Temat e-czytników śledzę od momentu pojawienia się iRex Digital Reader DR1000 jako pierwszego osiągającego magiczny rozmiar 10 cali. Jednak jego cena ok 3,5 klocka skutecznie mi studziła zapał w tej dziedzinie.
To forum uważam za eksperckie i dlatego się tu zapisałem żeby chłonąć wiedzę której nie ma w instrukcjach obsługi ani w zachwalankach producentów.
Jestem automatykiem i bardzo często zajmuję się rysowaniem schematów elektrycznych. Zanim jednak powstaną one w formacie dwg najpierw ich postać przybiera często formę pogmatwanych bazgrołów na kartce w kratkę przeważnie w formacie A4 i to wykonanych na kolanie w warunkach polowych (niektóre szafy sterownicze są np. w ... lesie).
Bardzo zaciekawiła mnie możliwość rysowania na takiej maszynce. Coś kiedyś wyczytałem że jest opcja rysowania na podkładzie, mnie to by w sam raz odpowiadało żeby tym podkładem/tłem była właśnie ta kartka w kratkę A4. I to byłby dla mnie luksus jak bym właśnie takie cudo mógł używać na kolanie jak marines i sobie spokojnie tam wstawiał kolejne styki, cewki itp.
Wreszcie doczekałem się urządzenia z dobrym ekranem co jest ważne w czytaniu naciapanych nieraz schematów i to w ciekawej już cenie tzn 1k5.
Proszę o wytłumaczenie mi opcji wyszczególnionej na
http://www.onyx-ereader.pl/boox-m90 tzn:
"możliwość wyboru szablonu graficznego przy pisaniu notatek (papeterie)".
Czy soft - szkicownik jest częścią softu notatnik czy odwrotnie ?
poprzednia opcja tzn:
"odręczne notatki, w tym osobna aplikacja "Szkicownik" umożliwiając eksport notatek do grafiki i przesłanie na inne urządzenie/komputer" też wg. mnie jest mało precyzyjnie przedstawiona.
Czy ta notatka jest plikiem txt i soft szkicownik eksportuje go do jpg ? czy może wszystkie dokumenty są jpegami i z notatnika i szkicownika ?
Nie chciałbym tej sprawy rozwiązywać w Vobisie bo z wpisu kolegi discharge zorientowałem się że atmosfera jest tam gorąca.
Wiadomo maszynka dopiero raczkuje a userzy jak zwykle są wybredni.. i dobrze, bo dla nas i te 1k5 to powazna kasa jest i nie będziemy kupować czytników co 3 lata jak kompy.