|
Vortal •
Zarejestruj •
FAQ
• Zaloguj
|
|
|
Teraz jest 23 lis 2024 23:30:40
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 4 ] |
|
Znak wodny w praktyce - komentarze
Autor |
Wiadomość |
Admin
Dołączył(a): 11 lip 2007 19:38:54 Posty: 3266 Lokalizacja: Kraków
eCzytnik: eClicto, iPad, K3 WiFi, K4
|
Znak wodny w praktyce - komentarze
Zapraszamy do komentowania naszego nowego artykułu - Znak wodny w praktyce.
08 wrz 2011 22:11:28 |
|
|
Użytkownik
|
Re: Znak wodny w praktyce - komentarze
Nie wiem o co tu kruszyć kopie, skoro ściągnięcie DRMu to dwa kliknięcia myszką. To pierwsza czynność, którą wykonuję po zakupie książki. Tak więc DRM niczego nie daje (z punktu widzenia wydawnictwa), a może być jedynie problemem dla czytelnika. Dodawanie znaku wodnego uważam za bardzo dobry pomysł, także z punktu widzenia wydawnictwa, bo po pierwsze nie powoduje utrudnień w odczytaniu książki na dowolnym urządzeniu, którego używa czytelnik, a po drugie, jeśli taka książka gdzieś "wypłynie", to istnieje możliwość dotarcia do osoby, która jest za to odpowiedzialna.
|
09 wrz 2011 8:15:25 |
|
|
Gandalf.com.pl
eCzytnik: Onyx
|
Witam! Strasznie się cieszymy, że nasze działania mające na celu popularyzację znaku wodnego spotykają się z tak pozytywnymi reakcjami. Na początku wydawało się, że to "walka z wiatrakami", ale teraz widzę, że wszystko ma szansę zmierzać w dobrym kierunku. pozdrawiam Justyna
|
09 wrz 2011 11:35:57 |
|
|
Użytkownik
Dołączył(a): 29 mar 2011 11:56:29 Posty: 41 Lokalizacja: Wrocław
eCzytnik: Kindle 3 Wifi
|
Na razie głosuję portfelem, poza pozycjami z amazona kupiłam tylko takie ze znakiem wodnym. Niestety ich ilość nie powala, przez pół roku kupiłam raptem 4 książki. Jeśli będę bardzo chciała kupić coś niedostępnego bez zabezpieczeń, to jednak zapoznam się ze zdejmowaniem DRM. Druga rzecz, że niestety książki bez DRM są droższe chociaż odpada opłata dla Adobe :-/.
|
09 wrz 2011 12:59:49 |
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 4 ] |
|