|
Vortal •
Zarejestruj •
FAQ
• Zaloguj
|
|
|
Teraz jest 22 gru 2024 21:54:18
|
Internet w Kindle - do czego się przydaje?
Autor |
Wiadomość |
Użytkownik
eCzytnik: Amazon Kindle ????
|
Re: Internet w Kindle - do czego się przydaje?
Witam Nosze się z zakupem e-czytnika i wszystko prowadzi minie powoli w kierunku KINDLE 3. Mam jednak pytanie. Czytając forum zrozumiałem, że z punktu widzenia szybko.ści nie jest własciwe trzymanie dużej ilości e-książek w jego pamięci. Czy w takim razie można przy zagranicznym wyjeździe sciągnąć sobie książkę którą pozostawiłe sobie jako załącznik do maila na mojej poczcie. Rozmiem, że pocztę przeczytać mogę - czy moge też zapisać załącznik króry jest do maila załączony.
Pewno tych pytań będzie więcej - ale na większość z nich znajduję odpowiedź na forum.
Pozdrowienia dla wszystkich
sosegado
|
11 mar 2011 11:40:31 |
|
|
Admin
Dołączył(a): 13 cze 2008 14:47:02 Posty: 2836 Lokalizacja: Gdańsk
eCzytnik: kindle
|
Przez przeglądarkę możesz pobrać mobi.
Poza tym można wysłać sobie plik na konto mailowe powiązane z czytnikiem w amazonie. I tu jest kilka możliwości, w zależności od tego czy konwertujesz plik czy nie, i czy odbierasz go przez 3g, czy przez wifi. Było to już omawiane na forum.
_________________ Porównywarka cen ebooków
|
11 mar 2011 11:57:46 |
|
|
Admin
Dołączył(a): 11 lip 2007 19:38:54 Posty: 3266 Lokalizacja: Kraków
eCzytnik: eClicto, iPad, K3 WiFi, K4
|
Tylko zdefiniujmy, co rozumiemy przez "dużą ilość". Tak z 30-50 pozycji nie jest przesadnie dużą ilością - więc jeśli takie coś Ci odpowiada to prawdopodobnie nie będziesz się musiał martwić ściąganiem załączników z Sieci. Plus w hackach wyszedł niedawno dodatek pozwalający pobierać inne niż MOBI pliki przez przeglądarkę.
11 mar 2011 13:22:14 |
|
|
Użytkownik
eCzytnik: Kindle
|
_________________ Polecam DropBox ... rejestracja z bonusem ... a do czego to ? Synchronizacja między kilkoma komputerami i łatwe udostępnienie plików.
|
12 mar 2011 20:29:30 |
|
|
Użytkownik
eCzytnik: Kindle 3 WiFi
|
Gienkollo nie ma racji, shellinabox działa wyśmienicie na Kindlu. Możnaby nawet pokusić się o jailbreak i postawienie lokalnego serwera na kindlu by mieć shellinabox dostępny bez konieczności dostępu do internetu. W ten sposób właśnie można połączyć się do shella kindlowego (busyboxa z USBNetwork) bez połączenia szeregowego. Pozdrawiam
|
14 mar 2011 0:03:10 |
|
|