|
Vortal •
Zarejestruj •
FAQ
• Zaloguj
|
|
|
Teraz jest 24 lis 2024 22:37:41
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 5 ] |
|
Autor |
Wiadomość |
Użytkownik
eCzytnik: kobo touch
|
ekran dotykowy
Witam. Czy jest szansa na opinię kogoś kto używa czytnika z ekranem dotykowym. Głównie chodzi mi czy jest to przydatne. Czy ta funkcja jest wykorzystywana. W papierowej książce nie robiłem notatek, podkreśleń, zaginania kartek itp. Czytałem na Simpadzie głównie beletrystykę, więc nie odczuwałem potrzeby. Teraz chcę kupić czytnik i jeżeli już inwestować to w coś na dłużej i jak najbardziej uniwersalnego. Wiem, że 3G, wi-fi nie będzie mi przydatne, ale z dotykowym nie wiem. Z rysikiem jestem oswojony, więc nie będzie problemów. W beletrystyce pewnie nie, ale w książkach poważniejszych, czy fachowych może warto podkreślić jakiś fragment żeby przy następnym przeglądaniu zwrócić na niego uwagę, czy zanotować jakąś "złotą myśl"? Czy tak z tego korzystacie? pozdr
|
20 lis 2009 11:14:20 |
|
|
Użytkownik
|
Re: ekran dotykowy
Dotykowy ekran nie jest matowy i to jest moim zdaniem spora różnica gdzie przyzwyaczajony do czytania normalnej wersji pewnie wkurzałoby mnie to troszke gdyż wygląda mniej jak papier.
|
20 lis 2009 20:22:51 |
|
|
Admin
Dołączył(a): 11 lip 2007 19:38:54 Posty: 3266 Lokalizacja: Kraków
eCzytnik: eClicto, iPad, K3 WiFi, K4
|
Tutaj zależy to od zastosowanego rozwiązania. Ekran dotykowy od Wacoma jest umieszczany za ePapierem, więc nie zmienia jego kolorów (tak jest np. w Onyxie, w iRexach też, AFAIR). Minusem tego jest fakt, iż można je obsługiwać wyłącznie rysikiem (a po takim PRS-700 możesz "palcować").
20 lis 2009 20:48:02 |
|
|
Użytkownik
eCzytnik: kobo touch
|
Dzięki za info. Jakość czytania stawiałbym na pierwszym miejscu. Chyba jednak Eclicto coraz bliżej. Chyba że wyprzedadzą go jak Nooka
|
21 lis 2009 16:36:47 |
|
|
Użytkownik
Dołączył(a): 09 lis 2009 20:20:04 Posty: 1433 Lokalizacja: Kraków
eCzytnik: inkBOOK Onyx
|
Ekran dotykowy (myślę tu o rysiku, jak w Boox-ie) oprócz funkcjonalnosci to jest jeszcze kwestia wygody, ergonomii (jak myszka w/s klawiatura). W niektórych sytuacjach o wiele wygodniej jest wyjąć rysik i wskazać jakąś funkcję, niż "wystukać" kursorami menu, a potem najechać potrzebny element. Nie mowiąc już o wpisaniu szukanego w tekście słowa, czy zaznaczeniu adnotacji, albo żądanego fragmentu tekstu - z rysikiem to bardzo wygodne.
_________________ W też
|
25 lis 2009 11:24:11 |
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 5 ] |
|