Czytnik a studia, pomoc w wyborze
Witam,
Od pewnego czasu rozważam kupno czytnika i jako, że jestem zielony w tym temacie, byłbym wdzięczny, gdyby ktoś rozwiał moje wątpliwości i udzielił kilku porad
Zacznę od tego, że jestem biednym studentem, który uciułał kilka zaskórniaków i chciałby je przeznaczyć na jakieś bajeranckie urządzenie, które pomogłoby mu przy nauce
stąd moje pytanie:
1. Czy takie czytniki nadają się do męczenia książek akademickich? Czy wygodniej siąść nad zwykłą papierową wersją?
Jako, że fundusze są ograniczone, po przejrzeniu kilku ofert wpadła mi w oko empikowa zapowiedź OYO II.
Główny atut to oczywiście cena. Podoba mi się też możliwość pisania notatek. Zniechęcają mnie natomiast komentarze poprzedniej wersji
Wiem, że przed premierą niewiele można powiedzieć, ale może mi doradzicie:
2. Czy warto, czy raczej nie spełni on swojej roli i lepiej kupić coś innego, a jak tak to co?
3. Czy ten OYO obsługuje tylko eksiążki kupione
w Empiku? W sensie czy sprawdza on jakieś certyfikaty czy coś w tym stylu? (tak tylko pytam
)
4. Jak jest z odtwarzaniem formatu PDF w czytnikach ogółem, bo widziałem różne komentarze (a tego formatu najczęściej używam)?
Na razie to chyba tyle,
Pozdrawiam i niecierpliwie czekam na odpowiedzi
PS: Czy czytnik podoła znakom wykraczającym ponad podstawowy zestaw oraz jakimś różnym indeksom dolnym, górnym itp? (studia technicze)