Re: Lark FreeBook 7.0 ...
męczę się z ebokiem jednego kolegi z forum.
problemy:
- kable głośnika miały może z 0.5cm - urwały się od razu - trzeba przedłużyć, oni chyba lutują a na końcu wklejają głośnik (w larku kabel dłuższy mozna obudowę odciągnąc na bok).
- dziwna obudowa - w larku zaczepy odpinam kartą kredytową bez problemu - tutaj się męczyłem i kilka puściło a kilka nie i nadpękły, ale się sklei bez problemu
- przy odtwarzaniu filmów, ekran usłany kwadratami
- soft zgrany na wypadek awarii
- po wgraniu wexlera (zakończonej poprawnie) ebok zatrzymuje się na ruskim napisie i stoi, napis lekko mryga i co jakiś czas się rozsuwa (jakby rozdzielczość) i wraca ponownie. dalej nie idzie.
- zrobiłem reset pamięci (dwa banki pamięci - ebook ma 8gb) - na 5 i 6 nodze od lewej (niestety szpilką się męczyłem bo z racji drugiego zajętego banku nie ma gdzie zworki dać)
- reset się zrobił, wgrałem oryginalny soft (zgrany wczesniej) i ruszył.
- ebook działa lecz dalej kwadraty.
- obejrzałem płytkę i widzę dziwną rzecz - pierwsze zdjęcie z netu, drugie ebooka.
- zastanawiam się czy ten ruski napis nie jest w innej rozdzielczości i wtedy ebok głupieje, nie przechodząc dalej ? a to na płytce robi zwarcie w jakiś obwodach grafiki ??
- sprawdziłem obraz z larkiem, kodeki działaja jak i reszta. wynika że to uszkodzenie lub wada jakaś sprzętu