|
Vortal •
Zarejestruj •
FAQ
• Zaloguj
|
|
|
Teraz jest 23 gru 2024 7:04:38
|
Autor |
Wiadomość |
Pocketbook Killer
Dołączył(a): 13 lip 2007 20:07:55 Posty: 1513 Lokalizacja: Toruń
eCzytnik: Kindle 3 WiFi
|
Re: Rolki i bieganie
Zestaw ćwiczeń sama wymyślasz?
_________________ "A co zrobiłeś najodważniejszego w swoim życiu?
Splunął na drogę krwawą flegmą. Wstałem dziś rano, odparł."
//Cormac McCarthy - Droga
|
16 gru 2009 19:53:38 |
|
|
Użytkownik
|
Na początku uczyłam się z kilku książek, a jak już nauczyłam się niemal wszystkich asanów [niektóre nadal sprawiają mi problem] to zaczęłam sama układać sobie zestaw ćwiczeń. Przejścia z jednego asanu do drugiego nie są trudne, ale nie można z każdej asany przejść do jakiejkolwiek się chce, np. z pozycji embrionu [jedno z wygięć w tył] do, załóżmy, pozycji tancerza [jedna z pozycji stojących] ponieważ do wygięć i do pozycji stojących są różne pozycje wyjściowe a i wiadomo, że ćwiczenia są inaczej wykonywane [jedne na leżąco, inne na stojąco czy leżąco].
_________________ '- Wiesz, jestem prawiczkiem. A ona odpowiedziała: - To nic nie szkodzi. Z najobojętniejszą miną na świecie.' Felicien Marceau - 'Sprawa Emila Magis
|
16 gru 2009 23:56:50 |
|
|
Admin
Dołączył(a): 11 lip 2007 19:38:54 Posty: 3266 Lokalizacja: Kraków
eCzytnik: eClicto, iPad, K3 WiFi, K4
|
Ta asana, a więc tych asan. Warto wiedzieć, zwłaszcza, że joga nie jest zbytnio popularna w Polsce, więc najlepiej od razu szerzyć poprawne nazwy, nim będzie za późno.
Mnie siedzenie w pozycji kwiatu lotosu i poprawne oddychanie czasem uspokaja - i to mi wystarcza.
17 gru 2009 0:04:07 |
|
|
Admin
Dołączył(a): 16 lip 2007 13:54:46 Posty: 656 Lokalizacja: Atol Bikini
eCzytnik: PRS-505, eClicto, Kindle 3, HTC LEO
|
Witam, Już siebie widzę, jakbym się w tym lotosie uspokoił - szczególnie myśląc o tym, ile kosztują dobre protezy stawu biodrowego . A oddycham poprawnie - bo przecież bez poprawnego oddychania nie dałoby się palić
_________________ Pozdrawiam, Chesuli
|
17 gru 2009 1:08:42 |
|
|