Problem z driverami do karty dzwiękowej w lapotopie Gateway.
Zwracam się do was, drodzy eksiążkowcy z prośbą o pomoc.
Mój ojciec mam laptopa Gateway MX64448, nie dawno zawirusował strasznie komputer. Nie dało rady tego wyczyścić i niezbędna była reinstalacja systemu. Po zainstalowaniu na nowo Windowsa XP, trzeba było zainstalować nowe sterowniki. Z kartą WiFi, video i innymi nie było problemu, ściągnąłem odpowiednie drivery ze strony gatewaya z działu support i wszystko działa. Niestety z kartą dźwiękową się nie udało, kiedy próbuję ją zainstalować zaczynają się dziać dziwne rzeczy, po odpaleniu driver nie wiadomo dlaczego pojawia się komenda
.
Nie odpalami przecież dwóch instalacji na raz więc dlaczego to się pojawia - nie wiem. Mimo wszystko naciskam OK i instalacja się zaczyna, po chwili należy zrestartować komputer, po restarcie instalator pojawia się, chwile coś robi i wyskakuje błąd
.
Próbowałem wszystkiego, upewniałem się czy mam właściwe sterowniki, ściągałem je ponownie, szukałem po necie jakiś porad, wszystko na nic, laptop milczy jak grób.
Nie wiem co mogę więcej zrobić
, nie chcę płacić 80$ za serwisowanie komputera u "specjalisty", dlatego szukam tutaj pomocy, może jest ktoś kto wie co mógłbym zrobić aby wreszcie odpalić tą kartę.
Z góry dziękuje za wszelką pomoc.