ja chyba skusze się na Pocketbook Pro 902 wydaje się być najlepszym czytnikiem do pdf, przynajmniej na to wskazują wszystkie opinie użytkowników tego urządzenia.
Tak, jeśli chcesz coś do pdf-ów, to kupować 902. Jeśli zaczekasz jeszcze ze 2-3 dni to zapodam swoją recenzję modelu 903. Model 902 to taki "tańszy" 903 bez dotyku i 3g. Na początku czytając recenzję 903 innej osoby z tego forum się od tego czytnika zraziłem. Teraz samemu go testując stwierdzam, że była ona w błędzie Jeśli chcesz wiedzieć coś na jego temat to pisz a postaram się odpowiedzieć na wszelkie pytania - póki go jeszcze mam na testy
zastanawiałem się nad 903 tylko ta cena trochę wysoka, a internet chyba nie jest mi aż tak potrzebny w czytniku. Chyba że tak rewelacyjna i pomocna jest ta obsługa tego ekranu dotykowego i tak bardzo pomocna w pracy na tym urządzeniu, to mogłoby decydować o zmianie decyzji.
Rysik ułatwia, gdy masz np na liście 15 pozycji, a chcesz przejść do przedostatniej będąc na jej początku. Nie trzeba wtedy jednak klikać kilkanaście razy tylko ją po prostu wybierasz. Ja z internetu na 903 zbytnio nie korzystałem. Niestety te forum kiepsko wygląda na czytniku z powodu czarnej kolorystyki praktycznie nie da się bo używać - może w końcu to zmienią i dostosują je do czytników?
EDIT by Chesuli: Hmmm, a może by tak samemu ruszyć ...., zamiast marudzić na innych? Przecież w w swoim profilu możesz SAM wybrać inną skórkę - a są różne, w tym również jasne!!!
Dotykowy ekran, obsługiwany rysikiem, zapewnia również możliwość bazgrania jakichś notatek - to chyba główne zadanie rysika, nie ułatwianie nawigacji w menu
Muad'Dib uczył się prędko, ponieważ najpierw przeszedł szkolenie jak się uczyć. A najpierwszą ze wszystkich otrzymał lekcję podstawowej wiary, że może się nauczyć. Szokuje odkrycie, jak wielu ludzi nie wierzy, że mogą się nauczyć, a o ile więcej uważa, że nauka jest trudna.
Z opieraniem się ręką na ekranie uważałbym niezależnie od tego, czy jest dotykowy czy nie - tam jest dość kruche szkło, które możesz w ten sposób uszkodzić. Nie wiem, jak konkretnie jest w PB 903, ale zazwyczaj musisz zmienić nieco ustawienie nadgarstka, a rękę oprzeć o obudowę/podłoże, na którym leży czytnik (co jednak nie jest tożsame z trzymaniem całej ręki w powietrzu). Prosty test - weź kartkę A4, połóż na biurku, przytrzymaj ręką niepiszącą, a następnie tą piszącą zrób notatkę tak, by łokieć swobodnie trzymać poza kartką, ale żadną częścią tej ręki samej kartki nie dotykać.
Muad'Dib uczył się prędko, ponieważ najpierw przeszedł szkolenie jak się uczyć. A najpierwszą ze wszystkich otrzymał lekcję podstawowej wiary, że może się nauczyć. Szokuje odkrycie, jak wielu ludzi nie wierzy, że mogą się nauczyć, a o ile więcej uważa, że nauka jest trudna.
Asus Eee Note EA800 to może być ciekawe. Niestety muszę skorzystać z Allegro przy zamawianiu Kindla . Teraz to już nie wiem co wybrać, bo zainteresował mnie Pocketbook Pro 902. "Kundel" lub Pocketbook Pro 902. Pocket ma plus że może czytać pdf i 10 cali. Hmm... Muszę się nad tym zastanowić :]
W Indiach powstaje jeszcze jeszcze Adam http://www.notionink.com/techspecs.php Będzie to wprawdzie tablet, ale będzie miał ekran LCD w technologii pozwalającej wyłączyć podświetlanie = oszczędność baterii. Ponoć do 160h na jednym ładowaniu. 10,1 cala kolorowego ekranu, pozwalającego czytać w słońcu. Ale mimo tego że na androidzie nie będzie miał dostępu do aplikacji z android market. Premiera w listopadzie. Cena 399$ Ale czy warto czekać?
Generalnie w chwili obecnej Adam jest rozczarowaniem na miarę SiPixa od AUO.
Kindle 3 WiFi z wyłączonym WiFi (oprócz jednego razu, gdy konieczne jest przypisanie czytnika do konta). Najtańsze i najlepsze rozwiązanie w chwili obecnej.