Re: Onyx boox M90 pytania i problemy.
Zainstalowałem ww. poprawione oprogramowanie 1.5.1 i chyba wreszcie można używać wygaszacza ekranu. Mówię chyba na wszelki wypadek bo co prawda nie zamyka już pliku ale miga po wznowieniu i jeśli jesteś ustawiony w jakimś katalogu na karcie SD, przeladowuje na katalog główny. Mam nadzieje że przynajmniej nie zacznie znowu zamykać czytanego pliku.
Co do innych spraw, USB z komputerem (kopiowanie) chodzi z prędkością 512 KB/s (chyba USB 1) i Windows informuje, że "może działać szybciej". Zdaje się, że wcześniej chodził 7 MB/s. Nie wiem w czym rzecz.
Sensor nadal wariuje. Dziś jeździłem autobusami próbując nie tracić czasu i czytać (główny powód zakupu czytnika). Niestety słońce przewracało mi strony i jak zwykle straciłem orientację. Tym bardziej, że gdy zaczynałem szukać strony na której czytałem, ten juz mi przewraca od nowa. Nie wspomnę, że gdy świeci slońce, nie działa sensor (IR). Zastanawiam się czy go zakleić jakąś nalepką ale niektóre funkcje będa niedostępne. Kółko się zamyka.
Gdyby nie ten sensor, M90 byłby bardzo dobrym czytnikiem.
Jednak świadomość, że w każdej chwili może zacząć przewracać strony zabiera znaczną część przyjemności czytania. Jeśli czytam coś co przeczytać muszę (coś do pracy), krew zalewa i bywa, że biorę książkę papierową albo drukuję. Jak na ironię bo czytnik kupilem po to żeby nie drukować w pracy (nie kraść) ani w domu (nie marnować papieru, bębna i tonera). A tu masz babo placek.
Czy ktoś ma podobne problemy? Niegdyś uż. marwoj pisał, że jego ma coś takiego gdy bateria ma 2 kreski. Ale ona u mnie przez większość czasu ma 2 kreski
Kilka dni temu napisałem do Arta Tech (jak sugerował uż. Robert ArtaTech) wypełniając formularz z zapytaniem na stronie ale nie doczekałem się odpowiedzi.
PS Może jest jakiś sposób żeby dobrać się do tego sterownika i regulować jego czułość?
Czy te źródła, które są na
http://opensource.onyx-international.com/ są kompilowalne na PC? Mam jakieś doświadczenie z Linuksami ale nie mam pojęcia jak to robić z Linuksami na urządzenia (nie PC).