(a):
Każda recepta ma ustalony limit artykułów do pobrania tj. niektóre pobierają treści z ostatniego dnia, a inne z ostatniego tygodnia, dlatego ustawianie codziennej wysyłki ma największy sens dla często aktualizowanych serwisów.

12 sty 2012 18:57:58
Zobacz profil WWW
Użytkownik

soxymora napisał(a):
soxymora napisał(a):
Każda recepta ma ustalony limit artykułów do pobrania tj. niektóre pobierają treści z ostatniego dnia, a inne z ostatniego tygodnia, dlatego ustawianie codziennej wysyłki ma największy sens dla często aktualizowanych serwisów.

to widziałem ale może warto by dopisać przy nazwie na ile jest ustawione - np rp.pl [1D] i już wiem że mam ustawić codziennie a przy takich gdzie jest na 7 dni [1W] ... ja przynajmniej wolałbym wiedzieć jak ustawić wysyłki żeby nic nie tracić ale też nie zawalić sobie czytnika

śmiech TO zdrowie
meczyki.TV

12 sty 2012 21:00:34
Zobacz profil ICQ WWW
Użytkownik

eCzytnik: Kindle
Dla jasności spytam o program TV - na ile dni on jest - co ile dni mam ustawić ściąganie ?

12 sty 2012 21:54:04
Użytkownik

@Skarbek, dodam te opisy.
@Judykator, każdy program TV jest aktualny cały tydzień licząc od dnia kiedy przyleciał na Twój czytnik. Wystarczy zaznaczyć raz na tydzień.

12 sty 2012 23:35:33
Zobacz profil WWW
Użytkownik

eCzytnik: Kindle 4 Touch
Bardzo fajny program.
Czy jest szansa by spis tresci pojawil sie na poczatku a nie na koncu artow?

13 sty 2012 13:19:33
Użytkownik

eCzytnik: Kindle 3, 3G WiFi
miguel zasadniczo mi sie nie zdaza zeby nie dalo sie usunac - zaznaczam pozycje i na touchpadzie ( tak sie to nazywa ) w kindle 3 naciskam lewa strzalke - pyta czy usunac i ze zostanie usuniete trwale - potwierdzam i kazdy plik da sie skasowac. Tak wiec powinienes miec podobnie ale tez podejrzewam ze tak robisz jak ja. Nie wiem czy bylem pomocny - ale dotad nie zdazylo mi sie - przez 2 tygodnie odkad mam Kindle 3 - zeby czegos w tewn sposob nie dalo sie usunac. Pozdrawiam ;)

Sorry teraz popatrzylem w twoj podpis ze masz Kindle Touch - ale jakas opcja do usuniecia musi byc bo tak to by ci sie kindelek zapelnial, zapelnial..... moze odpowie ktos jeszcze kto ma twoj model ale zasadniczo w kazdym typie kindla powinno byc podobnie.

13 sty 2012 16:11:55
Użytkownik

@miguel, wyłączyłeś archiwizowanie w "Manage your Kindle" ?
@wyzwolenia, w Kindle jest funkcja "Go to" - "Table of contents".

13 sty 2012 17:12:06
Zobacz profil WWW
Użytkownik

eCzytnik: Kindle 4 Touch
@kris68 potwierdzam ze inne publikacje moge "usuwać" tzn mam "move to archived items" jak przytrzymam na pozycji. Niestety nie kasuje to z K4T ale tylko to tam przenosi. Aby skasowac musze podalaczyc K4 przez USB :( Natomias te z eGazeciarza wcale nie reaguja na dluzsze trzymanie palucha na pozycji.
A co ciekawe czesc pozycji (inne niz egazieciarz) jak przytrzymam to mam Delete this book.
Zupelnie nie rozumie na czym to polega - wyglada na niedorobke :( Amazona

@soxymora
1. "@miguel, wyłączyłeś archiwizowanie w "Manage your Kindle" ?" A gdzie to sie wylacza/włącza?
2. wiem i korzystam z niej przy eGazeciarzu ale jest to niewygodne - szczegolnie przy K4 touch - stad pytanie o poprawe ergonomi... wystarczy napisac nie da sie :) nie obraze sie ,...byl to raczej feedback do autora by bylo jeszcze lepiej

13 sty 2012 17:29:54
Użytkownik

eCzytnik: Kindle 3, 3G WiFi
wyzwolenia no faktycznie wyglada to na jakis bug w sofcie Amazona na twojego Kindla - moze w nastepnej wersji softu to poprawia. Mnie by tez faktycznie wkurzalo jak bym nie mogl z palca skasowac przeczytanej pozycji/gazety tylko musial sie uciekac do takich krokow jak podlaczanie do kompa i usuwanie w ten sposob. To powinno byc obligatoryjnie - taka funkcja - zainstalowana w kindelku. Jedyna pociecha to to ze mimo wszystko na Kindle dosc czesto wychodza aktualizacje softu ktore niektore bledy naprawiaja. Bo znam firmy i sprzety - nie dotyczy to czytnikow - ale np. mojego odtwarzacza HD Ariva 110 do wyswietlanie glownie filmow. W Polsce jest serwis obiecanki byly ze co miesiac bedzie nowy soft a przez 1,5 roku wydali 2 wersje softu beta i dobrze ze sa zapalency ktorzy dopasowuja soft z innych urzadzen a ja nawet nie moge zamowic wentylatora do urzadzenia bo nie maja i nie wiedza kiedy beda mieli na stanie a wtyczke ma akurat taka ze zadne polskie wentyle nie podchodza. I znow wtracam offtopowe wiadomosci ( sorry modzie ) ale
wyzwolenia jezeli nie masz tej opcji to wierze ze nadrobia to w nowym sofcie.

13 sty 2012 17:45:24
Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zamknięty. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 433 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 29  Następna strona