Re: Zakup kindle - książki informatyczne, matematyczne
Ja zakupiłem Kindle'a touch właśnie do takiego zastosowania(studia techniczne i masa fizyczno matematycznej literatury), powiem tak po miesiącu używania nigdy nie kupił bym wersji Classic no może jako czytnik dla mamy która używała by tylko opcji "następna strona" w książce z samym tekstem mobi
. Coraz więcej osób przesiada się z klasycznych modeli na touch, nawet głupie przejście do strony (może nie do końca głupie
) przy użyciu ekranu dotykowego trzy puknięcia
a tymi przyciskami człowiek się naklika i szlak go trafi, wiem bo testowałem model 3 , i 4C. Mimo że to nie urządzenie do takiego zastosowania to lubię czasem sprawdzić na nim pocztę czy przejrzeć jakąś stronkę i jest to w wersji touch jak najbardziej wygodne ale na 3 mimo klawiatury więcej nerwów się straci niż to warte na 4c podobnie tylko tekst wklepuje się 8x gorzej.
Jak wiemy opcja obracania ekranu nie stanowi teraz problemu a całkiem prawdopodobne że ulepszą obsługę akcelerometru i będzie lepiej niż w nowych wersjach
Tak więc czytanie książki do fizyki z masą wzorów i tabel może nie jest super wygodne ale za poręczność się płaci biorę kindla do plecaka a nie 10 tomów. A jak trzeba się uczyć jakiejść teorii to jest 6x lepiej niż normalnie
Polecam KT