Teraz jest 24 lis 2024 10:05:52

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 371 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 25  Następna strona
Różne tanie okładki dla Kindle 3 
Autor Wiadomość
Użytkownik

eCzytnik: Kindle 3 WiFi
Post Re: Różne tanie okładki dla Kindle 3
Tak, o tę :) W takim razie domyślam się że nie :)

24 lut 2011 22:50:49
Użytkownik

eCzytnik: K3W
vyrm, Było już takie pytanie zdaje mi się, i ktoś powiedział że nie powinno.

24 lut 2011 22:52:37
Użytkownik

eCzytnik: Kindle3, eClicto, Tungsten T|3
No ok, wiemy już o którą "przegródkę" chodzi, ale ja nadal nie rozumiem pytania :D Pytasz czy ma ona wpływ na ochronę dolnej części ekranu po zamknięciu. Znaczy co? Czy dzięki tej kieszonce Kindle jest bezpieczniejszy? Uznaję, że nie o to Ci chodzi bo nie ma to zbyt wielkiego sensu, dlatego pytam ;)

24 lut 2011 22:59:38
Użytkownik

eCzytnik: kindle 3
W tym czasie powstała nowa okładka: http://www.proporta.com/F02/PPF02P05.ph ... t_mode=des
Niestety mega droga i dostępna od 9 marca dopiero i ze sztucznej skóry, ale ma wstawione aluminiowe wzmocnienie w okładki, więc pewnie jest tak wytrzymała jak ta: http://allegro.pl/luksusowe-aluminiowe- ... 18228.html która już ze 179zł spadła do 110 :P

W nowym etui jest też nowy sposób trzymania czytnika, ale nie wiem czy wygodny. Nie wiem, czy widzieliście też to: http://www.medgestore.com/products/kind ... molded.psp ten sposób mocowania wydaje się bardzo ciekawy, ale zwiększa grubość okładki. Nieźle się rozwija rynek akcesoriów do kindla :D

P.S. M-Edge wprowadzi wkrótce też to: http://www.medgestore.com/customize/ i wtedy każdy będzie mógł stworzyć spersonalizowaną okładkę na czytnik. Ciekawe ile to będzie kosztować ;P

Ostatnio edytowano 24 lut 2011 23:07:12 przez Priam, łącznie edytowano 1 raz

24 lut 2011 23:02:42
Użytkownik

@Vyrm - mam tę okładkę, nawet od tego same go sprzedającego i jestem z niej bardzo zadowolony.
Nie zauważyłem aby kundelek był w niej narażony na uszkodzenie wyświetlacza.

@Cujo - na zdjęciu nie ma logo ale na futerale, który dostałem już jest wytłoczone logo Bluecosto.

Sprzedającego polecam. Akurat był przejazdem w Krakowie i przytargał mi ją osobiście. Rewelacja!

24 lut 2011 23:06:14
Admin

eCzytnik: eClicto, iPad, K3 WiFi, K4
Cujo napisał(a):
No i cena całkiem całkiem...

Tia, 20$+ za okładkę za niecałe 10$ :P Całkiem całkiem ;) Anyway - ta przegródka nie powinna wpływać nijak na ekran - znaczy ani grozić mu, ani specjalnie pomagać (chyba, że ktoś tam upchnie zestaw kluczy albo co...).

Priam napisał(a):
ten sposób mocowania wydaje się bardzo ciekawy, ale zwiększa grubość okładki

Pomysłowe!

Priam napisał(a):
Nieźle się rozwija rynek akcesoriów do kindla :D

Bo jest wart sporo kasy, a do tego ciągle się rozrasta.

Muad'Dib uczył się prędko, ponieważ najpierw przeszedł szkolenie jak się uczyć. A najpierwszą ze wszystkich otrzymał lekcję podstawowej wiary, że może się nauczyć. Szokuje odkrycie, jak wielu ludzi nie wierzy, że mogą się nauczyć, a o ile więcej uważa, że nauka jest trudna.

24 lut 2011 23:08:14
Zobacz profil WWW
Użytkownik

Mori napisał(a):
Cujo napisał(a):
No i cena całkiem całkiem...

Tia, 20$+ za okładkę za niecałe 10$ :P Całkiem całkiem ;)

Zwróciłem uwagę, bo bym sobie osobiście odebrał, no i chodziło mi właśnie o ew. szkodliwość dla ekranu:)
Orientuje się ktoś ile czasu może iść paczka Royal Mail z UK? Korci mnie żeby poszukać sobie na ebayu czegoś otwieranego do góry, ale żeby dotarło w rozsądnym czasie.

24 lut 2011 23:14:11
Użytkownik

Sposób mocowania na przezroczyste ucha jest wprost genialny. Idealna okładka do transportu :idea
Ja na początku narzekałem trochę w mojej na zabranie mi przestrzeni z okolicy strzałki w prawo.
Ale po tym jak się przyzwyczaiłem jest nawet wygodniej, i w eco-nique zdecydowanie zasługuje na plus stabilność czytnika wewnątrz okładki. Ładny szef, gładka skóra i dodam że nawet roztacza bardzo przyjemną skórzastą woń, za co również plus. Choć na początku nie pasowało mi do reszty imidżu okładki ;)
Podobają mi się też Case'y aluminiowe, uważam że to również fajny pomysł na transport w plecaku.
vyrm napisał(a):
Orientuje się ktoś ile czasu może iść paczka Royal Mail z UK?

Wiem tylko że na tereni UK jest szybsze od Porshe Panamera :D

24 lut 2011 23:26:42
Użytkownik

Aluminiowe fajne do transportu ale nie wiem czy bym chciał coś takiego trzymać w rękach i czytać...

24 lut 2011 23:37:28
Użytkownik

Cujo, Dla mnie tylko i wyłącznie jako hard case do transportu. Nic ponadto.
W mojej się da odnaleźć wygodę użytkowania na co dzień, no i jest miła w dotyku :)

24 lut 2011 23:47:56
Użytkownik

Może niezbyt będzie to pasowało do tematu, który jest o okładkach nie dość że różnych to jeszcze tanich, ale niech tam, zapodam chociażby jako ciekawostkę.
Rzućcie okiem na te dzieła sztuki:

http://www.oberondesign.com/shop/cart.php?m=product_list&c=81

Tanie nie są, ale kunszt wykonania, materiały... Ehhh... Może kiedyś sobie sprawię.
Ponoć - odwrotnie niż "normalne" okładki - te od Oberona z czasem nabierają walorów. W końcu to skóra!

24 lut 2011 23:57:27
Użytkownik

W trakcie czekania na:
http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?Vi ... MEWNX%3AIT
myślałem, co można by zrobić z tym pudełkiem firmowym...i wymyśliłem sobie takie coś do bezpiecznego transportu i przechowywania:(foty telefonem robione):
Obrazek
Obrazek
A koszt w zasadzie nikły.
Instrukcja;
-materialy:
-opakowanie w którym kundelek zza wielkiej wody dotarł(ten wytłok jest dość wysokiej jakości, od spodu jest wzmocniony materiałem)
-kawałek starego podkoszulka , grubszej bawełny, może aksamit?
-kilkanaście cm żółtego sznurka
-klej
-opakowanie do kasety video VHS, takie większe, chyba typu ,, wypożyczalnia filmów,,
Narzędzia:
-nozyk tapicerski
-linijka
-ołówek
-parę kartek papieru do odbicia ,,negatywu ,,opakowania z VHS(szablonu do przyłożenia od spodu oryginalnego opakowania z kundelka)
Kartonik z kundelka delikatnie trzeba rozkleić, tę część dolną pozbawić wklęsłośći na kabelek, wyciąć również wzdłuż krawędzi z nacięciami po lewej i prawej stronie.
Góra wytłoczki-dociąc dokładnie na wymiar, tak, aby tworzyła z dołem kpl.Ważne-przymiarka na sucho, w zasadzie na wcisk-samo się ułoży.
Te miejsca wycięte zapełniamy dociętymi kawałkami z wytłoczki.Aby było to wszystko dobrze dopasowane(nie latało)dociołem kawałek tektury z wieczka, wklejając go w miejsce, gdzie poprzednio była instrukcja.
Następnie zasmarowałem to wszystko klejem poliuretanowym, chwilkę dałem na wyschnięcie, i położyłem na to warstwę materialu.
Krawędzie materialu -pod spód.
Przed wklejeniem dołu i góry wytłoczki do pudełka po VHS-
kawałek sznurka-zawiązany supeł na końcu- pod dół wytłoczki.,dokleic, albo większy supeł czy cokolwiek dać, co by nie wylażło)-(nie ma wycięć na paluchy, jak jest dobrze wpasowane, to nie lata, ale i trudno będzie kundelka wyjąć).
Z zewnątrz jeszcze można to pokryć jakąś tkaniną,może okleiną samoprzylepną- zabrakło mi materiałów w domu-pewnie coś dokupię.
A w międzyczasie dotarła do mnie samo utrzymująca się okładka z linku powyżej-

Obrazek

i jestem naprawdę pod dużym wrażeniem wykonania, skóra z chińskiej smoczycy wyrażnie wskazuje, że wytrzyma pare lat.Wyprodukowana z dbałością o dopasowanie do kundelka, zaczepy na utrzymanie we właściwej pozycji solidne, a dół podstawy wytłoczony w nazwę, przez co nie ślizga się na stole.

25 lut 2011 0:19:46
Użytkownik

Dłuuugi link

Facet wystawia (z tego co się zorientowałem) jakieś 2 sztuki dziennie. Ja musiałem niestety dobić do 7 funciaków :[ Pozostaje mieć nadzieję, że paczka dotrze w rozsądnym czasie, google twierdzi że Class1 idzie 5-6 dni :)

25 lut 2011 0:46:17
Użytkownik

eCzytnik: Kindle
raist napisał(a):
A ja 31 stycznia zamówiłem taką okładkę http://www.amazon.co.uk/gp/product/B003 ... ss_product i o dziwo załapałem się na free delivery ;) w sumie zapłaciłem za nią 18,44 funciaka a wysyłka szła Deutsche Post DHL i 7 lutego była już u mnie. Wrażenia jak najbardziej pozytywne!

Przymierzam się do zakupu tej okładki. Czy możesz napisać jak się sprawuje po jakimś czasie? Gdybyś miał kupić jeszcze raz to byłaby ta sama?

26 lut 2011 22:38:40
Użytkownik

eCzytnik: kindle 3
witam wszystkich miłośników ebooków, już od dawna jestem czytelnikiem tego forum a od 2 tygodni posiadaczem kindle 3 z wifi i dzisiaj w końcu postanowiłem sobie tutaj zaistnieć ;) . Nie chce mi się przebijać przez wszystkie posty tego wątku, ale ja swoją okładkę zamówiłem tu http://www.dealextreme.com/p/protective-pu-leather-case-for-kindle-3-black-49301 . Jakość jak za tą cenę super, koszty wysyłki = 0 . Jedyną wadą był czas oczekiwania w moim przypadku 11 dni, z czystym sumieniem mogę polecić ten zakup

pozdrawiam

26 lut 2011 22:59:05
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 371 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 25  Następna strona