|
|
Teraz jest 22 lis 2024 13:20:12
|
Czy Empik powieli błędy Kolpoltera?
Autor |
Wiadomość |
Admin
Dołączył(a): 11 lip 2007 19:38:54 Posty: 3266 Lokalizacja: Kraków
eCzytnik: eClicto, iPad, K3 WiFi, K4
|
Re: Cz Empik powieli błędy Kolpoltera?
Nie ma znaczenia. Ważne jest to, że płacisz tę cenę, którą widzisz w podsumowaniu, a nie żadną inną, zależną od dobrego humoru Amazona czy czegokolwiek innego. Mnie na prezentacji mówiono, że bez abonamentu ma być za 600 zł. Ja się do nich przejdę jutro i to wyjaśnię ostatecznie. Dlaczego - bo cenę ustalają wydawcy. To coś jak model agencyjny znany z Zachodu (w zasadzie to jest to). W przypadku książki drukowanej mamy natomiast model hurtowy, stąd niektórzy mogą zejść z marży i oferować taniej niż reszta stawki. Oyo natomiast, według informacji z innych stron, jest po 139€ w Thalii, 149€ u partnerów Thalii i po 166€ (649 zł) w Empiku. Dlatego narzekamy.
06 lis 2010 1:50:50 |
|
|
Użytkownik
eCzytnik: Kindle
|
Ale to tak, jakby za ebooki Empik nie miał marży. I jakby nie miał siły przebicia u wydawców... Zwykle słyszę o biednych wydawcach, którzy muszą się dostosować do potężnego Empiku. Nie jestem przekonany, że Empik nie ma na to wpływu (nawet jeśli nie teraz, to na dłuższą metę).
|
06 lis 2010 1:53:54 |
|
|
Użytkownik
Dołączył(a): 16 lut 2010 21:23:09 Posty: 250 Lokalizacja: Olsztyn
eCzytnik: eClicto + Kindle
|
Re: Wywiad z eClicto - komentarze
Też mi się podoba ta minimalistyczna ramka wokół ekranu OYO. Oraz biały kolor jest fajny, ciekawe jak z brudzeniem się.
|
06 lis 2010 12:03:44 |
|
|
Użytkownik
Dołączył(a): 09 lis 2009 20:20:04 Posty: 1433 Lokalizacja: Kraków
eCzytnik: inkBOOK Onyx
|
Co do wielkości i minimalistycznej ramki, to to samo miałem z bardzo sympatycznym czytnikiem "Prestigo Libretto" - dwa razy się upewniałem czy rzeczywiście ma 6 cali - pytałem wystawców i przykladałem do innych 6 calowców A co do białej ramki, to jednak optycznie zwiększa w Oyo szarość ekranu - fajnie, ale powinni zrobić jednak ciemną ramkę, grafitową albo czarną, wtedy subiektywna jasność tła Sipix-a była by większa Ten sam manewr w grafitowym Kindle niweluje minimalnie ciemniejsze tło Pearl-a w stosunku do Vizplex-a.
_________________ W też
|
06 lis 2010 15:44:54 |
|
|
Admin
Dołączył(a): 13 cze 2008 14:47:02 Posty: 2836 Lokalizacja: Gdańsk
eCzytnik: kindle
|
Mi pasuje biały czytnik. Pomimo że może uwydatniać szarość "białego" na ekranie, to jednak to, że tekst jest otoczony białym kolorem obudowy pozwala na nie powodujące dyskomfortu zrezygnowanie z marginesów na ekranie. W przypadku ciemnej obudowy ma się po wycięciu marginesów wrażenie, że tekst jest wtłoczony w za małą przestrzeń. Jakoś klaustrofobicznie to wygląda Mówię to punktu widzenia użytkownika białego hanlina i "navy" 505.
_________________ Porównywarka cen ebooków
|
06 lis 2010 16:48:13 |
|
|
Użytkownik
|
Najlepiej gdyby robili czytniki w szarym kolorze zbliżonym do koloru ekranu, ale jeszcze chyba nikt na to nie wpadł. Zresztą byłyby wtedy dość mało rzucające się w oczy.
06 lis 2010 18:26:11 |
|
|
Użytkownik
Dołączył(a): 16 lut 2010 21:23:09 Posty: 250 Lokalizacja: Olsztyn
eCzytnik: eClicto + Kindle
|
Najlepiej to by robili jak COOL-ER kilka kolorów obudowy do wyboru. Mogliby nawet jak Nokia, sprzedawać obudowy do samodzielnego zmontowania
|
06 lis 2010 21:53:31 |
|
|
Użytkownik
|
Zważywszy na "sukces" Cool-ERa to ja nie wiem czy branie z niego przykładu ma sens
_________________ Darek-
|
09 lis 2010 23:08:42 |
|
|